[beef] Eripe - Bedoes

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Re: [beef] Eripe - Bedoes

Post autor: oldschool »

Nie wiem czemu miałbym po latać nie pamiętać, że Borek zniszczył genetycznie w tym beefie Eripe.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
dobryjoint

Post autor: dobryjoint »

oldschool pisze: 10 sie 2025, 17:49 Na szczęście mam 2025, a nie 2014 i ludzie mają o wiele bardziej otwarte głowy, co pozwala im zauważyć pewne rzeczy.

Mało komu imponuje już jakiś spocony 35 letni rondlarz mający ból dupy od dobrych 10 lat. Samozwańczy król podziemia, który narzuca jedną definicję dobrego rapu w której zawiera się jednostajne nawijanie linijek z rozkminami często na poziomie WBW na bitach, których nikt by nie chciał nawet z YouTube zajebać za darmo gdyby były podpisane "free Eripe type beat"

X lat pisali te swoje capslockowe posty na Facebooku, aż w końcu przyszła weryfikacja w rzeczywistości i gnębiciel dostaje jednego strzała od tego grubasa, z którego się śmiał aż prawie umiera. Po wytrzeźwieniu wrzuca on swojego napiętego dissa, który swoją drogą moim zdaniem cały czas jest całkiem dobry, bo leci on tam w swojej ulubionej konwencji. Niczego innego od tak jednowymiarowego rapera nie oczekiwałem, nie spodziewałem się też, że Bedoes w ogóle mu odpowie.

A ten odpowiada i luzem i linijkami, które wcale nie odstają od najlepszego panczlajnera w Polsce i pokazuje mu jego miejsce w szeregu. Do tego odpowiada bardzo szybko, a chwila obsuwy jest spowodowana koncertami.

Fani twierdzili, że pierwszy diss to była podpucha i ten drugi to dopiero będzie. A co robi rondlarz? Wchodzi w wybraną przez Bedoesa konwencję, gdzie wychodzą na wierzch jego wady niewidoczne w 1 dissie (zerowa muzykalność, ledwo płynące flow). Dodatkowo na odpowiedź czekamy ile? Tydzień?

I w momencie gdy jest 1:0 dla Bedoesa lub 2:0 licząc strzała w pysk w realu, to młody Borek pokazuje, że to on jest hip-hopem, a Eripe zakompleksionym menelem, który coś tam szczeka z kolegami przy 8 harnasiu na garażach.

Chłop po kilku godzinach rozpierdala go w ulubionej przez Eripe konwencji, wjeżdżając z agresją, flow i panczami a to wszystko siedząc w pierdolonym helikopterze. Odpowiada tak szybko mimo, że dzisiaj gra koncert przed 50 Centem i spokojnie mógłby sobie to dopracować przez kilka dni.

Ale nie, Bedoes wie, że na takiego przeciwnika to wystarczy i niszczy Eripe na swoich własnych warunkach. A to wszystko podlane pięknymi follow upami do własnej twórczości, na reprodukcji bitu Firmy :bowdown:

To nie jest nawet zwykła wygrana, to jest pierdolony gwałt na przeciwniku.
+1
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

beka z eripe i tyle :lol:
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
georgefloyd

Post autor: georgefloyd »

oldschool pisze: 10 sie 2025, 17:49 Na szczęście mam 2025, a nie 2014 i ludzie mają o wiele bardziej otwarte głowy, co pozwala im zauważyć pewne rzeczy.

Mało komu imponuje już jakiś spocony 35 letni rondlarz mający ból dupy od dobrych 10 lat. Samozwańczy król podziemia, który narzuca jedną definicję dobrego rapu w której zawiera się jednostajne nawijanie linijek z rozkminami często na poziomie WBW na bitach, których nikt by nie chciał nawet z YouTube zajebać za darmo gdyby były podpisane "free Eripe type beat"

X lat pisali te swoje capslockowe posty na Facebooku, aż w końcu przyszła weryfikacja w rzeczywistości i gnębiciel dostaje jednego strzała od tego grubasa, z którego się śmiał aż prawie umiera. Po wytrzeźwieniu wrzuca on swojego napiętego dissa, który swoją drogą moim zdaniem cały czas jest całkiem dobry, bo leci on tam w swojej ulubionej konwencji. Niczego innego od tak jednowymiarowego rapera nie oczekiwałem, nie spodziewałem się też, że Bedoes w ogóle mu odpowie.

A ten odpowiada i luzem i linijkami, które wcale nie odstają od najlepszego panczlajnera w Polsce i pokazuje mu jego miejsce w szeregu. Do tego odpowiada bardzo szybko, a chwila obsuwy jest spowodowana koncertami.

Fani twierdzili, że pierwszy diss to była podpucha i ten drugi to dopiero będzie. A co robi rondlarz? Wchodzi w wybraną przez Bedoesa konwencję, gdzie wychodzą na wierzch jego wady niewidoczne w 1 dissie (zerowa muzykalność, ledwo płynące flow). Dodatkowo na odpowiedź czekamy ile? Tydzień?

I w momencie gdy jest 1:0 dla Bedoesa lub 2:0 licząc strzała w pysk w realu, to młody Borek pokazuje, że to on jest hip-hopem, a Eripe zakompleksionym menelem, który coś tam szczeka z kolegami przy 8 harnasiu na garażach.

Chłop po kilku godzinach rozpierdala go w ulubionej przez Eripe konwencji, wjeżdżając z agresją, flow i panczami a to wszystko siedząc w pierdolonym helikopterze. Odpowiada tak szybko mimo, że dzisiaj gra koncert przed 50 Centem i spokojnie mógłby sobie to dopracować przez kilka dni.

Ale nie, Bedoes wie, że na takiego przeciwnika to wystarczy i niszczy Eripe na swoich własnych warunkach. A to wszystko podlane pięknymi follow upami do własnej twórczości, na reprodukcji bitu Firmy :bowdown:

To nie jest nawet zwykła wygrana, to jest pierdolony gwałt na przeciwniku.
+1
Awatar użytkownika
Clay

Post autor: Clay »

chuj pisze: 10 sie 2025, 15:01
tomek5lg pisze: 10 sie 2025, 10:05 kurwa az mi sie żal zrobilo tego eripe, ktoś jeszcze w historii beefów w polszy zostal tak wjebany?
pe przez piha
Przesłuchałem sobie ten beef jeszcze raz, Pih jak tam się napędzał z każdym kolejnym dissem :bowdown: bezpośrednie i brutalne złomowanie

Co do Eripe - Bedoes to czytając komentarze widać że niektórym palą się styki bo jak to, taki PUNCHLINER jak Eripe nie może przejebać na Bedoesa, strach pomyśleć co to będzie jak okaże się że beef ze Słoniem nie jest samobójstwem
2do5

Post autor: 2do5 »

no a z freestylowcem to dopiero
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Props za przywołanie słynnego porzekadła, którym przez lata straszyło się małe dzieci przed snem, czyli

BEEF Z FREESTYLOWCEM TO SAMOBÓJSTWO

Który utrzymałby się może trochę dłużej, gdyby dostępne bity w beefach były wybierane z puli: The Format, Nas Is Like i Shook Ones Pt II - a Filipek nie postanowił nagrywać albumów studyjnych. Niestety świat poszedł do przodu. Pojawiły się komputery, amfetamina, ślizgawka, a panczlajny-wypełniacze - może i w próżni fajne - ale pozwalające przypisać je do jakiejkolwiek innej ksywy bez związku z oponentem odeszły trochę do lamusa
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Myślicie, że Eripe nie podda się i wypuści kolejny diss? :lol:
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

wypuści
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

Pewnie tak, przynajmniej będzie można się pośmiać
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Post autor: the badman »

Jeteś gruby jak zwykła pizda
a je se wchodze wybuchowo jak islamista
Twoj skład? Te pizdy trzeba Ciągle karać
wchodzę, karam jak MOHAMED SALAH
Ej Ty...

To jest poziom Eripe i serio w tym beefie te gry słowne to najgorsze gówno bo poprostu dostał w ryj za to że całe zycie ubliżał Bedoesowi którego nawet nie znał i JEGO EKIPIE której też nie znał, sam bym temu typowi wyjebał na banie
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

zrozumiałe, ty z islamistami miałeś na pieńku
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Ale akurat imo ten przytaczany Filipek bardzo dobrze wypadł w beefie z Bedoesem, odświeżalem sobie ich beef ostatnio i Mowie o twej karierze jak na diss było bardzo mocnym numerem moim zdaniem

Można by pod freestylowcow wrzucić tez Solara i Bialasa, ale w sumie tam na dwoje babka wróżyła gdzie wypadali dobrze, a gdzie chujowo w beefach
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Milahovic

Post autor: Milahovic »

Dobry ten drugi diss Eripe, zasłużył na odpowiedź, ale jest to sytuacja jak w beefie Tede-Peja - bez względu na to jak dobrze i celnie Eripe nawinie to i tak przepierdoli, bo przeciwnik ma większą charyzmę, delivery, rozkminkę beefową, kapitał, kapitał i generalnie rozeznanie życiowe.
2-1 Bedoes, beef zakończony.
[ size = 1][ mention]Bolo[ /size][ /mention] (bez spacji na początku).
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Piters pisze: 10 sie 2025, 19:40 Ale akurat imo ten przytaczany Filipek bardzo dobrze wypadł w beefie z Bedoesem, odświeżalem sobie ich beef ostatnio i Mowie o twej karierze jak na diss było bardzo mocnym numerem moim zdaniem

Można by pod freestylowcow wrzucić tez Solara i Bialasa
Filipek wypadł dobrze - tylko i aż w kontekście pierwotnego założenia tego porzekadła, czyli łomójezu samobójstwo, nie będzie czego z ciebie zbierać, tak cię zniszczy grami słownymi z mitologii, a skończył ~remisem z Bedoesem, trochę mało

Białas - tu zgoda, topka moich ulubionych raperów w kategorii BARSY i tak jak dyskografia mnie nigdy nie porywała, tak kreatywność skojarzeń doceniam, a ten numer to w ogóle luźno moje TOP10 dissów w PLHH i absolutny nokaut

Solara ciężko mi oceniać, bo przez odwieczną aparycję grzecznego Karola mógłby rzucać najostrzejsze gówno, a i tak nikt nigdy nie traktował go w beefach poważnie i trzeba mu oddać że dokonał świetnej decyzji idąc w bycie wydawcą/menagerem/kim on tam jest, bo jako raper był definicją "fajne, ale nie rób więcej"
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
Milahovic

Post autor: Milahovic »

PS Taka mała errata PS i pytanie bo siedzi mi to na głowie:
Jak terroryzujesz dzieciaków, co spełniają marzenia
To zapierdolę Cię, kurwo, jak Osamę Bin Ladena
Ty pierdolony brudzie, Ty chorobo polskiej sceny
Ja pomagam małolatom — Ty chcesz niszczyć im kariery
Zastanawiam się o co tu chodzi:
1) w jaki sposób Eripe terroryzuje dzieciaków co spełniają marzenia
2) w jaki sposób Bedoes pomaga małolatom, którym Eripe chce niszczyć kariery?
luxelorca

Post autor: luxelorca »

Spożywanie olkoholu nie służy krzewieniu dobrych wzorców idk

drewniane flow również
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Milahovic pisze: 10 sie 2025, 19:50 2) w jaki sposób Bedoes pomaga małolatom, którym Eripe chce niszczyć kariery?
Była taka akcja jak 2115 Risk Takers

Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Clay

Post autor: Clay »

Piters pisze: 10 sie 2025, 19:40
Można by pod freestylowcow wrzucić tez Solara i Bialasa, ale w sumie tam na dwoje babka wróżyła gdzie wypadali dobrze, a gdzie chujowo w beefach
Solar i Białas też często brali udział w beefach ekipowych, jakieś Aspirato/Dixony albo wszyscy na Deysa xD więc czasami ciężko ich ocenić

Pomijając beefy ekipowe i fristajlowiec vs fristajlowiec to jakaś próbka żeby ocenić ZABÓJCZOŚĆ wolnego stylu jest:

Pih - Duże Pe
LaikIke1 - Solar
Bedoes - Filipek
Koldi - Filipek
Białas - Śliwa
Enson - TomB
Te-Tris - Ciech
Te-Tris - KaeN
Białas - White
2do5

Post autor: 2do5 »

Piters pisze: 10 sie 2025, 19:40 Ale akurat imo ten przytaczany Filipek bardzo dobrze wypadł w beefie z Bedoesem, odświeżalem sobie ich beef ostatnio i Mowie o twej karierze jak na diss było bardzo mocnym numerem moim zdaniem

filipek tragedia, łakałaka definicja chujowego, kwadratowego rapu jak większość jego twórczości, pierwszy diss był lepszy, ale i tak finalnie bedoes go rozjebał

z tych potężnych freestylowców to na pewno tetris wygrał (przynajmniej z dixonem tzn dioxem i kaenem), ale jak widać miał chujowych rywali, enson podobny case bo king tomb jeszcze nie był królem panczy, no prawde mówiąc chujowy był po prostu

duże pe się postawił - ostatecznie też lipa, tzn został rozkurwiony w tym sensie lipa, bo sam wypadł nienajgorzej

o, to był niezły diss freestylowca bośniaka, wymierzony zresztą w kolegę po fachu
Spoiler
ODPOWIEDZ