Filmy 2018

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Bakan

Filmy 2018

Post autor: Bakan »

Z racji tego, że mam ostatnio trochę wolnego czasu to nadrabiam rok 2018. Wydaje mi się, że sprawdziłem już większość wartych uwagi i przewijających się we wszelakich podsumowaniach pozycji i wydaje się, że nie był to raczej najmocniejszy rok. Co prawda nie widziałem jeszcze Romy, Green Booka i Faworyty, które mogą mój pogląd odmienić jednak musiałyby być to naprawdę pozycje wybitne bym uznał, że 2018 był jednak udany. Jak Wy sądzicie? Jakieś prywatne rankingi mile widziane.

1.BlackKkKlansman 8/10
2. Spider-Man Into The Spider-Verse 8/10
3. Han-Solo 8/10
4. A Star Is Born 7/10
5. Kler 7/10

Jak to porównam choćby z 2017 gdzie:
1. Ghost Story 9/10
2. Wind River 9/10
3. Coco 9/10
4. Three Bilboards... 8/10
5. Phantom Thread 8/10

+ Baby Driver, Logan, Blade Runner itd

to widzę przepaść.
Awatar użytkownika
ngbijhoni

Re: Filmy 2018

Post autor: ngbijhoni »

ze swojej strony dodam free solo, ktory oceniam na solidne 7/10 i apostola, ktory u mnie w rankingu ma 8/10, ale na pewno w chuj uzytnikow po obejrzeniu da mu dwojke.
straciłem życie, czas by nowe zacząć teraz
Awatar użytkownika
Holden

Post autor: Holden »

zadlo pisze:apostola, ktory u mnie w rankingu ma 8/10, ale na pewno w chuj uzytnikow po obejrzeniu da mu dwojke.
Pokurwiony, dziwny i miejscami obrzydliwy film ale nieźle zrobiony i zapadający w pamięć
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

2017 oczywiście lepszy - dał nam Ebbing Missouri, Nelyubov, Lady Bird, I Tonyę, The Death of Stalin czy z polskich Wieżę. Jasny dzień i Dzikie róże.

W 2018 więcej się działo właśnie w polskim kinie - Kler, Zimna wojna, Fuga.
Z zagranicy przepyszny graficznie Spiderman Multi-verse (every frame a painting - ach te dymki, komiksowy raster, aberacje chromatyczne w tle), popkulturowy misz-masz w Under the silver lake, Gilliam w formie z The Man Who Killed Don Quixote, poklatkowo-kukiełkowe Isle of dogs.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Korzystając z karty w Cinema od początku tego roku byłem chyba na każdej większej produkcji, nie zapomnę wycieczki na LEGO Przygodę 2 i Na Ralphie Demolce, serio.

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ