[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
234
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 402

Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes

Post autor: Cz4rny1337 »

Te inne szybkie dissy zwykłym grzechem są
Zagrałem takie dopiero kiedy dostałem sprawny cd-rom
Obrazek
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

jestem teraz w domu stoje przed mikrofonem
i tak sobie mysle co jest z cd-romem

od razu by nawiązał do dissu pikeja na tede i się wybronił z obsuwy
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Maisels

Post autor: Maisels »

Widzę nowy napęd w witrynach odbiciach ale zapomniałem portfela chyba użyje śmietnika
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

2do5 pisze: 06 sie 2025, 10:26 chociaż w sumie zapomniałem, że flaka wymyśliła ślizgawka a nie mes
komcie na glamrapie prędzej
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

Wchodzi Mes do kibla:
- O, Mes - pomyślał Mes.
- O, Mes - pomyślało lustro.
obi

Post autor: obi »

40 stron komentarzy najebaliście od ostatniego dissu :nonono:
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

W komentarzach pod wpisami na kanale IG:
Spoiler
Obrazek
Obrazek
Damn Meso co za pancz mam nadzieję że w dissie też takie gorące wersy będą płonąć
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

i 2rzyny wszelakie beda tego glaba bronic i czekac na diss?
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

to kiedy mes z eripe o trzecie miejsce
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Kurwa te cringowe żarty o twojej starej xX
Rymekk

Post autor: Rymekk »

jajca pisze: 06 sie 2025, 17:51 to kiedy mes z eripe o trzecie miejsce
Haha, tak ostatnio myślałem, że Mes vs Eripe i Tede vs Bedoes miałoby więcej sensu. Pierwszy zestaw - 2 raperów z marginesu* rapowego świata, dawno po swoim prime i niezmienny fanbase od 15 lat. Problemy z używkami i takie tam.
Gruby vs gruby - kiedyś wierzchołek mainstreamu, teraz polski filantrop. Redemption arc mode on.

A i podoba mi się to Mesowe: "co ty bredzisz", on chyba nie czyta ślizgawki, albo to taki blef jak emil.

*Mes jako margines, bo ostatnio kolega w pracy Błażej okazało się, że w ogóle nie wie kim jest Ten Typ Mes. Błażej lat 40, zna Kaliber, OSTRego, Paktofonike, Mezo itp, ale Mesa ni chuja.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Swoją drogą ale taki atencjusz jak Mes musi mieć aktualnie w tym momencie boolean dupy że nawet na jego własnym kanale nadawczym 3k członków dostaje tak mało atencji od fanów słuchaczy obserwujących w wiadomościach, którzy w żaden sposób nie wchodzą w interakcję z jego przekminkami, nawet lajka nie dadzą :(
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
Sivestro

Rymekk pisze: 06 sie 2025, 17:57
jajca pisze: 06 sie 2025, 17:51 to kiedy mes z eripe o trzecie miejsce
Haha, tak ostatnio myślałem, że Mes vs Eripe i Tede vs Bedoes miałoby więcej sensu. Pierwszy zestaw - 2 raperów z marginesu* rapowego świata, dawno po swoim prime i niezmienny fanbase od 15 lat. Problemy z używkami i takie tam.
Gruby vs gruby - kiedyś wierzchołek mainstreamu, teraz polski filantrop. Redemption arc mode on.

A i podoba mi się to Mesowe: "co ty bredzisz", on chyba nie czyta ślizgawki, albo to taki blef jak emil.

*Mes jako margines, bo ostatnio kolega w pracy Błażej okazało się, że w ogóle nie wie kim jest Ten Typ Mes. Błażej lat 40, zna Kaliber, OSTRego, Paktofonike, Mezo itp, ale Mesa ni chuja.
A czy Mes może się równać w ogóle do tych których wymieniłeś? Chodzi mi nie o jakość tylko zasięgi.

Czy Mes ma pod jakaś nuta na YT więcej niż 5mln wyświetleń?

Sprawdziłem, Studio scena łóżko ma 5.4mln, jego solowy rekord.

Czy Mes ma na koncie jakieś swoje ikoniczne duże hity, tzw klasyki? Też niekoniecznie.

Podejrzewam że większość ludzi jak zna Mesa, to dzięki jego refrenowi na Obrachunku Moralnym i dzięki Procederowi.
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

Ale ci raperzy to jednak żałośni są. W tekstach tacy inteligenci a w zwykłej rozmowie nie odeprą uzasadnionego zarzutu w cywilizowany sposób ani nawet bystrą ripostą, tylko wjazd z tekstami o starej.

Przypomniała mi się akcja z długopisami Chady.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

ktoś gdzieś w tym temacie albo innym wspominał że akcja z fizycznym nie lirycznym wpierdolem po wypiciu jakichś szesnastu małych hejnekenów mogła mieć druzgocące skutki na psychice Mesa i coś w tym może być, przecież na traku i teledysku u Reda to był wyluzowany stylowy sebiks, dopiero potem coś poszło nie tak i zamiana łysej glacy na czuprynę, a rondla czy też czapki wpierdolki na kapelusik
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Dlatego zawsze miałem trochę bekę z tego kawałka jak Mes cudem uniknął śmierci, bo najebal się jak szmaciarz, kozaczył i dostał na pizde
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

Trochę naciągana teoria. Po prostu jest niekomunikatywnym bucem którego jedynym atutem jest talent. Ale nawet to mu nie pomoże jeśli będzie uskuteczniał taką wyjebkę w swój wizerunek.
Rymekk

Post autor: Rymekk »

Zły dotyk boli przez całe życie.
Sivestro pisze: 06 sie 2025, 18:10 A czy Mes może się równać w ogóle do tych których wymieniłeś?
Proste, że nie, stąd nieznajomość kolegi nie zdziwiła za bardzo. Dlatego właśnie myślałem, że Eripe to na papierze lepszy kandydat na przeciwnika dla Mesika.
Z drugiej strony, na pytanie czy może się równać do takiego Tede, OSTRego itp? Liczbowo nie, ale skillsowo miał momenty, że był prawie jednym z top raperów w kraju. Z naciskiem na momenty i mimo mojej ogólnej antypatii do Typa, to muszę przyznać, że był czas, gdzie dawał refreny niczym polski Nate Dogg, był czas gdy flow miał przezajebiste i był czas gdzie naprawdę spoko składał wersy. Czasami nawet udało mu się połączyć te 3 rzeczy. Specyfika jego bytu i reszta otoczki nie przełożyły się na sukces, ale rapersko rzec biorąc w swoim prime Mes był kotem. Jak stał się żbikiem to już chuj nie kotem był.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Smiechowy ten beef poki co, filmiki mesa na kacu, cd rom, dziecko w wodzie xD i slaby diss tedego ktorego mes rozkurwi niemilosiernie jak juz wypusci swoj kawalwk. Mina tedego w tym momencie bedzie bezcenna. Licze na memy
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Sivestro

Rymekk pisze: 06 sie 2025, 18:29 Zły dotyk boli przez całe życie.
Sivestro pisze: 06 sie 2025, 18:10 A czy Mes może się równać w ogóle do tych których wymieniłeś?
Proste, że nie, stąd nieznajomość kolegi nie zdziwiła za bardzo. Dlatego właśnie myślałem, że Eripe to na papierze lepszy kandydat na przeciwnika dla Mesika.
Z drugiej strony, na pytanie czy może się równać do takiego Tede, OSTRego itp? Liczbowo nie, ale skillsowo miał momenty, że był prawie jednym z top raperów w kraju. Z naciskiem na momenty i mimo mojej ogólnej antypatii do Typa, to muszę przyznać, że był czas, gdzie dawał refreny niczym polski Nate Dogg, był czas gdy flow miał przezajebiste i był czas gdzie naprawdę spoko składał wersy. Czasami nawet udało mu się połączyć te 3 rzeczy. Specyfika jego bytu i reszta otoczki nie przełożyły się na sukces, ale rapersko rzec biorąc w swoim prime Mes był kotem. Jak stał się żbikiem to już chuj nie kotem był.
Pełna zgoda, dla mnie Mes skillowo jest ponad wymienionymi raperami, ale still jego popularność nie jest taka jak pozostałych raperów, głównie przez brak hitów i bangerow.
ODPOWIEDZ