Clipse - Let God Sort Em Out (2025)
Re: Clipse - Let God Sort Em Out (11/07/2025)
7.5/10 po pierwszym odsłuchu z chujowego ripa winylowego
szkoda że wyjebali te długie pianinkowe intro z Birds Don't Sing i te chórki też wcale tak dobrze nie brzmią, wole tą wersje z LV 2025
szkoda że wyjebali te długie pianinkowe intro z Birds Don't Sing i te chórki też wcale tak dobrze nie brzmią, wole tą wersje z LV 2025
Bity Pharella myśle bardzo dużo tracą przy tej jakości na tym ripie, jak wjedzie na streamingi będzie banglało w chuj, a i tak wrażenia pozytywne, definitywnie do wyjebania chyba tylko EBITDA jak dla mnie
- MyEvenement
Poczekam do jutra. Jutro też Larry wlatuje, więc będzie czego słuchać, dawno się tak nie jarałem na premiery
Spoiler
i dwa kolejne wywiady wjechały
Dodano po 9 godzinach 11 minutach 8 sekundach:
Dodano po 32 minutach 5 sekundach:
So Be It w tej nowej wersji giga gówno w porównaniu do singlowej, dobrze że tą pierwszą wersje się zdecydowali puścić z klipem chociaż
swoją drogą to daje do myślenia ile zajebistych numerów nie wyszło wcale albo zostało rozjebanych przez sample
wkurwia mnie też strasznie ten gadający w tle sampel w MTBTTF
Dodano po 29 minutach 23 sekundach:
ciekawe że na jutub muzik normalnie jest OG So Be It wrzucone jako część albumu
Dodano po 5 minutach 30 sekundach:
nazwa tracka się zmieniła na Spotify też
Dodano po 34 minutach 15 sekundach:
no i już jest OG na Spotify
Re: Clipse - Let God Sort Em Out (2025)
jprdl co oni odjebali z tym So Be It 
Na youtube music normalnie og wersja 
Tak jak pan instinkt napisał, wersja z youtube już jest też na spotify
P.O.V, F.I.C.O, So Far Ahead

P.O.V, F.I.C.O, So Far Ahead
So Far Ahead perełka, dojebane
po jednym pełnym przesłuchaniu i kilkukrotnym wybranych traczków wydaje mi się, że brakuje pierdolnięcia tej płycie. niektóre bity i wokale mogłoby być bardziej wyeksponowane, głośniejsze. na pewno otwierający numer do wyjebania (flaki z olejem straszne), zaś Chains & Whips wkręca się z każdym odsłuchem. posłucham przez weekend i zobaczymy.
po jednym pełnym przesłuchaniu i kilkukrotnym wybranych traczków wydaje mi się, że brakuje pierdolnięcia tej płycie. niektóre bity i wokale mogłoby być bardziej wyeksponowane, głośniejsze. na pewno otwierający numer do wyjebania (flaki z olejem straszne), zaś Chains & Whips wkręca się z każdym odsłuchem. posłucham przez weekend i zobaczymy.
Inglorious Bastards
ogolnie spoko, ja to kupuje. kilka kawalkow straszna nuda (intro, ten z nasem, By The Grace of God, EBITDA), kilka na bank wjedzie na playliste typu clipse essentials (Inglorious Bastards, So Far Ahead, Chains & Whips i So Be It jak zaktualizuja bit na Apple Music w koncu)
Pitchfork 6.5
a i mogliby oszczedzic tych tagow this is culturally inappropriate, czesciej przeszkadzaja niz pasuja imo
ogolnie spoko, ja to kupuje. kilka kawalkow straszna nuda (intro, ten z nasem, By The Grace of God, EBITDA), kilka na bank wjedzie na playliste typu clipse essentials (Inglorious Bastards, So Far Ahead, Chains & Whips i So Be It jak zaktualizuja bit na Apple Music w koncu)
Pitchfork 6.5
a i mogliby oszczedzic tych tagow this is culturally inappropriate, czesciej przeszkadzaja niz pasuja imo
cały album zajebisty, so be it nadal topka 
Kurwa ale Pharrel tutaj dopierdolił. Nie ma ani jednego bitu, który pozostawiłby mnie obojętnym, wszystko leci jak złe.
Pusha i Malice również
Pusha trochę konkretniej, Malice za to lepszy w one-linery. Ładnie się dopełniają.
Nie są to najlepsze wersy ofc, ale śmiechulcowe tak po pierwszym odsłuchu.
Chains and Whips, POV, So Be It, Mike Tyson (w końcu na strimingach
), EBITDA kurwa najlepsze.
Generalnie 11/13 kawałków od razu trafiło na playlistę bangerową. Pominięte to The Birds Don't Sing (wciąż bdb kawałek, ale tematycznie nie pasuje do playki) i So Far Ahead (zjebany refren i nijak ma się do bitu na zwrotach [który jest najgorszy na płycie niestety], sorry Pharrel
)
A, kurczę jedna uwaga miksowa - jak panowie lecą acapella w Mike Tyson to ten wokal jest jakoś, nie wiem, cofnięty i przytłumiony, a jak wjeżdża bit to się wyrównuje. Dziwnie to brzmi.
Pusha i Malice również
if i lie to myself i can sell it to me
got your bitch bent over like scoliosis
Nie są to najlepsze wersy ofc, ale śmiechulcowe tak po pierwszym odsłuchu.
Chains and Whips, POV, So Be It, Mike Tyson (w końcu na strimingach
Generalnie 11/13 kawałków od razu trafiło na playlistę bangerową. Pominięte to The Birds Don't Sing (wciąż bdb kawałek, ale tematycznie nie pasuje do playki) i So Far Ahead (zjebany refren i nijak ma się do bitu na zwrotach [który jest najgorszy na płycie niestety], sorry Pharrel
A, kurczę jedna uwaga miksowa - jak panowie lecą acapella w Mike Tyson to ten wokal jest jakoś, nie wiem, cofnięty i przytłumiony, a jak wjeżdża bit to się wyrównuje. Dziwnie to brzmi.
Damn, Pharrell odjebał kawał dobrej roboty na tym albumie.

MTBTTF
MTBTTF
Aż się przypominają wersję advance przez te tagi
Przyszedłem tu, by napisać CO SIĘ ODPIERDALA NA TEJ PŁYCIE.
Cudowna rzecz
Przyszedłem tu, by napisać CO SIĘ ODPIERDALA NA TEJ PŁYCIE.
Cudowna rzecz
aka anthony hotbeats / skwer represent
Płyta roku, co tu dużo mówić. Kocham ich
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Dowieźli chłopaki. Siada praktycznie cała po pierwszym odsłuchu chociaż przy intro miałem takie eeee? Ale się rozbujało i to jak. So be It chains and whips highlighty zwłaszcza że nie katowałem singli i leakow przed premierą więc wchodzą młocarnie 
50 latkowie płytę roku dojebali najak
50 latkowie płytę roku dojebali najak
No nie. Imo nie dowiezione. Ten wyjec w otwarciu to tak bardzo z dupy jest. Potem długo i płasko. Ab liva bez jajec totalnie. Nas qpierdolony na jakiś śmieszny type of i know i can beat i pasuje do tej płyty jak żyd do wolontariatu. Płaskie i za mało cow bella. Dałbym tyle co PF czyli 6,5.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Dla mnie też takie sobie po pierwszym odsłuchu 
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906