Cały soundtrack do Total Overdose jest oparty w większości na zgrabnie dobranych kawałkach Delinquent Habits. A to taka lepsza, mniej popularna wersja Cypress Hill IMHO. W czasach świetności mieli kozackiego producenta - O.G. Style (nie mylić bodaj z tym gościem nie żyje). Jarałem się tymi kawałkami jak pochodnia przez ładnych kilka lat, a to z grubsza tylko ich kilkanaście kawałków tam było, jest tego więcej. Mocno siada do ćwiczeń i biegania. https://www.youtube.com/watch?v=kj_fvfG ... 7&index=26
Dużo tu jeszcze hard rocka czy ciut metalu.
Od Delinquent Habits warto zaczać od klasyka - Return of the Tres. Choć to dawne czasy już, świetne to po dziś dzień.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2025, 22:57 przez Nerwowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Zrób sobie dobry instrumental/acapella/4+ ścieżki z dowolnego utworu - 2026 klik
Nigdy jakoś nie przepadałem za chicano rapem, ale dla Woodiego zawsze szacunek. Numer z Billą i Levittim zawsze lubiłem.
Spoiler
Ostatnio jeszcze wpadł mi numer CNG z Ronniem Spencerem. Za ten klasyczny vibe w stylu oldies i refren Ronniego. Małolat przynajmniej nie ma tego hiszpańskiego akcentu.
Spoiler
oczywiście jedyny prawdziwy gangus czyli Conejo z harpys
Spoiler
i kanał murdersquad tv ma sporo fajnych materiałów bts, kiedyś robili go ziomki z sicc2sicc g's, co tam na jakiejś płycie urbanrec wylądowali parę lat temu, a teraz to chuj wie kto go ma
Spoiler
Warto nadmienić, że Woodie oprócz tego, że był najlepszym raperem (i producentem, o czym się zapomina często) z całego tego Norteno/Nureno towarzystwa, to jeszcze był po prostu biały, nie był pół-biały, ani nie był Latynosem
mowi sie ze Lyrical Sound Dealers to klasyk chicano rapu a sam Joker (rip) ma miano legendy wiec wrzucam (walek z krazka Fully Strapped - jak ktos chce sie wiecej dowiedziec o nim to jest wywiad na YT i ladna notka na rap geniusie)
byl zlodziej co nie kradl byl oszust co nie klamal i juz nie przestal
DJ Flippp, który kręci teledyski raperom związanymi z Surenos i wrzuca na swój kanał youtube 808 Kartel nakrecił w Los Angeles teledysk raperowi BFD, który jest związany z Nortenos
Polecam kanał Crazy Hood Media
Jak ktoś chce być na bierząco z tym co się dzieje w Chicano Rapie głównie z Californii.
Kanał lekko stronniczy na korzyść Sureno, ale i tak warto sprawdzić, bo jest to niezła rozrywaka.
Tym bardziej, że Sureno poszło w ślady Norteno i do swoich ekip przyjmują już nie tylko Czarnych ale też i Białych.