[beef] Eripe - Bedoes
Re: [beef] Eripe - Bedoes
czy Bedoes osiągnął już wszystko w rapie?
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
- Moltisanti
Ma szacunek slizgawki, wiec tak
Myślę że Bedoes pozamykał dupy spoconym panczlajnerom. Nagrał najprawdziwszy diss z krwi i kości, Eripe został rozjebany bez reszty. Bit klasyka, nawijka stylowa, tekstowo poprawnie z plusem. IMO to jest dwie półki nad pijackim bełkotem Eripe. A kwestie Real talkowe zamykają temat.
Mam bekę z ludzi którzy krytykują wersy o srace w majtach a nie przeszkadzają im homoerotyczne fantazje ripa o sraniu do mordy
Najżałośniejsze są dalsze próby obrażania typa w postach na forum, kurwa, ten Bedoes tak was boli xd moje ulubione to pisanie do typa w formie żeńskiej, nie wiem jakim trzeba być frustratem żeby coś takiego odpierdalac. Albo maja 12 lat, nie wiem.
Nie jestem sobie w stanie wyobrazić odpowiedzi Eripe która by go w tej sytuacji ratowała. Musiałby 2 lata pracować nad warsztatem a potem nagrać życiówkę.
Mam bekę z ludzi którzy krytykują wersy o srace w majtach a nie przeszkadzają im homoerotyczne fantazje ripa o sraniu do mordy
Najżałośniejsze są dalsze próby obrażania typa w postach na forum, kurwa, ten Bedoes tak was boli xd moje ulubione to pisanie do typa w formie żeńskiej, nie wiem jakim trzeba być frustratem żeby coś takiego odpierdalac. Albo maja 12 lat, nie wiem.
Nie jestem sobie w stanie wyobrazić odpowiedzi Eripe która by go w tej sytuacji ratowała. Musiałby 2 lata pracować nad warsztatem a potem nagrać życiówkę.
Warsztat muzyczny Eripe kończy sie w momencie kiedy znika niewidzialny wróg, a pojawia się prawdziwy.
Ale ciągle ciężko uwierzyć że nawet wybudzony z ciężkiej comy Eripe skomlał że "to tylko biznes, to tylko biznes". Ile on niby na tym rapie przez całą karierę zarobił? Jaki biznes?
Najgorsze w jego dissie było monotonne, anty charyzmatyczne delivery, które jest przecież kluczowe. Bo np. uśmiechnąłem się z przypomnienia historii jak Bedi robił ranking penisów kolegów.
Najgorsze w jego dissie było monotonne, anty charyzmatyczne delivery, które jest przecież kluczowe. Bo np. uśmiechnąłem się z przypomnienia historii jak Bedi robił ranking penisów kolegów.
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
A dla mnie diss Eripe właśnie był mega charyzmatyczny, bitewny, w głosie czuć było emocje i wkurw.
Luxair ma racje, diss eripe byl bez grama delivery, od linijki.
Nie lubie bedoesa, za to jakim jest zjebem i jaka chujoze nagrywa ale jego diss jest elegancki. Takie 7/10
Nie lubie bedoesa, za to jakim jest zjebem i jaka chujoze nagrywa ale jego diss jest elegancki. Takie 7/10
Jak wyszedł diss Eripe byłem zdania, że Bedoes nie ma po co i nie powinien odpowiadać, bo to nic innego jak sytuacja częściowo przypominająca tę Laika i Pezeta sprzed 13 lat, gdzie zbuntowany nastolatek chłop hołdujący konserwatywnym, niespisanym nigdzie poza ich głowami zasadom kultury hip-hop zaczepia weterana z samego wierzchołka meja, ale jego głównym argumentem na którym się opiera jest to, że nie lubi muzyki tego drugiego (i ewentualnie na dokładkę wyglądu).
Te wspomniane 13 lat temu sam hołdowałem jeszcze takiemu rapowi, zaczepianie dla zaczepiania i słynne rozliczanie sceny, ale jakiś czas później zrozumiałem, że z perspektywy Pezeta i Bedoesa takie numery niewiele różnią się od gderania w dziesiątkach gorzkich komentarzy, na które równie dobrze mogliby z czystym sumieniem odpowiedzieć "TO NIE SŁUCHAJ I TYLE, JA PIERDOLE".
Mnie by to w zupełności przekonało, jednak Pezet postanowił niebezpośrednio odnieść się w zajebistym rap one shocie, który wyłożył dokładnie to, o czym napisałem wyżej, czyli odpowiedzialności chłopa będącego w peaku robienia MUZYKI i koncertowania, a nie małolackiej walki na wymyślone truskulowe pistolety.
Bedoes wybrał jeszcze inną metodę i wyszło fajnie, na pewno przedstawił się z innej strony ludziom, którzy znali go tylko jako tego dziwnego grubasa z pedofilskimi wąsami, chociaż ja nie potrafię wystawić czystego 5/5 za zbyt przekombinowaną IMO formę, wręcz przesadzone kombinowanie z modulacją i flow, tak jakby na siłę chciał pokazać reszcie, że da się nawijać inaczej niż od linijki.
Nie rozumiem tylko użytkowników, którzy piszą o "czekaniu na drugą rundę" "zostawianiu argumentów na następne dissy" - o czym oni OBAJ mają tu więcej rapować? Eripe nagra trzy minuty wołania nieprawda!!!, nazwie go jeszcze raz grubasem, tylko bardziej? Tu oprócz jakiegoś ewentualnego wyciągniętego z dupy nagrania incydentu w 360p nie ma co się zmienić, bo jeden z nich dalej ma w głowie zjadanie MCs jak pacman stojąc obrażony pod ścianą na dyskotece, a drugi ma prywatnego trenera, menagera, stylistę psa i gadają w dwóch językach.
Te wspomniane 13 lat temu sam hołdowałem jeszcze takiemu rapowi, zaczepianie dla zaczepiania i słynne rozliczanie sceny, ale jakiś czas później zrozumiałem, że z perspektywy Pezeta i Bedoesa takie numery niewiele różnią się od gderania w dziesiątkach gorzkich komentarzy, na które równie dobrze mogliby z czystym sumieniem odpowiedzieć "TO NIE SŁUCHAJ I TYLE, JA PIERDOLE".
Mnie by to w zupełności przekonało, jednak Pezet postanowił niebezpośrednio odnieść się w zajebistym rap one shocie, który wyłożył dokładnie to, o czym napisałem wyżej, czyli odpowiedzialności chłopa będącego w peaku robienia MUZYKI i koncertowania, a nie małolackiej walki na wymyślone truskulowe pistolety.
Bedoes wybrał jeszcze inną metodę i wyszło fajnie, na pewno przedstawił się z innej strony ludziom, którzy znali go tylko jako tego dziwnego grubasa z pedofilskimi wąsami, chociaż ja nie potrafię wystawić czystego 5/5 za zbyt przekombinowaną IMO formę, wręcz przesadzone kombinowanie z modulacją i flow, tak jakby na siłę chciał pokazać reszcie, że da się nawijać inaczej niż od linijki.
Nie rozumiem tylko użytkowników, którzy piszą o "czekaniu na drugą rundę" "zostawianiu argumentów na następne dissy" - o czym oni OBAJ mają tu więcej rapować? Eripe nagra trzy minuty wołania nieprawda!!!, nazwie go jeszcze raz grubasem, tylko bardziej? Tu oprócz jakiegoś ewentualnego wyciągniętego z dupy nagrania incydentu w 360p nie ma co się zmienić, bo jeden z nich dalej ma w głowie zjadanie MCs jak pacman stojąc obrażony pod ścianą na dyskotece, a drugi ma prywatnego trenera, menagera, stylistę psa i gadają w dwóch językach.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Flow jest w sumie 1:1 jak w oryginalnym Hit Em Up bym powiedział, dużo inwencji Bedoesa tu nie ma
Tu chodziło o coś w stylu, że obrażasz typowi na imprezie matkę od kurew, on ci chce za to wpierdolic, a ty tlumaczysz się, że to tylko takie żarty i no hard feelings.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
To jeden z komentarzy które ktoś napisał na insta pod którąś z wrzut o tym dissie, chyba pod Hype
Wydało mi się to tak absurdalne że aż zapomniałem dać cudzysłowów, no cóż, zasygnuje to swoim nickiem xd
-
georgefloyd
Sivestro co bangera zapodał
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
To akurat nie ja, ale zgadzam się całkowicie Igorem, więc jak to się mówi - bita piątka z tymi co myślą jak ja, szacunek za szacunek a dla frajerów pogarda.bronek pisze: ↑05 sie 2025, 10:53 @chaya bo kogo obchodzi jakis rychu szanujmy sie.
Ciekawe czy patokalipsa juz napisala o tym dissie na fejsbuku bo oni tak chetnie wszystko smiesznie i kasliwie komentuja tam u nich na fanpejdzu, wiec pewnie cos smiesznego napisali o tym ciekawym dissie![]()
Chociaz nie spodziewalem sie ze tam na fejsie znajde w komentarzach uz @kebab
https://www.facebook.com/patokalipsa/po ... 7450233980
Za pisanie takich rzeczy na Facebooku - wykasujesz to, przeprosisz.
Druga sprawa - JWP od dzisiaj nie gra w Warszawie koncertów
ZAKAZ
Druga sprawa - JWP od dzisiaj nie gra w Warszawie koncertów
ZAKAZ
- oKulTywowany
Tylko waga sie nie zgadza
I cała otoczna prawilnego punchlinera poszła do żyda na kebaba z bekonem
Mes pewnie napisał już 6 wersów a 4 skreślił
I cała otoczna prawilnego punchlinera poszła do żyda na kebaba z bekonem
Mes pewnie napisał już 6 wersów a 4 skreślił
Ostatnio zmieniony 05 sie 2025, 20:59 przez oKulTywowany, łącznie zmieniany 2 razy.
This page is no longer available.