Yakuza/Like a Dragon

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
marmolad_k2

Yakuza/Like a Dragon

Post autor: marmolad_k2 »

Czy są tu jacyś fani Ryu Ga Gotoku? Przeszedłem 0-6, Ishina i Gaidena, teraz zacząłem 7 uwielbiam tę serię.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Re: Yakuza/Like a Dragon

Post autor: chuj »

próbowałem 6, ale absurdalnie wysoki przerost średnio ciekawych przerywników nad średnio ciekawym gameplayem sprawił że gra stała się dla mnie agrywalna
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
marmolad_k2

To jest akurat taka seria, że ciężko jest grać bez znajomości poprzednich części :dunno:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Kalom

Post autor: Kalom »

0 probowałem 5 lat temu i skończyło się na 2h, wierzę, że się uda w tym roku
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Jedna z moich ulubionych gier wszechczasów :oops:
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Próbowałem też Ishina, i o ile setting był w miarę zachęcający tak fabuła była już tylko ok, a gameplay za to mocno meh, jak z ery ps2. gdyby to wyszło na zachodzie to byłoby uznawane za absolutnego średniaka. podchodziłem też do like a dragon, czyli tej pierwszej części z ichibanem. tutaj fabuła była znacznie lepsza, natomiast japońskie rpg z tym dziwnym systemem walki to dla mnie antyteza dobrej zabawy. chyba ta seria nie jest dla mnie :dunno:
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

jest w ogóle jakaś część yakuzy, która nie odstraszy od samego początku i jest dość przyziemna dla kogoś z dość sceptycznym podejściem do tej serii? kiedyś na steamie złapałem jakąś część za darmo, ale 15-minutowa cutscenka bez żadnego gameplayu na samym początku gry skutecznie mnie zniechęciła i od tamtego czasu nigdy nie wróciłem

//sprawdziłem z poziomu aplikacji mobilnej i była to właśnie „0”
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Yakuza 0, choć trochę wolno się rozkręca.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

cloud pisze: 27 lip 2025, 19:21 15-minutowa cutscenka
15 minutowe to rarytas, najgorzej jak wjedzie tutaj seria kilku cutscenek pod rząd każda po 15 :lol:

ja bardzo cenię sobie serię shenmue, na bazie której powstała ponoć yakuza, no i są pewne podobieństwa co do ogólnego stylu rozgrywki i rozwiązań w niej zawartych (małe huby napakowane zawartością) ale shenmue jest mniej widowiskowe, mniej efekciarskie, mniej japońszczyzny, mniej infantylna itd. piękna seria z naprawdę powalającą, wzruszającą fabułą. w yakuzy z kolei nie grałem na tyle żeby móc się wypowiedzieć, natomiast powiem tyle - nie zachęciły mnie.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Kiedyś grałem w Like a dragon i odpuściłem gdzieś w połowie jak było dużo grindu i wkurzał mnie już jrpgowy system walki.

Ale ograłem niedawno Kiwami i kozaczek się bawiłem i wkrętka w historię mocna. Jak trochę stanieje to na pewno powinę 0 na Switcha 2 (wiem że to będzie granie w odwrotnej kolejności ale już chuj tam)

Ogólnie nie jestem jakimś turbo fanem ale szanuję tą serię (oprócz klimatu, fabuły i dobrej napierdalanki za takie pierdoły jak to, że przykładowo ktoś kurwa siedział i robił fizykę do minigry która polega na graniu na automacie z tymi szczypcami wyciajacymi pluszaki i ta fizyka jest zrobiona dobrze i naturalnie :lol: )
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Mnie w Kiwami wkurwiają te sekwencje skradankowe. No nie jest to dobrze zrobione... :dunno:
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
marmolad_k2

A tam czasami nie była tylko jedna w całej grze?
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

No ja też kojarzę jedną
Spoiler
na pogrzebie
ale fakt wkurwiająca była
ODPOWIEDZ