Najgorsze Męskie Granie [parahymn]
- piernikowyskoczek
Re: Najgorsze Męskie Granie [parahymn]
abstrahując, ale nieznacznie, czy był kiedykolwiek w polskiej muzyce bardziej chamski industry plant niż Ralph Kamiński?
pamiętam tę całą kampanię reklamową, jak jego twarz była wszędzie znikąd w McDonalds, występy na festiwalach, u Wojewódzkiego, itp.
czy ktoś słucha utworu poniżej i myśli "tak, to jest talent i sztos"
pamiętam tę całą kampanię reklamową, jak jego twarz była wszędzie znikąd w McDonalds, występy na festiwalach, u Wojewódzkiego, itp.
czy ktoś słucha utworu poniżej i myśli "tak, to jest talent i sztos"
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
- marmolad_k2
Co się stało z Mrozem, że po bangerze absolutnym pt. Miliony Monet poszedł w taką stronę 
- ConeyIsland
Nie no niestety głos na Supermoce leci. Jakimś wielkim hejterem tej nuty nie jestem ale Armaty to jedna z lepszych edycji
Dodano po 3 minutach 23 sekundach:
Zew i Aura to są zajebiste płyty, moje prywatne nie hip hopowe klasyczki. Mocno subiektywnie, bo w odpowiednim momencie życia mi towarzyszyły stąd też sentymenty. Zresztą nawet jego obecne, bardziej popowe aniżeli bluesowo rockowe nuty mi nie przeszkadzają... w przeciwieństwie do reszty wokalistów skupionych wokół męskiego grania (oprócz jeszcze Pana Herbuta).marmolad_k2 pisze: ↑15 lip 2025, 21:45 Co się stało z Mrozem, że po bangerze absolutnym pt. Miliony Monet poszedł w taką stronę![]()
Nie słucham wszystkiego od niego, ale uważam płyty Zew i Złote Bloki za naprawdę dobre.marmolad_k2 pisze: ↑15 lip 2025, 21:45 Co się stało z Mrozem, że po bangerze absolutnym pt. Miliony Monet poszedł w taką stronę![]()
Edit: Nie widziałem, że Conway też o nich wspomniał.
męskie sranie, oczywiście głos na supermoce
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Siódmy ćwierćfinalista wyłoniony.

Para numer osiem:

Para numer osiem:
„Kobiety nam wybaczą” - Wojciech Waglewski, Lech Janerka, Spięty, Fisz i Leszek Możdżer - 2011
kontraUtwór "Kobiety nam wybaczą" to optymistyczna deklaracja satysfakcji z życia, wyrażona przez bohatera, który cieszy się swoim stanem i tym, kim jest. Centralnym motywem piosenki jest radość z własnego istnienia - "O rany jak mi dobrze, o rany jak miło / I bawi mnie co robię i to kim jestem i kim byłem". Tekst wyraża życzliwość wobec innych ludzi, gdzie bohater pragnie, aby jego szczęście udzieliło się również innym - "I dobrze by się stało / Gdyby i tobie się udało". Utwór ma pozytywny przekaz i buduje atmosferę wzajemnego wsparcia oraz empatii między ludźmi. Piosenka stanowi hymn dobrego samopoczucia i przedstawia filozofię życia opartą na akceptacji siebie oraz życzliwości wobec otoczenia.
„Sobie i Wam” - Nosowska, Igo, Tomasz Organek i Krzysztof Zalewski - 2019
Za pomoc w przygotowaniu opisów dziękuję firmie Perplexity AI, producentowi silnika Perplexity.Utwór "Sobie i Wam" to filozoficzna refleksja nad ludzką naturą i uniwersalnymi problemami codziennego istnienia - przedstawia katalog typowych frustracji i ograniczeń, z jakimi borykamy się w życiu. Piosenka buduje kontrast między narzekaniem a prostotą marzeń, wyliczając szereg problemów - "za dużo roboty, a kołaczy brak", "za nisko ten sufit", "za duże ego" - które symbolizują współczesne polskie przywary i powszechne ludzkie dylematy. Centralnym przesłaniem utworu jest odkrycie tego, co naprawdę istotne - refren głosi życzenia "świętego spokoju, szczęścia ile się da, miłości w bród, mądrych ludzi wokół", redukując życiowe potrzeby do podstawowych, autentycznych wartości. Tekst Katarzyny Nosowskiej ma charakter ironicznego "ukłonu" wobec stereotypowych polskich skłonności do ciągłego narzekania i szukania problemów tam, gdzie ich nie ma, jednocześnie oferując receptę na szczęście w postaci prostych, międzyludzkich wartości. Utwór stanowi manifest mądrości życiowej - mimo wszystkich niedogodności i ograniczeń, prawdziwe szczęście leży w akceptacji i docenieniu fundamentalnych rzeczy: spokoju, miłości i obecności dobrych ludzi wokół nas.
Sobie i wam do bólu bez wyrazu. Kobiety nam wybaczą najlepszy hymn MG, przynajmniej tekstowo. Przekaz mega pozytywny bez wrażenia że to muzyka do galerii handlowej. Bardzo lubię, a Janerka i stary Wagiel wiadomo zawsze props + fajny wjazd Możdżera. Fisz jedynie trochę mi tu zawsze zgrzyta, ale że jest ostatni to można skipnąć
Nie głosuję, natomiast Sobie i Wam posiada jeden z najbardziej bełkotliwych tekstów ostatnich lat. Za mało mam w dupie by chciało się srać i tak dalej. Kręcimy się tutaj wokół szczytowych dokonań Piotra Kupichy. Bardzo niedobre. Mój osobisty faworyt do wygranej.
Czy nie zagłosowanie na Sobie i Wam można traktować jako PTSD bo było to wszędzie i zawsze ?
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
ten z nosowską i tym jebanym igo bez słuchania nawet, kto to jest ten koleś w ogóle, to jest chyba niekwestionowany numer jeden fajnopolackiej listy przebojów
ten z 2011 to chyba jeszcze z czasów kiedy sama nazwa tych eventów miała jeszcze jakiś semantyczny sens i nie była parafrazowana jako miękkie sranie
ten z 2011 to chyba jeszcze z czasów kiedy sama nazwa tych eventów miała jeszcze jakiś semantyczny sens i nie była parafrazowana jako miękkie sranie
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Dopiero nadrobiłem temat i niemalże co wrzutka, na mej twarzy pojawia się uśmiech. Nie sądziłem, że nie jestem odosobniony w jebaniu Męskiego grania.
Rok w rok wydają się tam być te same osoby.. Podsiadło, Darie Zawiałow, jakieś Ralphy i inny "Zalef" Zalewski
Zrobiłem krótki research i wynika z niego, że pierwsze dwie edycje miało to jakiś sens, przynajmniej odnosząc się do nazwy ALE już w 2012, jak podaje Wikipedia:
"W 2012 roku dyrektor artystyczną projektu została Katarzyna Nosowska", więc musiała oczywiście wjebać się na projekt i w następnym roku gościć jakieś Brodki.
Apogeum spierdolenia moim zdaniem przypada na 2018 rok, gdzie zatrudnienie Podsiadły chyba już na pełen etat, spowodowało większe zainteresowanie (a może po prostu do mnie wtedy doszło że coś takiego istnieje) i zrobiła się z tego, jak ktoś dobrze ujął zbieranina fajnopolactwa, gdzie typowy odbiorca kojarzy mi się z obrazem typa na festiwalu bujającego rękami od lewej do prawej do dobrze mu znanych przeruchanych przez radio nutek, gdzie obowiązkowo w jednej z rąk trzyma piwko w plastikowym kubeczku i ma ciemne okularki.
Nie znam wszystkich corocznych wysrywów ale z tych co kojarzę to dla mnie najgorsze to to z 2018 i ten syf, który miałem nadzieję na zawsze zapomnieć z 2019 z Nosowską i jakimiś pachołami.
Rok w rok wydają się tam być te same osoby.. Podsiadło, Darie Zawiałow, jakieś Ralphy i inny "Zalef" Zalewski
Zrobiłem krótki research i wynika z niego, że pierwsze dwie edycje miało to jakiś sens, przynajmniej odnosząc się do nazwy ALE już w 2012, jak podaje Wikipedia:
"W 2012 roku dyrektor artystyczną projektu została Katarzyna Nosowska", więc musiała oczywiście wjebać się na projekt i w następnym roku gościć jakieś Brodki.
Apogeum spierdolenia moim zdaniem przypada na 2018 rok, gdzie zatrudnienie Podsiadły chyba już na pełen etat, spowodowało większe zainteresowanie (a może po prostu do mnie wtedy doszło że coś takiego istnieje) i zrobiła się z tego, jak ktoś dobrze ujął zbieranina fajnopolactwa, gdzie typowy odbiorca kojarzy mi się z obrazem typa na festiwalu bujającego rękami od lewej do prawej do dobrze mu znanych przeruchanych przez radio nutek, gdzie obowiązkowo w jednej z rąk trzyma piwko w plastikowym kubeczku i ma ciemne okularki.
Nie znam wszystkich corocznych wysrywów ale z tych co kojarzę to dla mnie najgorsze to to z 2018 i ten syf, który miałem nadzieję na zawsze zapomnieć z 2019 z Nosowską i jakimiś pachołami.
Jakby zmienili nazwę na fajnopolackie granie albo zniewieściałe granie to by nie było problemu
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Każde męskie granie jest turbo chujowe, odkąd przestało być męskie a stało się pedalskie
+1 i morda jakiegoś Karola Paciorka w logo tego ścierwa xD
ZAKAZ
Zdecydowanie najprostsza z par
Ale miazga panowie się dokonała. Rzygałem tym kawałkiem jak leciał nonstop w radiu. 
Ósmy ćwierćfinalista wyłowiony, zatem zaczynamy ćwierćfinały.

Para numer jeden:

Para numer jeden:
„Wszyscy muzycy to wojownicy” - Wojciech Waglewski, Maciej Maleńczuk i Abradab - 2010
kontra:Trzech weteranów sceny wpada na pomysł, że gitarowy łomot i recytowany rap o „oczach za ząb” zadziałają jak manual samoobrony dla artystów, więc pompują się frazesem „muzyk to wojownik”, jakby rozdawali miecze z plastiku na pikniku harcerzy. Waglewski ryczy o bombowej nucie z miną Napoleona od Fenderów, Maleńczuk dopisuje hymn narcystycznego męczennika („bierzcie mnie, nieście, doceńcie”), a Abradab wciska rymami, że poruszy ziemię – choć w tle słychać raczej rozgrzany wzmacniacz niż tektonikę płyt. Refren maszeruje w kółko niczym defilada ego, przekonując, że każdy dźwięk to sztandar, choć poza marszowym riffem rozwiewa go pierwszy przeciąg sceptycyzmu. Zwrotki wyśmiewają „tomiki poezji” i „napuchnięte chomiki”, ale same puchną od gitarowego testosteronu, więc satyra zjada tu własny ogon ze smakiem przetłuszczonego kebsa. Całość przypomina debatę trzech rockowych wujków przy grillu: dużo dymu, głośne deklaracje wojenne, a na końcu zostaje tylko zapach przypalonej kiełbasy i odklejony plakat z napisem „muzyka zbawi świat”.
„Jest tylko teraz” - Bedoes, Krzysztof Zalewski i Kwiat Jabłoni - 2022
Za pomoc w przygotowaniu opisów dziękuję firmie Perplexity AI, producentowi silnika Perplexity.Trójka samozwańczych guru pop-rapu wpada w euforię, jakby właśnie wynaleźli koło, i przez trzy minuty tłuką refren o „tu i teraz”, bo to przecież objawienie, że czas płynie. Zalewski pozuje na rockowego proroka z akordeonem, Bedoes przeplata instagramowe traumy z coachingiem, a Kwiat Jabłoni dorzuca miodową mandolinę, żeby każdy boomer myślał, że to ambitne. Całość brzmi jak reklama aplikacji mindfulness, w której lektor krzyczy CAPS LOCKIEM, że musisz przestać się bać, podczas gdy w tle stuka metronom lepszej przyszłości zza paywalla. Tekst obiecuje skok w nieznane, ale muzycy już stoją z gumową trampoliną bezpieczeństwa, żeby przypadkiem nikt nie rozbił sobie ego. Efekt to kotlet z motywacyjnych frazesów podsmażony autotunem – idealny, by na afterze wrzucić story i udawać, że właśnie przeżyłeś katharsis, choć tak naprawdę tylko dopiłeś lukrowany koktajl.
Izi wybor ten numer z abradabem nadaje sie do beki z lokalnych i to nwm czy nawet nie za wysokie progi dla niego po tym jakie tam perelki ostatnio wpadly do tematu
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
- marmolad_k2
No ja nie wiem, czy takie izi, jeśli konkurencją jest Bedoes.
- ConeyIsland
Izi. Głos na chujnie sprzed trzech lat.