Najbardziej cringe'owy polski raper.

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Rookie

Re: Najbardziej cringe'owy polski raper.

Post autor: Rookie »

Sentino jest chyba najbardziej cringowy. Wiecznie opowiada jaki to z niego fifarafa ilr wydał na cos tam jaki jest niesamowity, juz od lat zerkam na niego i słabe to jest. Chyba że to specjalnie nie wiem
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

eripe, zawsze mi uosabiał to coś
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

zawsze jak se myśle, jakim kasztanem jest eripe to se potem przypominam penxem, i rip wypada już na jego tle całkiem w porzadku.
złap książkę, złap reset

free smly
Rymekk

Post autor: Rymekk »

chuj pisze: 07 sie 2025, 9:06 zawsze jak se myśle, jakim kasztanem jest eripe to se potem przypominam penxem, i rip wypada już na jego tle całkiem w porzadku.
Hah, przypomniało mi to jak ich kiedyś spotkałem na polu na HH Kempie. Późny wieczór, jakieś pijackie freestyle Penx dawał, obłęd w oczach, psychopato na całego. Mój kumpel alkus bardzo szybko się wkupił w ten wajb, też dawał coś na wolno, z ledwością składał 2 wersy, ale i tak leciały propsy, czy też jakiś dziwny podziw, że ktoś tak najebany jest w stanie coś z siebie wykrzesać :lol: A Eripe był takim typowym bohaterem trzeciego planu, zapamiętałem go jako takiego zwykłego koleżkę, co już miał taką umiarkowaną bombę, nic nie mówił, ale miał tn swój szyderczy uśmieszek. Także na tle takiego w pół obłąkanego Penxa wypadł na całkiem normalnego typowego kempowicza po 23.
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

To normalnego czy typowego bo się trochę wyklucza :lol:

Hradec na zawsze w serduszku, z posmakiem u ustach ciepłego Bozkova i Kofoli
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Post autor: qualite_de_schizoide »

nie no po tym co odjebał eripe w tej akcji z bedoesem i później, to zwycięzca może być tylko jeden
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
Rymekk

Post autor: Rymekk »

Megidox pisze: 07 sie 2025, 14:37 To normalnego czy typowego bo się trochę wyklucza :lol:

Hradec na zawsze w serduszku, z posmakiem u ustach ciepłego Bozkova i Kofoli
No normalnego w sensie zwykły typ, co se stoi w tłumie i nic więcej, typowy w sensie, że już dobrze na bani ma, ale się z tym nie obnosi, bądź stara się nie stwarzać pozorów ;)

Wiadomo Hradec to były piękne czasy, kurwa nie mogłem tego Bozkova zwykłego za dużo pić, ale jak odkryłem ten wariant kawowy to był game changer.
Awatar użytkownika
Megidox

Obecnie zawsze jak jestem w Pradze albo Opavie to zawsze flakon na farta muszę zakupić
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Zawsze mnie skręcały te wystąpienia raperów w telewizji lat 00s. Wielki świat, garniturki, poważni ludzie, znamienici muzycy, a tu jeb Rychu Peja jakiś. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że po cichu była beka jebana z ulicznika menela. Pasowali do tych programów jak pięść do nosa.

Na powyższym przykładzie Hołdys wpierdala OSTRego na minę pt. "ja bd brzdękał, a ty bd improwizował poetycko (hh. leciał na wolno)". I lecą tak mocne wersy jak np. "wiesz, dzielnica to film/dla wszystkich bez przybytku/bez napiwku, bez żadnej szansy na pracę (tutaj Ewa Bem wybucha śmiechem)/ja obchodzę każdego głowę tak jak w kościele tacę/i odpalam racę" albo "dlatego nie chcę niczego świata zmieniać/dlatego bo ja wolę tylko trzydzieścidwu procentowe bezrobocie zniszczyć w Łodzi (???)/i żeby każdy powiedział o co chodzi" :bag:

"Ostry, przeciw czemu śpiewacie? (xd) Ale chciałabym, żebyś na to pytanie odpowiedział freestylem."
"Jak to we fristajl zabrzmi/to jest tak, że fristajl zabrzmi w ten sposób, że kamera mnie drażni/dlatego, bo kamera filmuje bez wyobraźni/dlatego jestem w sposób w każdej spazmy (???)/ użyć to jak iloraz inteligencji...
...jestem tak jak pederasta który się boi przyznać (Rychu Peja zaskoczony)"

No dla mnie to jest poziom żenady koło tego ziutka co zarapował Paktofonikę na swoim przyjęciu, czy tam weselu jakimś.

Czy Rychu Peja i OSTR to najbardziej cringowi Polscy raperzy? Nie, ale wyróżnienie za te wywiady i wywiadziki, chociaż bardziej OSTR akurat. A, no i OSTR żenada w chuj też za te oddawanie wszystkich swoich wersów za jeden wers Magika, tak jakby Magik był jakimś kurwa przekozackim raperem.
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

pamiętam to trochę, ale boje się odpalić bo aż wstyd czytać. choć kurwa nie wiem imho Ostry niewinny, winni ludzie co do tego doprowadzili
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Jakim cudem nikt nie wymienil VNMa, jego legendarny wywiad z natalim gdzie dzwoni do producenta ze musi wpaść bo tu takie szalenstwo sie odpierdala (dwoje najebanych na smutno ludzi + v gimbus i Natali), pokazywanie nataliemu wyświetleń na jutubie, pojenie nataliego i podniecanie sie alkoholem jak w gimnazjum, podniecanie sie swoim sukcesem (w wynajętej ruderze)

Dodajmy do tego cringową manierę, angielskopolskie tytuły albumów, piosenki typu "fan" i dziesiątki cringowych wersów o tym jak załatwił koledze robotę w banku itp
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

chyba tylko dlatego ze zbyt oczywisty typ, przeciez juz same wersy o goleniu jaj jimsona, slynne harpidruty oraz Chun-Li i jej kombo girą, albo piosenki typu "flaj" daja honorowe miejsce w panteonie
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Maisels

Post autor: Maisels »

Eripe

temat można zamknąć
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

VNM uratował mi dupę na maturze ustnej z polskiego, kiedy we wrześniu wybierałem temat o anglicyzmach i języku angielskim w muzyce lub literaturze, a potem chciałem zmienić temat i się okazało, że babka lub ja popełniliśmy błąd i nie trafiło to do komisji i na tydzień przed maturą oraz gotową pracą na zupełnie inny temat nagle musiałem freestylować na temat tych angielskich słówek i wtedy przypomniał mi się ten jełop z tym FLLLAAAAJ BEEEJBI FLLLLAAAAJ i uratował mi dupe :lol:

Było mi wstyd przed tymi paniami jak przytaczałem przykłady
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

A spróbuj to obejrzeć i przesłuchać z pełną powagą, no nie da się.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

VNM ogólnie śmieszny typek, ale kilka zwrotek ma dobrych i na jakieś takie cypher type rap się nadaje. Np. Dzisiaj słuchałem żeby było normalnie i dobrze tam siedzi ta techniczny rap zwrotka. Do tego props za rozjebanie jimsona w beefie.
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Nie ma dla mnie chyba nic bardziej żenującego w rapie niż śpiewający VNM, ale dużo jego zwrotek też lubię.

Ale właśnie - zwrotek, już pełne kawałki ciężko mi wymienić. "Linie" to klasyk jedynie do którego lubię wracać w pełni.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Nie lubię VNMa kiedy staje się wannabe Dżej Kola, ale wyżej przytoczone "Linie" czy inne tego typu rodzaje techniczne zwrotki zawsze props
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Megidox

W czasach De next best/ muzyki rozrywkowej/ TBZD trzymałem kciuki za wspólny projekt tej trójki lub jakiejś kombinacji tych ancymonow. Dobrze że to się nie wydarzylo
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Az odpalilem linie i od razu mi wjechal ta the one and only na fonii, po czym rzucił ze robi sos straszny ale zeby nie mylić go z chujowym obiadem :lol:
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
ODPOWIEDZ