Quebonafide - PÓŁNOC / POŁUDNIE (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
marmolad_k2

Re: Quebonafide - PÓŁNOC / POŁUDNIE (2025)

Post autor: marmolad_k2 »

saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Drmz

Post autor: Drmz »

@niuhniuh nie no ta, jeśli ludzie spodziewali się "prawdziwego" albumu Que to mogą być nieco zaskoczeni, to nawet nie powinno się znaleźć w tym dziale.
kosciey pisze: 03 mar 2020, 13:07 wszyscy jesteście chujowo wypluci przez generator gówna.
lygrys pisze: 15 sty 2021, 17:13 Tak czy inaczej nie żałuje, bo wreszcie kupiłem durszlak
Awatar użytkownika
Vixm

Post autor: Vixm »

czy dla dupeczkek jak ta wyzej ktore tak sie jaraja quebo jest to pierwsza stycznosc z rapem czy o chuj chodzi
Wieczna kłótnia gimbusów na forach nie zmieni tego w żaden ze znanych mi sposobów bo zwyczajnie opiera się na pierdoleniu niedojebanych dzieci wczutych w wikipedię i funkcję wybierania kolorów czcionki.
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

To są te, co są na rapie, a jak zapytasz kto tam najlepszy w grze to odpowiadają Quebo lub Taco, ewentualnie Kuban.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
patryk

Post autor: patryk »

nie życzę wam źle, więc nie odpalajcie tego
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

ale gówno :what:
2do5

Post autor: 2do5 »

Luxair pisze: 04 lip 2025, 10:20 Pewnie pudełko nawet nie świeci w ciemności
podobno świeci kiedy masz depresję i świeci tylko dla kuby
Awatar użytkownika
xxxkawo

Post autor: xxxkawo »

Może to jest ten sam schemat co z "prowo płytą" Romantic Psycho Jakuba Grabowskiego, a prawdziwa płyta Północ/Południe dropnie pod koniec sierpnia. Jeśli tak, to to jest trolling dekady.
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
impertynencki

Post autor: impertynencki »

Mam mieszane uczucia.

Sam musical wyszedł bardzo fajnie, ale liczyłem, że płyta będzie rozszerzeniem wykonów z aktu 1, a tu dostaliśmy dokładnie to samo ukrócone o część przegadaną. Nadal brak gościnek Maty czy Chivasa. W efekcie są ludzie co wydali 100zł za koncert i 70zł za płytę z tymi samymi utworami. Znając życie to w tym Boxie za 400zł będzie coś nowego. Mam wrażenie, że sam Quebo się w tym pogubił albo zwyczajnie ostentacyjnie odcina kupony od otoczki, którą udało mu się stworzyć.
najlepsze dni uciekają nam na właśnie dziś
2do5

Post autor: 2do5 »

xxxkawo pisze: 04 lip 2025, 11:20 Może to jest ten sam schemat co z "prowo płytą" Romantic Psycho Jakuba Grabowskiego, a prawdziwa płyta Północ/Południe dropnie pod koniec sierpnia. Jeśli tak, to to jest trolling dekady.
a to nie jest oczywiste, przecież na tym gównie nie ma chociażby futuramy
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Ten trolling chujowy już był w 2020, teraz będzie po prostu cwelowy
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
xxxkawo

Post autor: xxxkawo »

Jeszcze się okaże, że nie kończy kariery i przeprosi fanów, że musiał po prostu narobić troszeczke szumu wokół premiery nowego rapowego albumu

Dodano po 11 minutach 50 sekundach:
Przypomina mi to absurdalną akcje marketingową Solara przy albumie "Klub 27" w 2017. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że wtedy to właśnie Quebo go na to namówił, żeby to było w takiej formie :lol:
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

powinąłem sobie ten winyl ltd japan, lubię tę płytę a może pójdzie to za parę lat za kafła jak będę zbierał na mieszkanie
nic na potem
stachu

Post autor: stachu »

spoko album, w sumie nie dziwie sie, ze Que "skonczyl" kariere - imo to formula hh go ogranicza, widac, ze szuka nowych form wyrazu. Dlatego jesli wroci pod inna ksywa, w innym gatunku to luz. Ja tam zawsze pozytywnie odbieralem jego albumy. W sumie to nawet jak nagra rapowy album to tez spoko. IMO moglby to wszystko ogarnac z mniejszym dramatyzmem, bez wielkich zakonczen itp. Lepiej by to wyszlo. No, ale to Que - typ ma swój przelot.

Ten numer Nie zycze Ci zle na fajnym patencie.

P.S. Zamówiłem boxa i mam nadzieje, ze nie bedzie to peleryna batmana + swieczka #teamGalaktyka.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2025, 11:51 przez stachu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kurator

Post autor: kurator »

Jaka scena taki Childish Gambino
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

ludzie co tego sluchaja to ci sami co ogladaja filmy na polsacie z 30 minutowymi reklamami i sa uzaleznieni od tik toka
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
99mayday

Post autor: 99mayday »

nie robię nic z tych rzeczy a słucham tej płytki
elo
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

99mayday pisze: 04 lip 2025, 12:06 nie robię nic z tych rzeczy a słucham tej płytki
Ja też, ale raczej nieprędko to słuchanie się powtórzy, zero repeat value jak dla mnie :dunno:

Dodano po 1 minucie 15 sekundach:
@Jose mam nadzieję, że otrzymamy godzinną analizę tego muzycznego wydarzenia dekady :D
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

album kompletny, podkreslajacy kunszt artystyczny Quebonafide. Artysci zawsze polaryzuja spoleczenstwo, a pozniej sa wynoszeni na oltarze - a to wkrotce, juz niebawem, bo koncem sierpnia.

Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
Raph

Post autor: Raph »

Ten album nie jest tak wybitny jak chcieliby tego fani Quebo i nie jest tak chujowy, jak chcieliby niektórzy użytkownicy tutaj.
Są tu momenty wybitne ("Chemiczny balans") i są tu momenty, które wolałbym wymazać (ten numer z Chivasem czy ten refren o tym, że nie wisi pieniedzy Sentino... ughh... okropności). Dla mnie całościowo jednak bardziej wysmakowane niż chociażby Egzotyka, na której egzaltacja i nieumiejętność stopowania się z pomysłami przekroczyły wszelkie normy.
aka anthony hotbeats / skwer represent
ODPOWIEDZ