RapKonserwa

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Panaes

RapKonserwa

Post autor: Panaes »

Obrazek

Zapraszam na mój nowopowstały kanał. Będę na nim umieszczał materiały dość unikatowe, o których wcześniej mało kto słyszał (i te troche lepiej znane też). Oczywiście PL rap. Na kanale jest już umieszczonych 13 albumów/demek/epek. Wszystkie materiały pochodzą z płyt CDr, są to kopie bezstratne. Każdy wrzut ma też link do pobrania FLACa z danym demkiem. Wrzuty w poniedziałki i czwartki o 17:00. Zapraszam.

https://www.youtube.com/@RapKonserwa
Awatar użytkownika
ricky

Re: RapKonserwa

Post autor: ricky »

zajebiscie w chuj, props
FUCK OFF MR LAHEY
Awatar użytkownika
Pvsio

Post autor: Pvsio »

dobra inicjatywa
lygrys pisze: 27 lis 2023, 12:52 Mogę się bić z każdym, teraz i w każdej innej chwili.
Mam wyjebane na konsekwencje, niech świat zapłonie.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

props za udostępnianie tego w formacie FLAC jak Tede, niektórzy kolekcjonerzy sobie e-ptaka przedłużają wrzucając swoje ripy na YT, ale jak w komentarzu poprosisz go o udostępnienie kopii w dobrej jakości to udaje że cię nie widzi i kisi to na swoim dysku zamiast udostępnić innym
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Prrrrops, Panaes
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Panaes

To jest inicjatywa społeczna. Hajsu na tym zarabiać nie będę, a raczej będę go tracił, bo czasu to w chuj zajmuje (a czas to pieniądz, hehe). Z tym udostępnianiem FLACów trochę się wahałem, bo nie chce, żeby się do mnie ktoś przyjebał, ale pomyślałem: nigga please, to są demka (wierzcie mi, parę osób się zdarzyło w trakcie mojej przygody archiwisty pasjonata, które gdy ktoś chciał się zachować okej i najpierw spytać czy można, to blokowało taki ruch, więc tym razem po prostu nie pytam nikogo o zdanie). Mam nadzieję, że wszyscy na tym skorzystają, bo będzie parę zaskakujących rzeczy (projekty znanych dziś osób, o których nikt nie wiedział, więc wszyscy dowiemy się czegoś nowego). Może się komuś do pracy naukowej jakiejś przyda, hehe. ;)
dmngz

Post autor: dmngz »

Zalogowałem się tylko po to, żeby zostawić props, super sprawa.
Awatar użytkownika
rany1odbytu

Post autor: rany1odbytu »

Aes człowiek od hip hopu, szacunek
Awatar użytkownika
tkss

Post autor: tkss »

Szacunek ziomal.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Panaes pisze: 02 sie 2025, 18:07 Wszystkie materiały pochodzą z płyt CDr, są to kopie bezstratne. Każdy wrzut ma też link do pobrania FLACa z danym demkiem.
A bierzesz pod uwagę publikowanie też rzadkich demówek które były wypuszczone tylko w MP3?
Nie mówię o youtube-ripach jak Mobbyn, ale jeśli dany fajny materiał był tylko w MP3, to lepiej go opublikować niż nie, co nie?
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Panaes

Pewnie, że tak, ale to jest tak olbrzymie poletko, że nie byłbym w stanie tego ogarnąć samemu. Ja póki co chcę się skupić na tych rzeczach, których nie ma wcale lub ich nie ma w takiej jakości jaką oferuję. Stuffu mam spokojnie na pół roku do przodu przy tym tempie udostępniania.
E-42

Post autor: E-42 »

Propsik poszedł sub
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead

Spoiler
Obrazek
Rymekk

Post autor: Rymekk »

Również daje suba, dziękuję i czekam na więcej wrzutów!
Panaes

Dziękuję za wszystkie dobre slowa tutaj i prywatnie. To napędza do pracy. :)

A tymczasem dzisiaj wleciało szalone demko zespołu Dżastem Dżułysz. Brzmi to jak Sztigar Bonko, tylko z bardziej abstrakcyjnymi tekstami, żeby nie powiedzieć, ze z pojebanymi. ;) Swoją drogą to oni kiedyś grali support przed Sztigarem (2013 bodajże), wiec to porównanie nie jest przypadkowe, bo o tym fakcie dowiedziałem sie dzis, a skojarzenie z alterego Eproma miałem praktycznie od razu jak odpaliłem ten materiał po raz pierwszy. ;) Moja ulubiony kawałek to "FokoPoko". ;)

Odsłuch: https://youtu.be/zukrC8QlBVA
Rymekk

Post autor: Rymekk »

Panaes pisze: 04 sie 2025, 18:51 Brzmi to jak Sztigar Bonko
A momentami jak Joka, choćby w tym Fokopoko, może jednak żyje Brat i nie taki świętej pamięci jak się nam wydaje. Dobry kandydat do tematu o raperach z najbardziej oryginalnym flow.
Nie chce stawiać za dużych wymagań, bo i tak zajebista robota, ale jeszcze rok wydania przy tytułach był mile widziany ;)
Panaes

Rok wydania jest podany jeśli posiadam taka informacje. Jesli nie posiadam, to wpisuje XXXX. Liczę na wiedzę społeczności w tym temacie. ;)
Panaes

Dziś czwartek, a to oznacza, że otwieramy kolejną konserwę. Tym razem będzie to skład o nazwie Zamach Stanu i pochodzi on z Warszawy. Czemu jest to ciekawe? Bo jednym z członków jest Czarny, znany szerzej jako Czary Hifi. Wyprodukował całość tego albumu, jak również rapuje w paru utworach. We wpisach na Wiki Hadesa wyczytamy, że był on niby członkiem tego składu, ale ja go nie rozpoznaję ani po głosie, ani po zdjęciach we wkładce

Obrazek

Jeśli wiecie coś więcej o tym zespole, to dzielcie się wiedzą. :) Zapraszam o 17:00

Odsłuch: https://youtu.be/nM1X68U-EFw
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

rap trochę czerstwy, ale w produkcji już słychać potencjał Czarnego
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Panaes

Obrazek

Kolejny poniedziałek, kolejna konserwa czeka na otwarcie. Będzie to ponownie warszawski skład, a mianowicie ARJ i ich album z 2002 roku pt. "Życia anegdota". Zapraszam o 17:00.

DISCOGS: https://www.discogs.com/release/3478948 ... a-Anegdota
YOUTUBE: https://youtu.be/LUuulmYtEA0
Panaes

Obrazek

Dziś konserwa znana i lubiana, ale wcześniej niedostępna inaczej niż na kasecie, a ta swoją drogą jest dość ciężka do zdobycia. Jest to materiał, który szczerze lubię i wracam do niego od czasu do czasu. Zawsze ciągnęło mnie do świrów na scenie, do rzeczy nieszablonowych, uciekających od głównego nurtu. O kim mowa? O Prezesie i jego solowym debiucie pt. "Odsłaniam: Styl zimnego drania". Kto nie zna niech koniecznie nadrabia, a kto zna, to może posłuchać w najlepszej dostępnej wersji. Zapraszam o 17.

DISCOGS: https://www.discogs.com/release/6248367 ... ego-Drania
YOUTUBE: https://youtu.be/N6c8LLCnRfI
ODPOWIEDZ