[beef] Tede vs Peja
Re: [beef] Tede vs Peja
To jest jakaś miejska legenda, nigdy nie było takiego filmiku 
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
Mordo, znalazłem POWAŻNĄ dyskusję na filmwebie o tym freestyle'u z 2009 roku, jaka miejska legenda. Ryszard Andrzejewski ruchał scenę tak o, rapując o strupach kupy z dupy
to kurwa forum rap, nie wizaż
- marmolad_k2
Też jestem pewien, że go kiedyś oglądałem.
Na tym filmiku Peja nawijał jakiś freestyle o strupach z dupy, pamiętam że były wersy ''strupy z dupy'' ale żadnego ruchania sceny tam nie było. Jakosc tez była fatalna, działo sie to w eskulapie w poznaniu 26 grudnia 2009 roku. Gdy ten filmik latał po sieci dawno to szukalem tego ruchania sceny o ktorym pisali na glamrapie ale nic takiego nke znalazłem. Na tym filmiku tez nie, chyba ze cos mi umkneło ale mała szansa.
- gods bidness
W temacie o tede było więcej o tym, ale w sumie niewiele więcej info, za to więcej literek:
viewtopic.php?t=1146&start=960
Dodano po 10 minutach 10 sekundach:
Wydaje mi się, że nie mogło to być 26 grudnia, bo z tego co pamiętam, Tede wypuścił ten mixtape w wigilię, więc dwa dni wcześniej, a oficjalnie pierwszy raz kawałek "El cztery" wyszedł jeszcze wcześniej, jak Peja zapowiadał swoją ripostę jak tylko wyleczy chore gardło.
Wydaje się zatem, że ruchanie sceny to była reakcja na ten notes erratę w takim razie. Bo musiało to być przed el cztery, bo w el cztery Tede nawija:
Jest to zresztą opisane też na geniusie (choć widzę, że ktoś to dodał miesiąc temu dopiero): https://genius.com/36103115
viewtopic.php?t=1146&start=960
Dodano po 10 minutach 10 sekundach:
Wydaje mi się, że nie mogło to być 26 grudnia, bo z tego co pamiętam, Tede wypuścił ten mixtape w wigilię, więc dwa dni wcześniej, a oficjalnie pierwszy raz kawałek "El cztery" wyszedł jeszcze wcześniej, jak Peja zapowiadał swoją ripostę jak tylko wyleczy chore gardło.
Wydaje się zatem, że ruchanie sceny to była reakcja na ten notes erratę w takim razie. Bo musiało to być przed el cztery, bo w el cztery Tede nawija:
Co było raczej bezpośrednim odniesieniem się do tego wiekopomnego wydarzenia. I nie, nie jest to żadna miejska legenda. Co prawda pamięć może mnie mylić co do chronologii wydarzeń i szczegółów, ale na bank było coś takiego. Peja w amoku, ku skandowaniu publiki, kładzie się na podłodze jak do pompek, tylko zamiast robić pompki, wykonuje ruchy frykcyjne wśród wiwatów rozentuzjazmowanego tłumu.Widziałem cię pener jak w szale ruchasz scenę
Na ustach miałeś pianę tak cię wkurwił ten Tede
Jest to zresztą opisane też na geniusie (choć widzę, że ktoś to dodał miesiąc temu dopiero): https://genius.com/36103115
Zapytam copilota.
Dobra to co i jak ma sprawdzac? Tylko ten czarny wrzesien i ta plyte tedasa o nazwie molekuly jakiejs czy cos jeszcze trzeba znac?
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Wydaje mi się że tyle wystarczy żeby zapoznać się z argumentami obydwu stron, ale jakby ci było mało to były wtedy pisane chyba jakieś posty na fb też
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Zacznij od
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Dokładnie też tak to pamiętam, a wersy Tedego „ruchales w szale scenę” to była swego rodzaju metafora.Rookie pisze: ↑29 lip 2025, 19:43 Na tym filmiku Peja nawijał jakiś freestyle o strupach z dupy, pamiętam że były wersy ''strupy z dupy'' ale żadnego ruchania sceny tam nie było. Jakosc tez była fatalna, działo sie to w eskulapie w poznaniu 26 grudnia 2009 roku. Gdy ten filmik latał po sieci dawno to szukalem tego ruchania sceny o ktorym pisali na glamrapie ale nic takiego nke znalazłem. Na tym filmiku tez nie, chyba ze cos mi umkneło ale mała szansa.
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
- gods bidness
Macie wyparcie jakby to was wtedy ruchał, a nie scenę.
to ruchanie sceny symbolicznie jest bardzo na plus dla Pei według mnie, nafurany Peja z wyjebanym ego uważał że jest ponad sceną hh w polsce co zaprezentował na scenie
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Rycha od walenia teścia poniosło, horny się zrobił.
- gods bidness
Poświęciłem się i szukałem, ale niestety jest to nie do znalezienia. Ale gwoli wyjaśnienia, to nie był ten sam fristajl, gdzie nawijał o strupach z dupy, bo to było ewidentnie zaraz po wigilii (i ah24n2), a scenę ruchał jakoś w listopadzie. Wtedy chyba właśnie publika odliczała do metaforycznego nokautu Tedego, a Peja ruchał scenę. Donosił o tym CGM tutaj:https://cgm.pl/news/peja-odlicza-tedego-video/
Przez niedziałającego od lat flasha, film się nie wyświetla, ale jak się zbada stronę, to znajdzie się odnośnik do youtube. Niestety film jest prywatny, ale prawdopodobnie właśnie tu, w tym prywatnym filmie, ukryty jest święty graal polskiego hip hopu w postaci Pei ruchającego scenę:
Jeszcze przy okazji znalazłem smaczek jak Tede przepycha się z gimbusami przy sprzedaży limitowanej AH24N2:
Przez niedziałającego od lat flasha, film się nie wyświetla, ale jak się zbada stronę, to znajdzie się odnośnik do youtube. Niestety film jest prywatny, ale prawdopodobnie właśnie tu, w tym prywatnym filmie, ukryty jest święty graal polskiego hip hopu w postaci Pei ruchającego scenę:
Jeszcze przy okazji znalazłem smaczek jak Tede przepycha się z gimbusami przy sprzedaży limitowanej AH24N2:
jakiś czas temu też poświęciłem chwilę na szukanie tego filmiku, jedyne co mi pasuje z dostępnych datowo to ten koncert:
na cgm news o odliczaniu jest z 22.11.2009, ten koncert z 21.11.2009, do tego peja ewidentnie najebany xD
na cgm news o odliczaniu jest z 22.11.2009, ten koncert z 21.11.2009, do tego peja ewidentnie najebany xD
- gods bidness
Też pewnie to "ruchanie sceny" to wyolbrzymiona nazwa na te ewidentne ruchy frykcyjne ku podłodze. Po latach jak myślę o co mogło chodzić, to, skoro odliczali nokaut, to może Peja chciał takie odliczanie zrobić jak sędzia we wrestlingu, ale wyszło jak wyszło, bardziej jak humping podłogi, a jaka intencja kryła się w zakamarkach ryszardowego umysłu, to już tylko on raczy wiedzieć.

ja tez widziałem film, na którym peja ruchał scenę. to nie był wrestling 
Ta, stary mi pewnie starą też odliczał jak im do pokoju wszedłem 25 lat temugods bidness pisze: ↑30 lip 2025, 11:34 Też pewnie to "ruchanie sceny" to wyolbrzymiona nazwa na te ewidentne ruchy frykcyjne ku podłodze. Po latach jak myślę o co mogło chodzić, to, skoro odliczali nokaut, to może Peja chciał takie odliczanie zrobić jak sędzia we wrestlingu, ale wyszło jak wyszło, bardziej jak humping podłogi, a jaka intencja kryła się w zakamarkach ryszardowego umysłu, to już tylko on raczy wiedzieć.
![]()
- gods bidness
Dobra, powiem wprost, chodziło o seks.