FPL slizgawka.eu $$$$
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
- rozklad_gaussa
Re: FPL slizgawka.eu $$$$
no nwm ja to bym wyjebal tego bench boosta i dal am na stale, ale to pewnie dlatego ze nigdy nie trafialem z bb xd
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
- ConeyIsland
pierwsze zmiany pozycji:
https://www.premierleague.com/en/news/4 ... ier-league
mls to teraz obrońca
gakpo to pomocnik
marmusz to pomocnik
kunia to pomocnik
bowen to napastnik (w końcu)
+ kilka cen:
Alexander Isak NEW FWD £10.5m
Florian Wirtz LIV MID £8.5m (tanio wydaje mi się)
Rayan Ait-Nouri MCI DEF £6.0m
Jordan Pickford EVE GKP £5.5m
https://www.premierleague.com/en/news/4 ... ier-league
mls to teraz obrońca
gakpo to pomocnik
marmusz to pomocnik
kunia to pomocnik
bowen to napastnik (w końcu)
+ kilka cen:
Alexander Isak NEW FWD £10.5m
Florian Wirtz LIV MID £8.5m (tanio wydaje mi się)
Rayan Ait-Nouri MCI DEF £6.0m
Jordan Pickford EVE GKP £5.5m
Jak coś Panowie to już wystartowało, można zakładać skład. Nowy UI/UX to jakiś pierdolony żart 
no wkurwia fest, nie wiem po co to ruszali
-
tacocabana
Ogolnie mega chujowe te zmiany, gra dla tiktokowcow zeby sie nie nudzili po 3 kolejkach
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Zebrałem w poprzednim sezonie 21 x 30 zł, co razem daje 630 złotych.
Podzieliłem nagrodę według wzoru z pierwszego postu tego tematu czyli.
1. miejsce: 55,17%
2. miejsce: 30,17%
3. miejsce: 14,66%
I finalnie wyszło tak.
1. Mietek - 347,57zł
2. @jefecito - 189,07zł
3. @Lowrider - 92,36zł
Zakładam, że chcemy zrobić ligę na kolejny sezon?
Podzieliłem nagrodę według wzoru z pierwszego postu tego tematu czyli.
I finalnie wyszło tak.
1. Mietek - 347,57zł
2. @jefecito - 189,07zł
3. @Lowrider - 92,36zł
Zakładam, że chcemy zrobić ligę na kolejny sezon?
Ostatnio zmieniony 23 lip 2025, 12:13 przez Mietek, łącznie zmieniany 2 razy.
- ConeyIsland
Jeszcze jak!
Jak nikt nie ma nic przeciwko i będą chętni to mogę zrobić.
A same zmiany w grze to imo za DEF contributions props. Za to, że w tym sezonie są bardzo wysokie ceny w porównaniu do poprzedniego props. 2x więcej czipów narazie wstrzymam się z oceną, nie wydaje się to takie złe na oko. Za to, że ilość transferów się ładuje do maksa tuż przed mistrzostwami afryki minus, bo to sprawia, że planowanie staje się mniej ważne.
No mi też się maks nie podoba i jest słabo funkcjonalny. Poprzedni był świetny.
A same zmiany w grze to imo za DEF contributions props. Za to, że w tym sezonie są bardzo wysokie ceny w porównaniu do poprzedniego props. 2x więcej czipów narazie wstrzymam się z oceną, nie wydaje się to takie złe na oko. Za to, że ilość transferów się ładuje do maksa tuż przed mistrzostwami afryki minus, bo to sprawia, że planowanie staje się mniej ważne.
Ja mimo wszystko też będę grał, nienawiść do gier piłkarskich od których jestem uzalezniony od 2011 trzymam, tylko w 2020 wymieniłem fife na fpl (z lekkim romansem na fma w 2017/2018 jakos)
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
No ja z FPLem to mam tak, że po prostu lubię stawiać predykcje na podstawie obserwacji i sobie tworzyć teorie przeróżne i ta gra mocno mi się w tę tendencje wpasowuje.
A że przy okazji lubię sobie oglądać mecze piłkarskie no to tym bardziej.
A że przy okazji lubię sobie oglądać mecze piłkarskie no to tym bardziej.
Ja propsuje zmiany, poza tymi 5 transferami przed afcon, bo to psuje longtermowe planowanie. Ceny też bardzo spoko w tym sezonie, myślę że ta zmiana w punktacji obrońców wprowadzi duże zmiany w tym kogo będziemy wybierać, środkowi obrońcy wrócą do łask, a nawet nie zdziwię się jak będą najlepszymi opcjami. Jeszcze nie wiem jak to wpłynie na defensywnych pomocników, ale tu nie oczekuje dużej zmiany, zwłaszcza jak ich ceny też poszły w górę.
jbc to chętny na ligę
jbc to chętny na ligę
- ConeyIsland
dokładnie. rozkminiam od wczoraj czy właśnie nie ograniczyć liczbę obronców premium do 1 (max 2) a resztę wziąć stoperów z drużych grających głęboko (everton? forest może? brentford [nowy trener więc cholera wie]?).
tu z kolei przewijają się w różnych filmikach typu "MY 1ST FPL DRAFT!~!!!!" często dość caicedo i rice, ale sceptycznie do nich podchodzę
- rozklad_gaussa
nwm ile kosztuje ale rice sie wydaje spoko opcja, dalej bedzie mial stale fragmenty raczej, ma grac na lewej 8
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
Założyłem ligę, zakładam, że tak samo jak rok temu chcemy lecieć z wpisowym 30zł?
Jak ktoś ma to blik i numer konta z poprzedniego sezonu są nadal aktualne, jak ktoś nie ma, to proszę się zgłosić na priv.
Jak ktoś zrobi wpłatę, to będę wysyłał kod do ligi i najwygodniej by było, jakbyście przy wpłatach wpisywali nick. Łatwiej będzie mi nawigować kto wpłacił.
Jak ktoś ma to blik i numer konta z poprzedniego sezonu są nadal aktualne, jak ktoś nie ma, to proszę się zgłosić na priv.
Jak ktoś zrobi wpłatę, to będę wysyłał kod do ligi i najwygodniej by było, jakbyście przy wpłatach wpisywali nick. Łatwiej będzie mi nawigować kto wpłacił.
Jak blikiem to myślałem że po 24, ale mogą też być trzy dyszki.
A zmiany raczej na plus, zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
A zmiany raczej na plus, zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
- ConeyIsland
macie jakieś ligi do dołączenia (oprócz slgwk oczywiscie)?
ja póki co Angielskie Espresso, Mam go na kapitanie!, youtube.com/letstalkfpl
ja póki co Angielskie Espresso, Mam go na kapitanie!, youtube.com/letstalkfpl
Ja lubię chłopaków z KanapaFPL posłuchać i do ich ligi też pewnie dołączę.
Dodano po 1 dniu 21 godzinach 10 minutach 34 sekundach:

Co myślicie?
Dodano po 1 dniu 21 godzinach 10 minutach 34 sekundach:

Co myślicie?
- ConeyIsland
sporo podobieństw z moim składem, ciężko się przyczepić bo dość popularne wybory dałeś. nad czym bym się zastanowił?
white - nie wiem czy jest gwarantem 90 minut kazdezgo meczu jak gabriel czy saliba
de cuyper - teoretycznie mocny gracz ale... nowy transfer wiec cholera wie
bowen - jako napstnik chyba bedzie mniej punktow ładował niż jak był pomocnikiem
white - nie wiem czy jest gwarantem 90 minut kazdezgo meczu jak gabriel czy saliba
de cuyper - teoretycznie mocny gracz ale... nowy transfer wiec cholera wie
bowen - jako napstnik chyba bedzie mniej punktow ładował niż jak był pomocnikiem
Brak 90ciu minut u obrońcy mi nie przeszkadza, ważne by wychodził co mecz i grał 60 minut.
Na bank będzie jakiś nailed obrońca Arsenalu 5.5 i moim zdaniem to będzie dobry deal, tylko pytanie czy to będzie akurat White. Trochę na wiarę go tu wrzuciłem, ale jak pojawią się jakieś przesłanki że może jednak nie być pierwszym wyborem Artety to go cofnę.
Cuypera trochę sobie przyryzykowałem, ale to tylko 4,5 obrońca, tragedii nie będzie. Jak będą jakieś przesłanki że może nie mieć składu to go cofnę, będę czujny.
Bowen właśnie najmniej mnie w tym składzie przekonuje i nie wiem czy nie wziąć Wooda w jego miejsce. Wood = lepszy kalendarz i gra w lepszej drużynie. Piłkarz może gorszy, ale no ten kalendarz Krzyśka naprawdę fajnie wygląda.
Ogólnie Arsenal ma naprawdę ciężki kalendarz do 6 kolejki i myślę jeszcze nad takim wariantem, że wywalam Sakę, biorę Mitomę.
I stać mnie wtedy na to, żeby Kellehera podnieść do Sancheza, Den Vena do Milenkovicia, Bowena do Watkinsa, Larsena do Wooda. To brzmi całościowo jak spoko deal.
A np. Whita sobie wymienić na Porro, który i jest trochę ofensywniejszy i ma lepszy kalendarz, choć w defensywie gra gorszej.
Wtedy tak to wygląda.

Na bank będzie jakiś nailed obrońca Arsenalu 5.5 i moim zdaniem to będzie dobry deal, tylko pytanie czy to będzie akurat White. Trochę na wiarę go tu wrzuciłem, ale jak pojawią się jakieś przesłanki że może jednak nie być pierwszym wyborem Artety to go cofnę.
Cuypera trochę sobie przyryzykowałem, ale to tylko 4,5 obrońca, tragedii nie będzie. Jak będą jakieś przesłanki że może nie mieć składu to go cofnę, będę czujny.
Bowen właśnie najmniej mnie w tym składzie przekonuje i nie wiem czy nie wziąć Wooda w jego miejsce. Wood = lepszy kalendarz i gra w lepszej drużynie. Piłkarz może gorszy, ale no ten kalendarz Krzyśka naprawdę fajnie wygląda.
Ogólnie Arsenal ma naprawdę ciężki kalendarz do 6 kolejki i myślę jeszcze nad takim wariantem, że wywalam Sakę, biorę Mitomę.
I stać mnie wtedy na to, żeby Kellehera podnieść do Sancheza, Den Vena do Milenkovicia, Bowena do Watkinsa, Larsena do Wooda. To brzmi całościowo jak spoko deal.
A np. Whita sobie wymienić na Porro, który i jest trochę ofensywniejszy i ma lepszy kalendarz, choć w defensywie gra gorszej.
Wtedy tak to wygląda.

Ostatnio zmieniony 31 lip 2025, 12:48 przez Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.