ENZO EBK - GHAIBOOBA (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Jaayu

Re: ENZO EBK - GHAIBOOBA (2025)

Post autor: Jaayu »

TooMuchSmoke pisze: 01 sie 2025, 14:17 Mega mnie dziwi, że nikt ekipy ciapaków nie wyjaśnia w tej stolycy. Beka troszkę.
ale z czego beka i kto i co ma tam wyjasniac niby? oni od lebka mieszkaja w polsce i od lat szkolnych sie znaja z wirazkami osiedlowymi, pewnie niejedne najlepsze akcje robili razem to na huj ma ich ktos ganiac po miescie i to jeszcze za rap.
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

Jak w 2025 (gdzie ciapatych jest na razie tyle co nic i nie są jeszcze żadna siła) nikt tam z plemiennej sebiksiarni im grzecznie wytłumaczyć nie potrafi ze tu jest Polska a nie Francja i nawijanie allahu akbar do polskiego słuchacza jest niemile widziane to huj na te warszawe i niech się tam w świętym spokoju przepoczwarza w kolejne europejskie miasto geja i pedała. A z tych legionistów wywieszających refugees welcome to śmiać się trzeba i srac im na wycieraczki, pozdro

A ekipa ebk oczywiście props ze uwypukla stara prawdę ze legionowe femboje to pierdola puste frazesy i se nacjonalistycznymi hasłami tylko mordę wycierają. Warszawa to już przeszłość ema
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Nafas i Enzo są bardziej hip-hopowo polscy niż jakieś sebiksy na emigracji na wyspach, dobrze się posługują językiem i się integrują, a że uprzedzona Polska niegotowa z góry ich ocenia po skórze no to nie ich wina

btw jakby ktoś miał do sprzedania vinyl tego albumu po ludzkiej cenie to proszę o kontakt na pw bo przegapiłem na stronie i pewnie będę musiał na allegro polować :/
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

ta uprzedzona Polska to może była 15 lat temu. tera jakiś malik nawija że nawróci twoją babe na islam a polaczki tylko klaskają uszami.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
rany1odbytu

Post autor: rany1odbytu »

Ta okładka mi przypomina troche grafiki z jakichś składanek Thunderdome w dziewęćdziesiatych
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

Hold up, chujowo to troche napisałem, nie jestem żadnym narodowcem jak coś i wiem, ze oni w Polsce sie wychowali itd. Po prostu niektóre teksty z tym kurwa islamsko-gangsterskim wydźwiękiem + kozaczenie w internecie mam na myśli. I dziwi mnie ze patusy nacjonaliści oraz inni pato raperzy z polskim rodowodem nie jadą po enzo.
Awatar użytkownika
Jaayu

TooMuchSmoke pisze: 06 sie 2025, 20:40 Po prostu niektóre teksty z tym kurwa islamsko-gangsterskim wydźwiękiem + kozaczenie w internecie mam na myśli. I dziwi mnie ze patusy nacjonaliści oraz inni pato raperzy z polskim rodowodem nie jadą po enzo.
nie maja powodu tak samo nikt nie latal za coprobo za wyznawanie allaha. skoro malikowi pozwala sie nagrywac klipy i wozic sie na gangsta rapie to czemu nie komus z mocniejszym rodowodem ulicznym. szczegolnie ze co do kozaczenia to przeciez tez ten rap to nie sa jakies kalachy w dywanach tylko bardziej "a co tam na ulicy / jak zwykle towar krazy w tajemnicy / ktos kogos opierdolil, ktos komus dopierdolil / i ktos kogos naliczyl" podane po prostu w bardziej hardkorowej formie.
dodajac od siebie jeszcze - w huj bym chcial zeby zaczeli krecic klipy na zajawce na jakichs spotach jak kiedys 187
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
quaz

Post autor: quaz »

świeże bity ale tzw liryksy :what:
a rogalik nadal 10 lat przed kumatymi rapersami :rotfl:
coldpu55lick

Post autor: coldpu55lick »

rany1odbytu pisze: 06 sie 2025, 16:47 Ta okładka mi przypomina troche grafiki z jakichś składanek Thunderdome w dziewęćdziesiatych
dobrze siedzi
okładka jest autorstwa Mateusza Kubiaka, który robił też jakieś rzeczy dla Pro8l3mu
https://www.instagram.com/mateusz__kubiak
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

@Jaayu ty no nie wiem czy to taki „niewinny” raport z ulicy xd

-maczety i kosy wspominane z dumą w każdym kawałku
-odwołania do kolegów terrorystów z czasów siedzenia w tureckim pierdlu (jakieś free ahmedy wplecione w numery)
-snucie opowieści o porwaniach, wymuszeniach, braniu kredytów na czyjeś dane
-podkreślanie międzynarodowych powiązań przestępczych

chyba jakichś innych numerow słuchaliśmy
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

@TooMuchSmoke oczywiście ma racje.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

I właśnie dlatego przeciez patusy nacjonaliści oraz inni pato raperzy z polskim rodowodem nie jadą po enzo - zwyczajnie boją się zadzierać z hersztem międzynarodowej grupy przestępczej
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Albo moze sami sie jaraja ale boja sie przyznac bo zaraz bedzie ze sa multikulti i ze bedzie trzeba przyznac ze jednak te odrzutki z kraju pastuchow nas wzbogicily kulkturowo o kozacka muzyke a bylo im to potrzebne w zyciu
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
Jaayu

TooMuchSmoke pisze: 08 sie 2025, 9:54 chyba jakichś innych numerow słuchaliśmy
jalowa dyskusja, moze po prostu u mnie ten klimat prowincji polski B i bliskosc miasta kibicowskiego (czuje sie jak andrzejgolot jak to pisze) ale jakies historie ze podjechali na pare gablot z wyjasnieniem albo ze kogos gonili z maczetami to nie jest wedlug mnie ultra hardkor bo takie rzeczy sie slyszalo za lebka z drugiej reki zanim jeszcze sie rap poznalo i tyle a w ogole z ulica to mam wspolnego totalnie nic oprocz moze paru znajomych. nie wiem dla mnie przewozka to synonim bardziej rapu typu malik montana gazowka przewiercona dziury w kolanach niz nawijka o tym ze ktos porobil sie koksem polatal po kasynach i kogos w bramie zbutowal
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
Awatar użytkownika
bronek

Chyba bede musial obadac snippety z tej plyty bo przez przypadek trafilem na beta wersje heroiny i buja wchuj:

przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

wróciłem do płyty bo jeszcze w tym miesiącu nie słuchałem i nadal zajebiście wchodzi, mój kandydat do płyty roku w tym roku
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

No kurwa piękny comedy rap :rotfl:
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

radzę zważać na słowa bo będziesz dojeżdżany normalnie
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
bronek

Burak juz jedzie rowerkiem do oportunistycznego.
Przy okazji ja tez moze odpale w biurze sb do klikania w kakuter, dzieki za przypominajke
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Układając sobie w głowie Ślizgery 2025 zastanawiałem się czy ten album zasługuje na pierwsze miejsce w Topce albumów 2025, no i wróciłem sobie do niego, no i co mogę powiedzieć, zasługuje i to jak. Coś pięknego, życzę sobie i wam więcej takich albumów w 2026
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
ODPOWIEDZ