[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
241
58%
Ten Typ Mes
60
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
108
26%

Liczba głosów: 412

Awatar użytkownika
NEGRO

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes

Post autor: NEGRO »

Ta gra słów rodem ze zbuntowanego Anioła, Natali Oreiro :bowdown: :bowdown: :bowdown:
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Awatar użytkownika
kebab

Post autor: kebab »

"Jacek Graniecki zwykły pajac komercja, skończyłeś się z wybrzmieniem ostatniego kilaherca" :bowdown: :bowdown:
Za pisanie takich rzeczy na Facebooku - wykasujesz to, przeprosisz.
Druga sprawa - JWP od dzisiaj nie gra w Warszawie koncertów
ZAKAZ
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

"spadające gwiazdy są dobrą wróżbą, więc wypowiedz życzenie kiedy patrzysz w lustro"
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

na razie Numer Raz poddymia i wrzuca zapowiedz kawalka skolim x stachursky x tede na roztanczony narodowym - ktorym sam tdf mowil

ciezko to wyciagnac jak sie ma na koncie powinnas byc ze mna i co gorsza 15 minutowy film z wyjasnieniami dlaczego to nagral :( :(
Obrazek
Awatar użytkownika
JANPALONY

Post autor: JANPALONY »

Cz4rny1337 pisze: 30 lip 2025, 8:20

na razie Numer Raz poddymia i wrzuca zapowiedz kawalka skolim x stachursky x tede na roztanczony narodowym - ktorym sam tdf mowil

ciezko to wyciagnac jak sie ma na koncie powinnas byc ze mna i co gorsza 15 minutowy film z wyjasnieniami dlaczego to nagral
Tede i tak ten ruch już przyblokował zapowiadając głośno kawałek z Mandaryną XD

W sensie wytknięcie nagrywania z Millerem, Skolimem, Stachurskym i Mandaryną kogo miałby urazić? Tedego? Jego fanów, którzy mają inny mindset niż to jak by sobie Meserszmidt życzył i nie robią z muzyki ideologii tylko traktują to jako formę rozrywki? Jedyne co to mogą się pochichrać własnie z Numerem i Winim jak to mu wytknął to, ale proszę, to nie jest żadna bomba, to jest rzut kamykiem w okno. I to niecelny.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Nikogo nie ma urazić, a już na pewno nie fanów Tedego, ale za celne i błyskotliwe wyśmianie tego zawsze propsy. :dunno:
emdeer

Post autor: emdeer »

A co w tym jest takiego zabawnego w roku 2025?
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Nie ma nic, rap się tak zdiskopolował, że w zasadzie to należą się propsy za kooperację z Marcinem Millerem, legendą.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Pamiętajcie, muzyka to tylko zabawka. Jak będę miał ochotę, zarymuję se do tanga
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
gods bidness

Faktycznie, czasy takie, że można donosić na kolegów od których się dragi kupowało i nic. Można nagrywać disco polo i nic. Można dać się wyruchać tranzystorowi i nic.

Diss tedego w sumie też średnio boli kogolwiek, bo to że Mesa rzuciła panna i że lubi se zaćpać, to już sam powiedział 100 razy. Zwłaszcza, że Tede też miał tych panien z 50, też go zostawili koledzy i też dużo w życiu przećpał.

Jednym słowem beef będzie opierał się na tym, że jeden się zeszczał, a drugi ma flaka.
Awatar użytkownika
JANPALONY

gods bidness pisze: 30 lip 2025, 10:54 Jednym słowem beef będzie opierał się na tym, że jeden się zeszczał, a drugi ma flaka.
amen
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

i to jest hip-hop
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
gods bidness

Tupac: Biggie, ruchałem ci żonę!

Biggie: No i co z tego, ja też ją ruchałem.

Obrazek
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

gods bidness pisze: 30 lip 2025, 10:54 Faktycznie, czasy takie, że można donosić na kolegów od których się dragi kupowało i nic. Można nagrywać disco polo i nic. Można dać się wyruchać tranzystorowi i nic.
Kurwa, nareszcie czasy, że robisz co chcesz i w piździe to mają ludzie. Nic nie robiłem w tym kierunku a udało się. Oczywiście zostały spięte prawilniaki, które się tym oburzają i tworzą jakieś scenki typu rozmowa 2pac i Biggie :lol: ale tego poważnie na szczęście nikt nie traktuje.

Wielkie pięć dla rapgry i świata.
nic na potem
Awatar użytkownika
gods bidness

Jest to sposób na bycie bulletproof, ale nie każdemu uda się po buddyjsku wyzbyć rozumu honoru i godności człowieka, żeby tak wszystko przełknąć w stylu: naplułeś mi w mordę? joooł ziom, nawet smaczne, trzeba się wyluzować. Zgwałciłeś mi matkę? No i co z tego ziąą? Suka dobrze rżnie się hehe. Więc dla ciebie gratulacje, że się udało.
emdeer

Post autor: emdeer »

Dokładnie kr0pka + te zarzuty o 60 na podstawie fragmentów zeznań bez znajomości sprawy to wiecie gdzie można wsadzić.
A co do nagrywania z mandarynami czy kimkolwiek. Lepiej tak zarabiać hajsik niż kwitflipowac swoich słuchaczy na jakieś albumy świecące w ciemności czy puste pudełka na płyty xd
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

gods bidness pisze: 30 lip 2025, 11:29 naplułeś mi w mordę? joooł ziom, nawet smaczne, trzeba się wyluzować. Zgwałciłeś mi matkę? No i co z tego ziąą? Suka dobrze rżnie się hehe.
Z sytuacji które się nie wydarzyły ww. nie wydarzyły się najbardziej. Jeśli ciebie rusza pierdolenie jakiegoś śmiecia na twój temat, to twoja sprawa ale nie każdemu się chce to robić i to zupełnie nic nie zmienia - to są po prostu słowa. Bardziej te słowa przeżywają postronni, niż sami zainteresowani xD
nic na potem
Awatar użytkownika
JANPALONY

31 stron najebane na temat jednego kawałka i hipotetycznej odpowiedzi nań. Mamy to już tak przekminione, że odpowiedź Mesa w zasadzie jest zbędna.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

noo nie spodziewałem się ale naprawdę mes dowiózł :bowdown:
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
gods bidness

kr0pka pisze: 30 lip 2025, 11:39
gods bidness pisze: 30 lip 2025, 11:29 naplułeś mi w mordę? joooł ziom, nawet smaczne, trzeba się wyluzować. Zgwałciłeś mi matkę? No i co z tego ziąą? Suka dobrze rżnie się hehe.
Z sytuacji które się nie wydarzyły ww. nie wydarzyły się najbardziej. Jeśli ciebie rusza pierdolenie jakiegoś śmiecia na twój temat, to twoja sprawa ale nie każdemu się chce to robić i to zupełnie nic nie zmienia - to są po prostu słowa. Bardziej te słowa przeżywają postronni, niż sami zainteresowani xD
Po prostu (prawie) każdy ma jakiś czuły punkt. W beefie chodzi o to, żeby go znaleźć i w niego ukłuć. Tylko tyle i aż tyle. Czy to będzie disco polo, praca dla kogoś i posiadanie "szefa" nad sobą, czy cokolwiek innego - nie wiem. To już nie moja w tym głowa. Tede, wydaje mi się, że przełknął dużo gorzkich żab, których 5 lat temu nie dał rady by przełknąć, żeby być w miejscu, w którym jest obecnie. Zarzucał wszystkim hipokryzję i "palenie jana", wypominał kto jest a kto nie jest banerem reklamowym itd., to Mes ma całą listę rzeczy, które może u niego punktować przez ten pryzmat. (Choć ja bym celował właśnie w bycie podwładnym alfonsa Stanowskiego i robił psychologiczną jazdę na tym, bo Tede charakterologicznie się do tego nie nadaje i miał chyba sporo wersów w stylu "sam sobie szefem", a tu chuj, wyszło że bardziej się opłaca robić hajs na byciu podwładnym).

A już tak ogólnie, w odniesieniu do poprzedniego posta, też jestem raczej liberalny światopoglądowo, ale widzę, że przez skrajny liberalizm i relatywizm i róbtacochcetyzm, wahadło się rozpędza i przechyla w drugą stronę i co rusz jakieś zjeby zaczynają latać z różańcami w zaciśniętych pięściach i zębach i polować na innych od siebie, a różne zjeby populistyczne dochodzą krok po kroku do władzy, ale to już inny temat, jebać.
ODPOWIEDZ