[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

edenmar

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes

Post autor: edenmar »

asłuchalne gówno oczywiście, ale napisane nieźle. Dobrze, że w końcu coś się posuwa do przodu w tym całym beefie. I też mi się wydaje, że Wini przetarł ścieżkę (hehe) dla Mesa i teraz już powinien od razu wlecieć jego diss, bo będą lecieć tymi samymi argumentami. Liczę na jakiś zaskakujący twist, typu nie wiem zaczepka w stronę jakiegoś kurwa Skolima i wpierdolenie się diskopolowców w sam środek tej wymiany
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

no ale z tym slowikiem to malik budowal wizerunek bo to byl jego numer i klip, a jacek placek byl tam troche przypadkiem bo dal feat w tym numerze
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
niuskultonowytruskul

Post autor: niuskultonowytruskul »

I pomyśleć, że to wszystko zaczęło się od tego, że Chada kiedyś przyszedł do banana ponagrywać i sypnął mu kreskę.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

jajca pisze: 31 lip 2025, 9:49 no ale z tym slowikiem to malik budowal wizerunek bo to byl jego numer i klip, a jacek placek byl tam troche przypadkiem bo dal feat w tym numerze
to, plus skąd miał wiedzieć że jego diler w przyszłości zostanie 60tką?
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Tyle postów nawalone, pomyślałem, że teraz to na bank już nagrał, a to tylko Wini :dunno:

Dodano po 30 sekundach:
Jak wyjdzie diss Mesa, to chyba po godzinie będzie 10 nowych stron.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
JANPALONY

Post autor: JANPALONY »

swoją drogą Wini nawija tam o zdjęciu raperów Pata, że Tede przyszedł na koniec specjalnie itd itp. i nikt nie chciał z frajerem stać?

Obrazek
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

W ogóle tym argumentem za hipokryzja Tede jest zdjęcie z klipu i jeden wers sprzed 25 lat xd
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

Potwierdził frajer tede dobrego chłopaka który teraz pójdzie siedzieć ohh
Głaszczmy kurwa złoczyńców, nie składajmy zeznań, nie ma rozpierdalania się na dobrych wariatów
Tylko kto te zasady z pizdy wymyślił? I czemu wszyscy tacy sztywni w tej kwestii
Popi.jaku
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

Bardzo mnie bawiło jak Mesik w tym swoim isnta nagraniu KONIECZNIE MUSIAŁ ZAZNACZYĆ ŻE TO ON ZACZĄŁ, żeby wszyscy mieli świadomość, że to będzie jego DRUGI CIOS i dać sobie tym samym czas do napisania OSTATNIEGO DISSU TEGO BEEFU.

Oczywiście Tede odpowie, rozpierdoli go i to będzie na tyle.
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

jajca pisze: 31 lip 2025, 9:49 no ale z tym slowikiem to malik budowal wizerunek bo to byl jego numer i klip, a jacek placek byl tam troche przypadkiem bo dal feat w tym numerze
No no, wiadomo, a biedny Jacek w ogóle nie przeprowadził kalkulacji jakie konsekwencje będzie miała ta sytuacja (i nie uznał że korzystne*)

* budowanie wizerunku o którym pisałem wyżej jest nie tylko na potrzeby odbiorcy muzycznego, przypominam że tede ma pieniądze i mieszka w Warszawie, więcej pozostawię w sferze domysłów
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

przeciez te kurwa dzieci i półmózgi latające z tematem nawet nie wiedzą kto to Słowik czy Paradowski

hahaha i beka, że jakieś zakupy kurwa rekreacyjne to WJEBANIE SIE W PRZESTĘPCZY ŚWIAT, co Ty dajesz w ogóle

no i finalnie się uwieszą na tym temacie, że zeznał, że kupił od niego ale mało i na własny użytek i chuj se wziął na klatę i wyszedł sucho - w piździe trzeba mieć, że jakiś typ jeden z drugim dał się kurwa złapać + było u góry, że przeczył jego wersji o hurtowych ilościach - to kogo wjebał, innych którzy mieli 3 giety w kieszeni?
Ostatnio zmieniony 31 lip 2025, 10:32 przez Cz4rny1337, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

słucham już któryś raz tego winiego i tam są zastosowane niezłe podziałki w sumie. dodatkowo rapowane jest w kilku momentach na "i", ale jest parę momentów gdzie jest wypadniete z bitu
Awatar użytkownika
gracjangk

Post autor: gracjangk »

Wątpię, że Tede odpowie Winiemu, ale jak już to proszę niech nawiąże do historii o dziwkach:
Spoiler
Pożyczałeś kasę od starej, by skasować syfa co dostałeś od kur*y oszczanej

Wtedy beef zatoczy koło bo mes leje w spodnie, a rury szczają po Winim bo mu nie staje
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Cała Polska już o tym huczy, WINI MA FLAKA!(…)
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

Cz4rny1337 pisze: 31 lip 2025, 10:29 hahaha i beka, że jakieś zakupy kurwa rekreacyjne to WJEBANIE SIE W PRZESTĘPCZY ŚWIAT, co Ty dajesz w ogóle
No kurwa a nie xD ? Sprzedawanie narkotyków jest przestępstwem, posiadanie narkotyków jest przestępstwem. Jak ktoś wchodzi świadomie w relacje w których obie strony świadomie popełniają przestępstwo, a jedna z nich najprawdopodobniej jest na tyle grubą rybą że handluje hurtowo, to chyba normalne że uczestnik takiej relacji jest rozliczany z prawilnych zasad ulicznych? Czy gdyby zamiast narkotyków kupował od niego kradzionego roleksa albo Aston Martina to to samo byś napisał :lol: ?
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Nauczyłem się nowego motywu, nie wiedziałem, że istnieje coś takiego jak potwierdzenie 60tki. W sumie logiczne.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Zawsze mi się strasznie podobało i uważałem za skurwysyńsko dobrą przewózkę gdy w beefie ten mało ważny trzeci został odpierdalany w kilku wersach, np. Oreu w beefie VNM vs Jimson (To jakbyś na solówe wziął ziomka na wsparcie/Ale odjebałem go bombą w mordę na starcie) czy Numer Raz w konflikcie Mezo vs Mes.

Tede jak to czytasz, a tak na pewno jest to odpierdol bulwe w 2 wersach najlepiej z follow upem do Panczlajnera i zaczepiając dziadka.
Coś się na ciebie znajdzie Numer Raz
Jeśli umiesz zrób dobry numer raz
Np.
Nie do wiary Bulwo jesteś gorszy niż Numer Raz
Jeśli umiesz zrób dobry numer raz
I będę spełniony :bowdown:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Mietek

Bisclavret pisze: 31 lip 2025, 9:40
Burak pisze: 31 lip 2025, 9:27 W jaki sposób wszedł do tego świata? Biorąc dziada? Siedząc wystraszony przy Słowiku jakby na siłę tam był (zapewne tak było)? Tede chyba nie zgrywał prawilniaka jak Białas wchodzący w dupe Bonusowi?
Nie no stary, co z tego że siedzial przestraszony i na siłę, na tamten dzień przekaz z tego płynie co najmniej taki - znam kogoś kto zna kogoś, siedzę przy jednym stole z największym gangusem tego kraju. To jest budowanie wizerunku osoby szanowanej w półświatku i powiązanej z nim. Jakby on nie miał 40 lat to by można było pomyśleć że robił to nieświadomie, ale bądźmy poważni.

A kupowanie narkotyków? Zwracam uwagę że on kupował je bezpośrednio od kogoś, kto później został świadkiem koronnym zapewne oskarżonym o sprzedaż hurtową :lol: jak regularne kontakty handlowe z takimi ludźmi nie są wejściem do świata kryminalistów to co nim jest?

I wreszcie najważniejsze sprawa - tak, powinien powiedzieć że nie kupował od niego nic i nigdy, jeżeli te zeznania które dał w tej sprawie pomogły ograniczyć jego własny przypał to chyba logiczne że potwierdzenie świadka koronnego pomogło prokuraturze (a co za tym idzie zaszkodziło pozostałym oskarżonym). Z kolei jeśli te jego zeznania w kwestii jego przypału nic nie zmieniły to znaczy że jest idiotą i to totalnym
Elegancko wytłumaczone. Dzięki.
Haqs

Post autor: Haqs »

Bisclavret pisze: 31 lip 2025, 9:40
Burak pisze: 31 lip 2025, 9:27 W jaki sposób wszedł do tego świata? Biorąc dziada? Siedząc wystraszony przy Słowiku jakby na siłę tam był (zapewne tak było)? Tede chyba nie zgrywał prawilniaka jak Białas wchodzący w dupe Bonusowi?
Nie no stary, co z tego że siedzial przestraszony i na siłę, na tamten dzień przekaz z tego płynie co najmniej taki - znam kogoś kto zna kogoś, siedzę przy jednym stole z największym gangusem tego kraju. To jest budowanie wizerunku osoby szanowanej w półświatku i powiązanej z nim. Jakby on nie miał 40 lat to by można było pomyśleć że robił to nieświadomie, ale bądźmy poważni.

A kupowanie narkotyków? Zwracam uwagę że on kupował je bezpośrednio od kogoś, kto później został świadkiem koronnym zapewne oskarżonym o sprzedaż hurtową :lol: jak regularne kontakty handlowe z takimi ludźmi nie są wejściem do świata kryminalistów to co nim jest?

I wreszcie najważniejsze sprawa - tak, powinien powiedzieć że nie kupował od niego nic i nigdy, jeżeli te zeznania które dał w tej sprawie pomogły ograniczyć jego własny przypał to chyba logiczne że potwierdzenie świadka koronnego pomogło prokuraturze (a co za tym idzie zaszkodziło pozostałym oskarżonym). Z kolei jeśli te jego zeznania w kwestii jego przypału nic nie zmieniły to znaczy że jest idiotą i to totalnym
Żebys zrozumial...
Wystepowanie ze slowiekiem w klipie do tego goscinnie nie oznacza ze wszedles w ten swiat.

Tede tlumaczyl ze pare razy ta 60 sie przewinela na jego urodzinach, tede nie chcial z nim sie zaprzyjaznic i kupil mala ilosc.
Nie potwierdzil jego zeznan (jak zeznawal ten koles to juz go zlapali z tematem) tylko przyznal sie ze kupil mala ilosc.

To nie sytuacja ze go zlapali i wydal dillera to jego ktos wjebal w ta akcje a jak przyjechali do niego przeszukac mieszkanie i go zawineli i znalezli mala ilosc to nie sprzedal dilera.
Gdybys tez tak nawet pobierznie znal jego tworczoc to nie raz np tu:

"I chuj boli mnie co myślisz, wyrośliśmy przy trzepaku
Ci do poszli siedzieć wyszli - pozdrowienia dla chłopaków
Prosta rzecz kto się rozjebał potem szybko zmieniał adres
Stara prawda że niewiedza tam działała tak jak pancerz
Także na tym poprzestańmy, coś widziałem nic nie widząc
Nakurwiałem swoje rapy, nie krzyżując się z ulicą
Nigdy im nie chciałem podpaść bo bym odczuł to na kościach
To dwa światy - tamten nie mój - sytuacja raczej prosta"
Awatar użytkownika
Mietek

To się mógł wycofać z tego featu jak mu coś przeszkadzało, tak robią porządni ludzie, że nie sygnują swoim nazwiskiem i wizerunkiem rzeczy, które uważają za niemoralne.
ODPOWIEDZ