[serial][Netflix] Squid Game (2021 - )

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Ocena w skali od 1 do 10:

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
0
Brak głosów
8
0
Brak głosów
9
0
Brak głosów
10
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
mas

Re: [serial] Squid Game

Post autor: mas »

no nie dojechał ten sezon 2.5, masa paździerzowych klisz, patosu i głupot, i o ile idzie to oglądać tak niestety scenariusz nie dojechał a szkoda bo wystarczyło parę wątków w inną drogą pociągnąć, bo setting miał potencjał
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
samcro

Post autor: samcro »

A mi się lepiej oglądało niż poprzednia część. Dla mnie spoko
Lista forumowych najmanic.: jAg, art, moltisanti,camzat
Awatar użytkownika
IllEisenheim

Post autor: IllEisenheim »

Ja oglądając ten sezon tylko się utwierdziłem, że zdecydowanie bardziej z podobnych klimatów podchodzi mi Alice in Borderland. Squid Game to dla mnie taki serial na kaca :dunno:
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Do ostatniej gry i przedostatniego odcinka jeszcze byłem w stanie przełykać te głupoty nam serwowane tam, ale to co się potem dzieje to już jednak srogie rozczarowanie. I chyba nawet nie irracjonalnymi zachowaniami większości bohaterów tylko raczej tym, że zostajemy z tak wieloma niedopowiedzeniami, że wygląda jakby sami twórcy nie wiedzieli jak to zakończyć.

No ale zapowiedzieli Squid Game USA, które jeśli nie będzie remakem to pewnie i tak włączę, no i ciekawe czy Cate Blanchett to coś więcej niż tylko to cameo tutaj?
Awatar użytkownika
jam

Post autor: jam »

najgorsze co w zyciu ogladalem ten ostatni sezon
dzeske

Post autor: dzeske »

Mega słaby ten ostatni sezon.
Tak naprawdę to na każdym odcinku usnąłem real talk
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

W Stanach będą grać w ddakji? No bez sensu, jakieś trzy kubki trze'a by'o zrobić
VIP-y też wszystkie powinny zginąć, a nie se po cichu uciec
Cały wątek policjanta przez 3 sezony do niczego nie doprowadził, ech, o kant dupy rozbić
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Rymekk

Post autor: Rymekk »

Właśnie skończyłem, mocno średnio, chociaż nie oglądało się źle, ale za dużo wątków z dupy, które ostatecznie nie miały większego sensu, za dużo patosu, nie podobało mi się jak poprowadzony był wątek 456. Ta ekipa detektywa na łódce skip. Rambo z północnej Korei ziew.
Ale przypomniało mi się, że na fali koreańskich tv całkiem lubiłem 2 reality show z Netflixa ala Squid Game, czyli
The 100 - fizyczne wyzwania, ludzie z różnych dziedzin sportu, najlepsi sportowcy, fitness youtubery, spoko
Devil's Plan - różne logiczne łamigłówki, praca w drużynie, dość pogmatwane zasady.
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

@Rymekk Devil's Plan top reality show na netflixie, drugi sezon znacznie poprawiony i doinwestowany (no i nikt nie starał się shakować całego systemu jak Orbit :lol: ) wspaniale wspominam te 10-minutowe wyjaśnianie zasad każdej z gier a i tak nie wiesz na końcu o co chodzi :oops:
ODPOWIEDZ