Schizowe bajki/filmy z dzieciństwa

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

2do5

Schizowe bajki/filmy z dzieciństwa

Post autor: 2do5 »

wczoraj oglądałem z kolegą i jego synem kreskówkę (normalną, ludwiczka akurat), ale rozkminialiśy przy tym różne dziwadła z naszych lat młodości

przychodzi mi na myśl Gęsia Skórka (1995-1998) czyli takie familijne coś z elementami horroru, ogólnie pamiętam, że wieczorami leciało na fox kids chyba, trochę mało poryte samo w sobie ale poszczególne odcinki czy postacie mogły być delikatnie niepokojące dla łebka
Spoiler
Obrazek
ocena schizowatości 3/10

Chojrak - tchórzliwy pies (1999 - 2002) - mocna rzecz i nawet nie w kontekście jakiegoś poczucia niepokoju z perspektywy guwniaka ALE ta bajka była po prostu świetna; świetne postacie, rewelacyjne historyjki, gęsty klimat absurdu przypominający ten jeden dziwny sen po trawce narkotycznej, bardzo się to podobało dla mnie
Spoiler
Obrazek
ocena schizowatości 6/10 ale sama kreskówka 10/10

Niezwykłe przypadki Flapjacka (2008-2010) - czasy gimnazjum w moim przypadku aczkolwiek odkąd obejrzałem pierwszy odcinek to już nie mogłem się oderwać i miałem niepowstrzymaną chęć aby sprawdzać co tam autor ugotował dalej; abosultnie dziwaczne gówno stworzone chyba przez jakiegoś socjopatę. postacie knykcia, flapjacka i pierdolonej wielorybicy bańki :bowdown: albo różne przejścia z klasycznej animacji do jakichś zbutwiałych obrazów odrażających estetyką, pozycja obowiązkowa dla młodocianych pojebów
Spoiler

ocena schizowatości flapjack/10

puszczalibyście/puszczacie takie rzeczy swoim dzieciakom? i dawajcie swoje diabły piszczałki też
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Re: Schizowe bajki/filmy z dzieciństwa

Post autor: marmolad_k2 »

Dodano po 1 minucie 12 sekundach:
Jeszcze był taki odcinek, że brali jakieś takie serduszka za słodycze i się nimi zajadali, a tak naprawdę to były jakieś pasożyty wysysające krew czy coś takiego.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Eerie, Indiana
Spoiler
Obrazek

Dziwne przypadki w Blake Holsey High
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Jeszcze było coś takiego jak Czy boisz się ciemności?, coś jak Gęsia skórka chyba. Czy puszczałbym takie rzeczy swoim dzieciom? Oczywiście że tak, ja to oglądałem za gówniaka do tego jeszcze grałem w Postal 2 z polskim dubbingiem i wyrosłem na eleganckiego kawalera, tak że nie ma co cockblockować dzieciom shizowe treści.

Chojrak miał jakąś ciągłość i lore czy każdy odcinek to osobna historia była? Chojraka akurat dużo nie oglądałem
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Coś takiego było jeszcze na Fox Kids/Jetix

Tajemnicze opowieści Moville'a
https://www.filmweb.pl/serial/Tajemnicz ... 002-220474

Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
bialyjelen

Post autor: bialyjelen »

Wujcio Dobra Rada
Spoiler
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

Obrazek

Ta seria stała się tematem numer jeden wszelkich moich small talków. Nie poznałem nikogo kto by to oglądał za dzieciaka na angielskim cartoon network (chyba tylko Belmondo). Absolutnie popierdolona seria, która jak pamiętam nawet dzisiaj, przeryła mnie za dzieciaka totalnie. Pierwszy odcinek Chojraka był emitowany właśnie w ramach tej serii.

Ostatnio zmieniony 30 lip 2025, 13:17 przez Globe, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Tygrysia maska na Polonii 1, i to jak wpierdalał palce w oczy przeciwnikom
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Borys Mańkowski oglądał i potem na FAME MMA zajebał legendarnym cytatem
oglądaliście tygrysią maskę? kto oglądał? no to tygrysia maska jak wygrywał walki co zawsze robił? oddawał pieniądze na dom dziecka. Ja swoich nie oddam
Więc musiało mu nieźle banię przeryć.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
2do5

Burak pisze: 30 lip 2025, 13:07 Chojrak miał jakąś ciągłość i lore czy każdy odcinek to osobna historia była? Chojraka akurat dużo nie oglądałem
no poza tłem fabularnym, czyli starszym małżeństwem mieszkającym na odludziu z psem chojrakiem, który ratował ich z opresji przed różnymi dziwnymi postaciami, odcinki nie były ze sobą bezpośrednio powiązane, przynajmniej nie pamiętam żeby tak było
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Tajemnica wygasłych wulkanów - za dzieciaka robiłem w portki ze strachu oglądając pilota, gęsta schiza, krwiożercze ślimaki z kosmosu, skradające się nocą pod dom bohaterów przebrane za krzaki, żeby ich zajebać.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

A sraliscie w pantalony jak leciało Nie Do Wiary na TVNie? Ja tak
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
dr zjeb

:lol:
Nie. Ale łyso było trochę przez jakiś czas chadzać nocą do kibla, po tym jak wjechał pierwszy epizod "Archiwum X" z motylicą wątrobową, z końcówką kiedy kitrała się w toi-toiu, ten moment ciemności między otwarciem drzwi do sracza a zapaleniem światła przyprawiał o ciarki.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
bloodyhell

Post autor: bloodyhell »

Burak pisze: 30 lip 2025, 13:55 A sraliscie w pantalony jak leciało Nie Do Wiary na TVNie? Ja tak
kurwa oczywiscie ze tak, pojebany program to byl, jeszcze ta oprawa muzyczna
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Pamiętam jak przez mgłę jakiś odcinek Z Archiwum X jak agent Mulder robił krucyfiks z bagietek żeby ochronić się przed wampirem, ale coś nie mogę znaleźć tego w necie, może coś mi się pomyliło, pojebana akcja
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Burak pisze: 30 lip 2025, 13:07 Jeszcze było coś takiego jak Czy boisz się ciemności?, coś jak Gęsia skórka chyba. Czy puszczałbym takie rzeczy swoim dzieciom? Oczywiście że tak, ja to oglądałem za gówniaka do tego jeszcze grałem w Postal 2 z polskim dubbingiem i wyrosłem na eleganckiego kawalera, tak że nie ma co cockblockować dzieciom shizowe treści.

Chojrak miał jakąś ciągłość i lore czy każdy odcinek to osobna historia była? Chojraka akurat dużo nie oglądałem
Pamiętam Czy boisz się ciemności. Każdy odcinek zaczynał się przy ognisku, gdzie grupa młodzieży opowiadała jakąś straszną historię i dany odcinek ją wizualizował. Leciało chyba na RTL7 i ryło mnie o wiele bardziej niż dziecinna Gęsia Skórka
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Burak pisze: 30 lip 2025, 14:06 Pamiętam jak przez mgłę jakiś odcinek Z Archiwum X jak agent Mulder robił krucyfiks z bagietek żeby ochronić się przed wampirem, ale coś nie mogę znaleźć tego w necie, może coś mi się pomyliło, pojebana akcja
Sezon 5, odcinek 12. Dobrze kojarzysz. Xd
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Burak pisze: 30 lip 2025, 14:06 Pamiętam jak przez mgłę jakiś odcinek Z Archiwum X jak agent Mulder robił krucyfiks z bagietek żeby ochronić się przed wampirem, ale coś nie mogę znaleźć tego w necie, może coś mi się pomyliło, pojebana akcja
jednak mi się nie pomyliło było coś takiego, tylko zamiast bagietek jest chlep cząstkowy
Spoiler
Obrazek
Dodano po 31 sekundach:
no :lol:
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
dr zjeb

Odcinek "Bad blood".
O, już napisał kolega wyżej.
Ostatnio zmieniony 30 lip 2025, 14:21 przez dr zjeb, łącznie zmieniany 1 raz.
2do5

a pamiętacie celebrity deathmatch? to było srogo popierdolone
Spoiler
ODPOWIEDZ