Ekstraklasa
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Ekstraklasa
chce ktoś jutro iść na Legię z Katowicami? Mam bilet do oddania na trybunę wschodnią. Mecz o 20:15 i będzie to 20-lecie grupy ultras, więc widowiskowy mecz się szykuje
Śnieg Garbatym Nosom
Co sądzicie o tym Fornalczyku? Bo widzę już drugie okrążenie po Twitterze robi ta kontrowersja. Sędzia Kwiatkowski najpierw karnego dał a potem odwołał
-
tacocabana
Ewidentny karny dla Widzewa
Marciniak wczoraj to by chyba chciał żeby jedni i drudzy się połamali
MalinowyJogurt 2
Dla mnie bez karnego jbc, atakujący wstawia nogę w tor biegu tego z Płocka
Sterling lubił tak robic
Sterling lubił tak robic
Wygrywa pozycję, zastawia piłkę. Odpal sobie jakikolwiek mecz reprezentacji z Krychowiakiem i tam bankowo będzie chociaż jedna identyczna sytuacja, gdzie "wstawia nogę w tor biegu przeciwnika" i sędziowie ZAWSZE gwiżdżą faul. Zresztą na tt wrzucają sytuację z meczu ze Szwecją i wtedy chyba nikt nie miał wątpliwości?
Jakie to ma znaczenie co było wtedy jak od mundialu 2022 już jest to inaczej interpretowane? Też mogę z tamtego sezonu z premier league znaleźć takie sytuacje i nie były gwizdane akurat.
Poza tym on nie wbiega przed niego żeby osłonić piłkę tylko wstawia mu nienaturalnie nogę gdzie mógł normalnie biec po linii prostej a zrobił ruch na sprowokowanie kontaktu. Nie promujmy cwaniactwa.
Poza tym on nie wbiega przed niego żeby osłonić piłkę tylko wstawia mu nienaturalnie nogę gdzie mógł normalnie biec po linii prostej a zrobił ruch na sprowokowanie kontaktu. Nie promujmy cwaniactwa.
Co jest inaczej interpretowane? Zastawianie/ochrona piłki, gdy masz na plecach przeciwnika? 
Ale czemu piszesz o czymś czego nie ma tutaj? Mi chodzi o sytuację Fornalczyka. Ale widzę, że jednak większość głosów jest że to nie jest karny więc na tym poprzestanę
No spoko. Jeśli uważasz, że Fornalczyk powinien jak najbardziej ułatwić obrońcy interwencję i nie ma prawa zrobić prawidłowego ruchu w celu ochrony piłki, to ok. Nie dogadamy się.
Żewłakow ładnie wyjaśnił znanego z molestowania dziennikarza meczyki pl. Poodbijal wszystko jak Bedoes
Na Pietuszewskim dzisiaj identyczny faul i sędzia dał karnego Jadze. To ja już nie wiem.
Ale wg mnie karny w obu sytuacjach.
no nie jest to identyczny faul, bo w przypadku Pietuszewskiego obrońca zajebał mu intencjonalnie, a Fornalczyk celowo wystawił nogę poza torem biegu, nie bronił piłki i to on zainicjował kontakt
Nie ma znaczenia intencjonalność. Jeśli obrońca jest spóźniony/za napastnikiem, to jego problem, czy skasuje napastnika przypadkiem czy z premedytacją, gdy nie uda mu się wybić czysto.
Fornalczyk niczego nie inicjuje, jest przed obrońcą, prawidłowo stawia nogę na ziemi, obrońca w niego wpada. Kontakt to inicjował np Thuram w finale MŚ, gdy interweniujący obrońca zajął pozycję.
Pietuszewski nie wystawił celowo nogi poza 'torem biegu'? Przecież mógł pobiec prosto wg np interpretacji wskazanej kilka postów wcześniej, prawda?
Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka
Fornalczyk niczego nie inicjuje, jest przed obrońcą, prawidłowo stawia nogę na ziemi, obrońca w niego wpada. Kontakt to inicjował np Thuram w finale MŚ, gdy interweniujący obrońca zajął pozycję.
Pietuszewski nie wystawił celowo nogi poza 'torem biegu'? Przecież mógł pobiec prosto wg np interpretacji wskazanej kilka postów wcześniej, prawda?
Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka
Zgadzam się z użytkownikiem porter.
Zresztą na pewno w innym miejscu boiska (poza polem karnym) byłby to faul i nikt by się nie doszukiwał jakiejś celowości, intencjonalności. Dużo takich sytuacji jest podczas meczu. Po prostu skrzydłowy jest przed obrońcą, spóźniony obrońca trafia w nogę i faul. Tyle.
Zresztą na pewno w innym miejscu boiska (poza polem karnym) byłby to faul i nikt by się nie doszukiwał jakiejś celowości, intencjonalności. Dużo takich sytuacji jest podczas meczu. Po prostu skrzydłowy jest przed obrońcą, spóźniony obrońca trafia w nogę i faul. Tyle.
juz chuj tam ze slawinskim ale wlodar to jest kompromitacja wiadomo kogo, dalej sie kurwa przebijaja w internecie o to kto komu napierdzial do telefonu wiecej bezsensownych plotek
[polecam otworzyc sobie cala nitke bo tam dalej leca xd]
Ja podtrzymuję swoje zdanie i zgadzam się z użytkownikiem juwen, Fornalczyk nie jest przed obrońcą tylko prawie na równi i gdyby nie wstawił tam nogi to by do niczego nie doszło, a temu z Jagi chłop centralnie z tyłu zapierdolił. Ale też się zgadzam, że poza polem karnym nikt by się nie doszukiwał większej sensacji, ale tak samo jak z interpretacją ręki, na środku boiska to gwiżdżą nastrzelone nawet a w polu karnym jest analiza czy poszerzone czy celowe itd. A i w polu jest tak, że jak naturalnie ułożone to w defensywie ok, ale jak gola strzeli drużyna a piłka dotknie łapy nawet naturalnie ułożonej to nieuznane. I co pan zrobisz, nic nie zrobisz