Bedoes po nawijaniu 5 lat o czynieniu dobra żeby słuchacze go lubili widzący jak dostaje propsy za zajebanie ziomkowi i wyzywanie go w piosenkach Spoiler
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
i to jest kurwa HIP HOP, i to jest kurwa DISS. Mam nadzieję, że jest to już raz na zawsze unaocznione kto z tej dwójki jest Panem Raperem, a kto tryhardującą karykaturą. Tu nawet ciężko powiedzieć, że 1-0. Tu jest bezczelny dojazd. Jeden z lepszych dissów w polskim rapie ogólnie, pozdro.
Fajny ten diss Bedoesa, pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że to najlepsze co nagrał od dawna. Możliwe, że jest to nawet topka jego twórczości w ogóle. Zgadza się tam w zasadzie wszystko - od tytułu przez wersy po obrazek. Szczególnie celne są te nawiązania do „groźnych” wersów Eripe typu „sprawy załatwiane facebook to facebook” w zestawieniu z jego zachowaniem w tym beefie, bo to mocno podważa jego wiarygodność, która i bez tego jest już na niskim poziomie. A, i na osobny „props” zasługuje też sam fakt, że Bedoes w ogóle nagrał tego dissa, a nie wyłgiwał się tym, że „nie będzie robił mu reklamy”, czego wszyscy się raczej spodziewali. Hip-hop. I fajnie też, że Eripe musi się postarać w odpowiedzi, bo na szali leży jego wizerunek genialnego tekściarza i punchlinera (ok, ma taki głównie wśród neckbeardów, ale chyba zależy mu na nim). Na razie mamy dwa K.O.
Tak jak mówiłem, to jest inna klasa. Użytkownik @łakomybedi wyjaśnił menela. Teraz wejdzie do swojego Porsche i pojedzie ze swoją kobietą do jednej z lepszych restauracji. Wrócą na chałupę, przebiorą się w ubrania dżokejów i pogalopują na koniach podziwiać zachód słońca. Prosta sprawa.