[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
NEGRO

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes

Post autor: NEGRO »

Jak na Winiego to w miare, ale liczyłem ze powie coś więcej na temat inside Tedego a nie powiedział nic, czego bysmy nie wiedzieli.
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Awatar użytkownika
JANPALONY

Post autor: JANPALONY »

każdy punch w tym beefie będzie mieczem obusiecznym. no oprócz tego rozjebywania się na psach. Ale jestem ciekaw jakby Mesa charakter zadziałał teraz po 40stce jakby mu wjechali o 6 na chatę kiedy akurat miał dyżur przy dziecku. Może też by chciał szybciutko wyskoczyć bez konsekwencji :lol:
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

miał lepsze numery Wini, uśmiechnąłem się parę razy ale jednak mega chujnia
Jose pisze: 31 lip 2025, 8:36 Najlepsza opinia o Winim-raperze
ja myślę, że wini bardzo chciałby być zajebistym raperem, ale - gdy się stara - jest co najwyżej średnim, to woli być już celowo chujowy

@Bisclavret no ale trochę nie rozumiem
-jest świadek koronny
-zeznaje na ciebie
-ty dementujesz jego kłamstwa (nie kupowałeś od niego hurtowych ilości, tylko drobne, chyba coś takiego było na tym filmiku z lasu)
i to jest potwierdzanie 60-stki? no przecież wręcz przeciwnie, pokazujesz sądowi, że świadek koronny jest niewiarygodny
bo z tego co wiem, to nie było tak, że postraszyli jacka więzieniem, a on spłakany od razu wsypał swojego dostawcę, tylko przedstawili mu, co ten gość mówił na temat tedego
czy na takie niuanse nie ma szans w światku przestępczym i trzeba się trzymać litery prawa ulicznego a nie jego ducha?
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

jajca pisze: 31 lip 2025, 8:53 miecz obosieczny bo landlord mes tez wlazil w dupsko chociazby chadzie swego czasu
Nie no gdzie chada gdzie słowik xd

Chociaż rzeczywiście Mes zdaje się być wkręcony w sztywny świat zasad ulicznych, co jest groteskowe w stosunku do jego wizerunku, ale dopóki nie zostanie zweryfikowane przez zbytnia wylewność przed obliczem organów ścigania to trzeba go zostawić w spokoju (A może akurat okaże się że wizerunek wizerunkiem, zachowanie zachowaniem, nie ma co przesądzać, tacy też byli)
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Czak pisze: 31 lip 2025, 9:01 miał lepsze numery Wini, uśmiechnąłem się parę razy ale jednak mega chujnia
-jest świadek koronny
-zeznaje na ciebie
-ty dementujesz jego kłamstwa (nie kupowałeś od niego hurtowych ilości, tylko drobne, chyba coś takiego było na tym filmiku z lasu)
i to jest potwierdzanie 60-stki? no przecież wręcz przeciwnie, pokazujesz sądowi, że świadek koronny jest niewiarygodny
bo z tego co wiem, to nie było tak, że postraszyli jacka więzieniem, a on spłakany od razu wsypał swojego dostawcę, tylko przedstawili mu, co ten gość mówił na temat tedego
czy na takie niuanse nie ma szans w światku przestępczym i trzeba się trzymać litery prawa ulicznego a nie jego ducha?
Coraz blizej wlaczenia sie rady gitów ™️ do beefu
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Bisclavret

Czak pisze: 31 lip 2025, 9:01 no ale trochę nie rozumiem
-jest świadek koronny
-zeznaje na ciebie
czy na takie niuanse nie ma szans w światku przestępczym i trzeba się trzymać litery prawa ulicznego a nie jego ducha
Tak szczerze mówiąc to nie mam zielonego pojęcia nawet do końca nie wiem jak to sprawa wyglądała w szczegółach, bo średnio mnie to interesowało. Jak go sztywne gity jebią to znaczy że zrobił coś nie tak*. Jak nie chcesz mieć tego typu problemów to się z takimi ludźmi nie zadajesz, nie robisz z nimi interesów, nie kupujesz narkotyków, nie nagrywasz teledysków. Jak wchodzisz do tego świata to akceptujesz zasady nawet jesli są debilne i niezrozumiałe

*Przy czym nie chodzi o jakiś prawilny niuans typu zrobienie obdukcji (samo zrobienie już jest dojebane) a o grzech ciężki czyli niewłaściwe zeznania
Ostatnio zmieniony 31 lip 2025, 9:17 przez Bisclavret, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Powiem tak - diss Winiego jest słaby po prostu, nie jest tragiczny, jest słaby, czyli zarapował dokładnie tak jak przez całą kariere, nie jest raperem, który pociągnie od tak 5 minut dissu na punchach i to widać. Takie 4/10
Awatar użytkownika
NEGRO

Post autor: NEGRO »

@Czak o to właśnie się Jongmen i Śledź spruli bodajże, o ile dobrze pamiętam tą sprawę to było ile z 5 lat temu (niech mnie ktoś poprawi jeśli coś pojebałem)

Że Tede właśnie powiedział że ma od niego "drobne ilości" czyli tzw, "potwierdza 60tke" zarazem uwiarygadniając tego gościa zdaniem Śledzia,Jongmena i Kapoty oraz reszty. Tedas ponoć powinien odmówić składania zeznań czy chuj wie co tam, ale nic nie mówić po prostu.
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Haqs

Post autor: Haqs »

Bisclavret pisze: 31 lip 2025, 9:13
Czak pisze: 31 lip 2025, 9:01 no ale trochę nie rozumiem
-jest świadek koronny
-zeznaje na ciebie
czy na takie niuanse nie ma szans w światku przestępczym i trzeba się trzymać litery prawa ulicznego a nie jego ducha
Tak szczerze mówiąc to nie mam zielonego pojęcia nawet do końca nie wiem jak to sprawa wyglądała w szczegółach, bo średnio mnie to interesowało. Jak go sztywne gity jebią to znaczy że zrobił coś nie tak. Jak nie chcesz mieć tego typu problemów to się z takimi ludźmi nie zadajesz, nie robisz z nimi interesów, nie kupujesz narkotyków, nie nagrywasz teledysków. Jak wchodzisz do tego świata to akceptujesz zasady nawet jesli są debilne i niezrozumiałe
Z cyklu nic nie wiem ale sie wypowiem i wydam wyrok XD
Nowe nie znalem :roll:
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

według forumowej rady gitów jak tede powinien się zachować kiedy ktoś go pomówił o kupowanie hurtowych ilości? odmawianiem zeznań chyba sam by się na minę wjebał? odpowiedział szpagatem na szpagat 60tki
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

wini dwie piosenki lubię, ej świat nie jestem ci winien nic
ten diss jest tak chujowo nawinięty, aż zacząłem myśleć, że specjalnie to zrobił wiedząc że nawet jak się postara to będzie to co najwyżej słabe :bag:
Bisclavret

Haqs pisze: 31 lip 2025, 9:16 Z cyklu nic nie wiem ale sie wypowiem i wydam wyrok XD
Nowe nie znalem
Jeszcze raz powtórzę bo widzę że nie załapałeś chociaż już to napisałem - Tede wszedł do świata kryminalistów, świadomie i z własnego wyboru, a później nie przestrzegał zasad tego świata. Za to jest jebany. To jak ta sprawa wyglądała z perspektywy normictwa nie ma żadnego znaczenia.
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Dzonson pisze: 31 lip 2025, 8:55 Jako obrońca rapu winiego muszę zainterweniować. Chłop ma masę zajebistych kawałków z pomysłem, z jajem, na których potrafi fajnie lecieć. No tu tak nie jest xD fajnie się zaczynało, IMO gdyby poleciał taką prywatą przez cały kawałek to by się obronił, bo te wyzwiska i ciśnięcie od 60 trochę śmieszne jak na 50 letniego chłopa, który nie tak dawno nagrał zajebisty track Ulica jest głupia
No właśnie ja też nie kumam tego, że jak na Winiego to dobrze, przecież on na tych mixtejpach z DJ Feel-Xem i spółdzielnią miał ten swój popierdolony styl, ale tego dało się słuchać bez napisów i jak ktoś lubi takie jazdy to od razu zostawał fanem. A Wini im starszy tym gorszy

Przecież tutaj te X lat temu wszystko szlo zrozumieć
Ostatnio zmieniony 31 lip 2025, 9:33 przez CL500, łącznie zmieniany 1 raz.
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

W jaki sposób wszedł do tego świata? Biorąc dziada? Siedząc wystraszony przy Słowiku jakby na siłę tam był (zapewne tak było)? Tede chyba nie zgrywał prawilniaka jak Białas wchodzący w dupe Bonusowi?
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

ale że ten temat wypływa na 36 (!) stronie tego tematu to kuriozum
Awatar użytkownika
kon rafal

Post autor: kon rafal »

No siemanko Heniek z tej strony

Wielkie 5 dla Was Obrazek
YP_

Post autor: YP_ »

winiego chyba tylko pare kawalkow slyszalem kiedys i nigdy nie przepadalem za jego muzyka, ale szacunek, ze odpowiedzial
Awatar użytkownika
WeezyBaby

Post autor: WeezyBaby »

jacek placek
“I’m Weezy F and the F is for flame
Eat these rappers chef of the game.”
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

bambaryła jebana sam by sie rozjebał

oficjalnie jacek graniecki jest GIT

koniec grypsa
Bisclavret

Burak pisze: 31 lip 2025, 9:27 W jaki sposób wszedł do tego świata? Biorąc dziada? Siedząc wystraszony przy Słowiku jakby na siłę tam był (zapewne tak było)? Tede chyba nie zgrywał prawilniaka jak Białas wchodzący w dupe Bonusowi?
Nie no stary, co z tego że siedzial przestraszony i na siłę, na tamten dzień przekaz z tego płynie co najmniej taki - znam kogoś kto zna kogoś, siedzę przy jednym stole z największym gangusem tego kraju. To jest budowanie wizerunku osoby szanowanej w półświatku i powiązanej z nim. Jakby on nie miał 40 lat to by można było pomyśleć że robił to nieświadomie, ale bądźmy poważni.

A kupowanie narkotyków? Zwracam uwagę że on kupował je bezpośrednio od kogoś, kto później został świadkiem koronnym zapewne oskarżonym o sprzedaż hurtową :lol: jak regularne kontakty handlowe z takimi ludźmi nie są wejściem do świata kryminalistów to co nim jest?

I wreszcie najważniejsze sprawa - tak, powinien powiedzieć że nie kupował od niego nic i nigdy, jeżeli te zeznania które dał w tej sprawie pomogły ograniczyć jego własny przypał to chyba logiczne że potwierdzenie świadka koronnego pomogło prokuraturze (a co za tym idzie zaszkodziło pozostałym oskarżonym). Z kolei jeśli te jego zeznania w kwestii jego przypału nic nie zmieniły to znaczy że jest idiotą i to totalnym
ODPOWIEDZ