przychodzi mi na myśl Gęsia Skórka (1995-1998) czyli takie familijne coś z elementami horroru, ogólnie pamiętam, że wieczorami leciało na fox kids chyba, trochę mało poryte samo w sobie ale poszczególne odcinki czy postacie mogły być delikatnie niepokojące dla łebka
Spoiler

Chojrak - tchórzliwy pies (1999 - 2002) - mocna rzecz i nawet nie w kontekście jakiegoś poczucia niepokoju z perspektywy guwniaka ALE ta bajka była po prostu świetna; świetne postacie, rewelacyjne historyjki, gęsty klimat absurdu przypominający ten jeden dziwny sen po trawce narkotycznej, bardzo się to podobało dla mnie
Spoiler

Niezwykłe przypadki Flapjacka (2008-2010) - czasy gimnazjum w moim przypadku aczkolwiek odkąd obejrzałem pierwszy odcinek to już nie mogłem się oderwać i miałem niepowstrzymaną chęć aby sprawdzać co tam autor ugotował dalej; abosultnie dziwaczne gówno stworzone chyba przez jakiegoś socjopatę. postacie knykcia, flapjacka i pierdolonej wielorybicy bańki
Spoiler
puszczalibyście/puszczacie takie rzeczy swoim dzieciakom? i dawajcie swoje diabły piszczałki też