Przemoc fizyczna w rapie.

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

DrOctopus

Przemoc fizyczna w rapie.

Post autor: DrOctopus »

Czemu w środowisku rapowym generalnie to wstyd zostać pobitym? Czemu uznaje się, że ten który wygrał starcie fizyczne ma rację? Czemu używa się argumentów typu nie powiedziałbyś mi tego w twarz jakby grożąc i jeśli nie powiedziałbyś w twarz pod groźbą pobicia to nie masz racji?
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: Przemoc fizyczna w rapie.

Post autor: Burak »

Bo raperzy to w dużej części zakompleksieni ludzie z wybujałym ego którzy nie tolerują krytyki. Przykładem może być Malik który przywalił WSZ za to że nie podobała się mu jego muzyka.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Nie powiedziałeś w ryj to nie powiedziałeś nic - w necie można każdemu pocisnac od X y z i że jego matka i kobieta to takie i owakie bez konsekwencji. W realnym życiu za taki dyshonor "mawahe na jape" i nauczka żeby spierać się merytorycznie a nie obelgami
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
DrOctopus

1. Tak, wiem o tej historii, przykra sprawa.

2. Ten przykład, który podajesz jest skrajny, bo za obrażanie z tego wiem też jest nawet legalne użycie przemocy fizycznej by kogoś uciszyć. Ale serio? Jest multum przykładów gdzie to agresor inicjował konflikt bez żadnego normalnego powodu.

Btw. Patrząc na środowisko rapowe te spory na merytoryczne argumenty zamiast na bluzgi to raczej mniejszość :)
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Powinno być więcej fizycznych konfrontacji wśród raperów kreujących się na uliczników
Awatar użytkownika
Megidox

Idąc w rozkmine Octopusa czy nazwanie Fiodora kurwa z TVN jest obelga czy faktem ostro wyrażonym ? :lol:
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
DrOctopus

No nie wiem, ja tam wolę już chyba, żeby zostało to po prostu kreacją, a ewentualne starcia fizyczne to już na "sportowo" na ringu.

Gdyby nawijali o zabijaniu też byś chciał żeby się strzelali? Dla mnie to bazuje na najniższych instynktach. Wydaje mi się, że zamiast się zapędzać za tym autentyzmem i mówić nawinąłeś X to teraz to rób często lepiej zrobić krok w tył i powiedzieć, że X jest po prostu złe in the first place.

Edit: Wiadomo, że są sytuacje na krawędzi lub trzeba się po prostu bronić i użycie siły jest niezbędne. Nie o to tu chodzi, chodzi o podejście jakby siła była ostatecznym wyznacznikiem tego kto ma rację kto nie.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2025, 16:15 przez DrOctopus, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

a kto wygrał w pojedynku gsp vs oyche doniz?
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

DrOctopus pisze: 16 lip 2025, 15:45 Gdyby nawijali o zabijaniu też byś chciał żeby się strzelali?
Kurwa, pewnie
Awatar użytkownika
Megidox

Octo mogę Cię i Twoich najbliższych zwyzywać od najgorszych i formalnie nie możesz naruszyć nietykalności fizycznej, maks to posadzić o zniesławienie (212 kk)
DrOctopus

Ale mówisz o obrazie w internecie czy twarzą w twarz? Bo to pierwsze jest dla mnie zupełnie jasne, że nie możesz użyć siły, bo nie ma mowy, że czemuś zapobiegasz, a jeśli mowa o tym drugim przypadku to wydawało mi się, że czytałem kiedyś inaczej, ale dzięki za sprostowanie.
Awatar użytkownika
Megidox

W 2 przypadku jest to samo
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Burak pisze: 16 lip 2025, 15:30 Bo raperzy to w dużej części zakompleksieni ludzie z wybujałym ego którzy nie tolerują krytyki. Przykładem może być Malik który przywalił WSZ za to że nie podobała się mu jego muzyka.
ale krytyke bonusa rpk malik juz byl w stanie stolerowac
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
DrOctopus

Megidox - dziękuję, w takim wypadku edytowałem post, aby nie wprowadzać w błąd

jajca - o to mi chodzi, generalnie bardziej niż o jakąś zasadę chodzi tu o to kto jest silniejszy a z kim mogę sobie pozwolić
Awatar użytkownika
Megidox

Stawiam że tworzysz takie tematy pod jakąś pracę/publikacje więc rzuć okiem na konflikt Bedoesa/Białasa vs Dixony
DrOctopus

Dzięki, akurat nie planuję żadnej pracy (ale kto wie?:)), po prostu się nad tym zastanawiam i wydaje mi się, że warto na te tematy zwracać uwagę. Znam polską hip-hop/rap scenę prawie od początku choć już długi czas tylko powierzchownie śledzę, ale ten konflikt oczywiście znam.
Rymekk

Post autor: Rymekk »

DrOctopus pisze: 16 lip 2025, 15:21 Czemu w środowisku rapowym generalnie to wstyd zostać pobitym?
Generalnie to wstyd, w każdym środowisku, no chyba że zostało się napadniętym z dupy przez bandę najebanych zakapiorów, czy coś. Zazwyczaj to się dostaje wpierdol jak się na to zasłuży.
W Polsce to zjawisko marginalne, o przemocy w świecie rapu to można mówić patrząc na USA. Niemniej na pewno jest kilkunastu raperów, którym przydałby się solidny liść na odmułkę.
Czy którykolwiek polski raper zaliczył deada za bycie raperem?
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Włodi został pobity na własnym koncercie i hardkorowi przedstawiciele rapu, koledzy z Molesty, nic nie zrobili z tym.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
DrOctopus

Nie wiem, czy zazwyczaj, czy nie, ale można na pewno dostać za nic, czy to w życiu, czy to w rapie. Włodi, Londyn 2010 - dostał, bo zasłużył? Chyba, że podpinasz to pod jakąś karmę, że sam był ze środowisk huligańskich i był przeciw Policji, więc teraz sam masz i nie możesz zgłosić, bo fani Cię zjedzą.
Rymekk

Post autor: Rymekk »

scam_sakawa pisze: 16 lip 2025, 16:55 Włodi został pobity na własnym koncercie i hardkorowi przedstawiciele rapu, koledzy z Molesty, nic nie zrobili z tym.
a wiadomo jaki powód, bo nie mogę nic znaleźć poza tym kiepskiej jakości video, gdzie dostaje z partyzanta.
ODPOWIEDZ