FPL slizgawka.eu $$$$

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
ConeyIsland

Re: FPL slizgawka.eu $$$$

Post autor: ConeyIsland »

van de ven też ryzyko o ktorym mocno myślę bo tani / bo nowy trener / bo lepsze cyferki niz hajpowany udogie
kelleher i sanchez to duet ktory chcialem upchnac na bramke i czesc ale chyba wezme kellehera i 4.0 bramkarza kosztem lepszym grajków z przodu
bowen do watkinsa brzmi zajebiscie, brałbym
A co myślisz o Gyo? Chyba za wcześnie żeby wydać prawie dychę na gościa który dopiero przyszedł. Chociaż... do swojej drugiej druzyny (eksperymentalnej dość :D ) wrzuciłem go obok haalanda i salaha :lol:
dodam, że myślę o kimś z ManUtd. miałem tego nie robić bo każdy wie że to ruletka ale chodzą mi głowie: Heaven (młodziak przed urazem miał zajebisty wjazd do drużyny i przypuszczam że może sie przebić do jedenastki), Dorgu (wahadło, wczoraj ładnie się w sparingu pokazał), Amad (albo wahadło albo nawet wyżej - jak wczoraj w sparingu)
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Ja myślę, że Gyokeres może być bardzo dobrym wyborem i pomocnik United też. Problem jest taki, że jeszcze nie wiemy, który pomocnik United, ani nie wiemy ile czasu Gyokeres będzie potrzebował, żeby się rozkręcić.

Myślę, że długofalowo meta jest taka, że zamiast Salaha gramy Haalandem, a z Liverpoolu bierzemy najlepszy Cover, który się dopiero musi wyklarować. Zamiast Saki gramy Gyokeresem, a z United bierzemy jednego z dwójki Mbeumo/Cunha + ewentualnie Amad jakby naprawdę fajnie im szło.

Problem w tym, że jeszcze nie wiadomo jak z formą Haalanda i całego City, po krótszym okresie przygotowawczym. Nie wiemy gdzie leży najlepszy cover Salaha. Nie wiemy, którego ani ilu z grona Amad/Bruno/Cunha/Mbeumo należy wziąć.

Dlatego ja sam tak nie zaczynam, wolę zacząć bezpiecznie pewniaczkami, którzy poniżej pewnego poziomu nie powinni spaść i optymalizować sobie skład/grać agresywniej, dopiero jak sezon będzie w toku a ja będę miał więcej informacji.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2025, 13:01 przez Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

white, przynajmniej na poczatku sezonu, bedzie gral, timber mial jakis zabieg na wakacjach i jeszcze w zadnym sparingu nie pojawil sie w składzie meczowym, no ale kalendarz tez ma znaczenie
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

w tej "drugiej" drużynie (nie pod ligę slgwk) na tę chwilę mam taki skład:
KELLEHER
DARLOW (lub inny bramkarz 4.0 który będzie grał)

WAN-BISSAKA
KONSA
VAN DE VEN (lub Guehi / Udogie)
DE CUPYER
DORGU (lub Guehi / Udogie)

SALAH
ROGERS
NDIAYE
CAICEDO (lub Reijnders, Adingra, Anderson z Forest)
BALEBA

HAALAND
GYOKERES
JOAO PEDRO
Awatar użytkownika
Mietek

Fajny skład w sumie.

Ja bym w nim Gyo wymienił na Watkinsa i Ndiaya na Mitome, ale ogólnie jest całkiem spoko.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

troche boli obroncy premium no i w pomocy aż trzech budżetowych
Awatar użytkownika
Mietek

No to jest ogólnie pytanie co jest lepiej.

Mieć jakiegoś Solankiego/Wooda/Wisse + 2 obrońców premium (5.5 liczę tu jako premium) + Palmera.

Czy Haalanda + całą obronę za 4,5 + pomocnika 5,5.

Ja w Haalanda chyba aż tak nie wierzę, ale nie mówię, że to się nie może udać.

Tzn. może nie tyle nie wierzę, co się cykam w coś takiego wchodzić bez wiedzy jak z formą City.
imcat

Post autor: imcat »

Przez te zmiany w formule i podwójne chipy mam już na starcie problem z ułożeniem składu bo chyba nie za bardzo ogarniam jaką tutaj taktykę przyjąć. Na twitterku latają pomysły o BB w pierwszej czy drugiej kolejce, panie kto to widział. Pewny jestem chyba tylko jednego - na 90% zaczynam bez Haalanda, czyli znów będzie walił po dwa gole na kolejkę - bierzcie i jedźcie z tego wszyscy.

BTW. Tak mnie wkurwiał ten UX nowej wersji desktopowej i to, że wszystko jest dupne i trzeba scrollować, że zrobiłem małe rozszerzenie do Chrome, które trochę (przynajmniej dla mnie) poprawia feeling korzystania z tego gówna, jakby ktoś chciał to tutaj info co i jak - https://github.com/ahtngdev/fpl-ux-enha ... to-install
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Czemu przez większość jutuberów fplowch pomijany jest... Saka? Nie wiem czy w 1 na 10 składów go widziałem. Jest drogi ale jest imo pewniejszy niż Gyokeres. Terminarz w kratkę na początek ale to nadal Saka czyli typ który załadował 16 g+a w 25 meczach w ub sezonie.
Awatar użytkownika
Mietek

Kurcze ja miałem Sake w tym drafcie co wrzucałem ostatnio, ale teraz już go nie mam i chyba go nie wezmę. Arsenal ma dość ciężki kalendarz i o tyle o ile sam Saka spoko o tyle za 10 mln wydaje się, że przez tych pierwszych 6 kolejek można lepiej ulokować te kasę.

W tej chwili na czymś takim stoję, ale pewnie jeszcze się to będzie zmieniać.

Obrazek
jefecito

Post autor: jefecito »

Saka średni kalendarz na start + nie wiadomo kto ma karne w Arsenalu, a w podobnej cenie masz Palmera, który wydaje się lepszą opcją na początek.

Też myślałem nad BB w 1 kolejce i dalej to rozważam, ale chyba wolę poczekać, bo tak to trzeba kleić tego benchboosta z jakiś kasztanów na ławce jak chce się mieć mocny skład na początek. Może później będzie sytuacja w której można będzie sprzedać kogoś premium i wykorzystać te fundusze na lepszą ławkę.

Gramy płatną ligę w tym roku? Są chętni?
Awatar użytkownika
ConeyIsland

U mnie tak na tę chwilę.
Gdybym miał pozbyć się Saki to mam siano albo na lepszego trzeciego napastnika (Watkins i wtedy Anderson do pomocy) albo na lepszego pomocnika.

Obrazek
Awatar użytkownika
Mietek

Moim zdaniem przez pierwszych 6 kolejek Watkins > Saka z uwagi na kalendarz i ceny. Jakoś też taka nie super przekonująca była ta ofensywa Arsenalu w preseasonie narazie jak patrzyłem, a Watkins to Watkins, Villa będzie na dobrym kalendarzu raczej strzelać, więc i on będzie punktować.

A co do ligi no to jo, na razie tylko ConeyIsland dołączył, 30zł zbieram na to samo konto/blika co rok temu, a jak nie masz to podbij na PW to ci podam nr. Zakładam, że jeszcze będą ludzie dołącząć, ale jak nie, to się po prostu ustali czy odpalamy ligę w kilka osób, czy to zawijamy.

U siebie z kolei w składzie to ja nie wiem czy ja trochę nie przesadziłem z biedą w obronie, w sensie zamiast Bruno by można było kogoś Tańszego spokojnie wziąć, Rogersa choćby i przypakować to w obronę. Myślę jeszcze co bardziej warto.
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Ja bym chciał żebyście mieli rację co do Palmera czy Joao Pedro, ale pamiętajcie że Chelsea dziś zaczyna przygotowania po ledwie trzech tygodniach przerwy, gdzie wszystkie kluby już w treningu i po sparingach a my zagramy dwa i trzeba ligę napierdalač. Oby to nie miało wpływu, ale mam pewne obawy z tym związane mimo nawet fajnego kalendarza
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Ty nie rób sobie jaj bo sanchez, Palmer i joao Pedro są w większości składów :lol: Caicedo, colwill też się w sumie często przewijają. Chelsea musi punktować od początku bo będzie płacz w fpl
Awatar użytkownika
retriakaretrox

Post autor: retriakaretrox »

Jak tam, jest już trochę graczy na FPL ślizgawki? Bo nie wiem czy dobijać do gry
ja się nie ślizgam, ja się ślizgawkuje
Awatar użytkownika
ConeyIsland

ścisk na tę chwilę bo jestem ja i kolega @Mietek
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

a to jakąś lige robicie? bo tez bede grał, ale w tym roku jeszcze sie nie angażowałem, może w piątek w robocie przysiade w koncu
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
jefecito

Post autor: jefecito »

To dawać z tą ligą, poszedł przelew. Lepiej się będzie grało.

Trzeba nową ligę stworzyć w grze, albo starą odnowić nie wiem kto to robił poprzednio?
Awatar użytkownika
Kali

Post autor: Kali »

@jefecito
Mietek pisze: 27 lip 2025, 10:43 Założyłem ligę, zakładam, że tak samo jak rok temu chcemy lecieć z wpisowym 30zł?

Jak ktoś ma to blik i numer konta z poprzedniego sezonu są nadal aktualne, jak ktoś nie ma, to proszę się zgłosić na priv.

Jak ktoś zrobi wpłatę, to będę wysyłał kod do ligi i najwygodniej by było, jakbyście przy wpłatach wpisywali nick. Łatwiej będzie mi nawigować kto wpłacił.
chyba ostatni dylemat jaki mam to czy brać Rogersa + Watkinsa czy Bruno Fernandesa + któregoś z napastników za 7.5mln Pedro/Wood/Solanke/Mateta czy kto tam jeszcze jest
ODPOWIEDZ