Quebonafide

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
bronek

Re: Quebonafide

Post autor: bronek »

zemsta1camzata pisze: 28 cze 2025, 15:16
bronek pisze: 28 cze 2025, 15:10 Candy zajebiste, Sento na szczescie nie ma idoli w plhh i nikomu nie propsuje piosenek i ich nie remiksuje, oh wait...
hahaha chłop se siedział w studio i w 2 minuty naćpany nawinął sobie refren wpierdalający całą twórczość pikersa do rolki na instagramie a ty coś płaczesz :lol: :lol:
Nie no lubie belmondo tez jbc, ja zero placzu po prostu bawie sie w te gre ktora sie tu zaczela. Ale no nie podzielam zachwytow ta jego cpunska gadka, jemu chyba wiecej ludzi dopowiadalo sens w zwrotkach niz laikowi (ale bardzo lubie sporo jego kawalkow i znam na pamiec, tylko po prostu widze ze kazdy z artystow ma jakies mocne i slabe strony i nie probuje nikomu udowodnic ze ten drugi nic nie ma i ze nie zasluzyl na to co ma? [no chyba ze w zartach jak np w tym poscie])
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

bronek pisze: 28 cze 2025, 15:10 Ej ogolnie to kiedy uznamy juz ze obiektywnie doszlismy do tego kto jest goatem a kto nim nie jest?
baqlashan pisze: 24 sty 2021, 22:35 przez długie długie lata wszystko w tej muzyce było subiektywne, ale potem przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, sorry ale jeśli tego nei widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, przykro mi
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Ehhh to chyba stad sie wziela nasza wspolna animozja z tym uzytkownikiem, na szczescie obiektywnie napisal swoje subiektywne zdanie mowiac ze to obiektywna ocena wiec nie ma co sie z nim klocic (i go tu nie ma z nami przeciez wiec nie ma jak sie z nim klocic nie?), ja mu wierze
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

hahah pamietam jak publicznie hejtowalem Euforie, tak samo jak Biebera, a pozniej w zaciszu domowym sluchalem calodobowo. U mnie w sql nawet cizie ubierajace merch Linkin Park znaly, to tez chyba jedna z tych nutek, ktore kojarza mi sie z przebiciem polskiego hiphopu do mainstreamu. A chwile wczesniej byl mocny run Zeusa, Bisza, Miuosha i po roku od wydania Euforii juz dominowal Gang Albanii na wydeptanym przez w/w gruncie
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

romantic psycho najlepszy album quebonafide dla mnie, ostatnio próbowałem odświeżyć eklektyke czy album roku i sie wynudzilem strasznie
Freddd

Post autor: Freddd »

To jest chyba całość AKT 1?
Ostatnio zmieniony 29 cze 2025, 2:02 przez Freddd, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Czy do tematu sebastiana wlatują też spłakani fani quebo nie mogący sobie poradzić z tym, że seba odnosi sukcesy, bije kabze na ziomkach i najebany ich wyzywa? Nie potrafię rozkminić po co ktoś traci energię na udowadnianie że coś jest chujowe zamiast to olać i słuchać dalej sento.
nic na potem
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

ja to robię bo czuję żenadę, tak czuję wielką żenadę bo kiedy seba jest wyśmiewany za to jaki jest, tak quebo opiera na tym samym swoją obecną twórczość i jest uznawany za wizjonera, no ale trudno
Ostatnio zmieniony 28 cze 2025, 20:51 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

To ile w sukcesie quebo jest wizerunku najlepiej pokazuje Egzotyka, która jest centralnie płytą 4/10 a wyjebała hype na jakiś kosmiczny poziom dzięki marketingowi który się tam zadział. Tam są dosłownie 3 fajne numery a reszta to jakiś totalny śmietnik.

A te porównywanie hypu senitno i quebo który ma cokolwiek udowodnić muzycznie to mocne gówno. Tym tokiem rozumowania to jang multi zjada rapowo belmondziaka.
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
tybdo_yntogliw

Post autor: tybdo_yntogliw »

Najlepsza płyta Quebo to chyba Taconafide xD
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
borek falecki
Zbanowany

Post autor: borek falecki »

Wyjebać 6 milionów na nagranie jakiegoś gówna, zamiast po prostu nagrać zajebistą płytę i dać trochę radości fanom, to ten ciechanowski ciumciok oczywiście musi strugać wielkiego arystę, ale szacunek tak wyhodować sobie fanatyków którzy łykną dosłownie wszystko zasługuje na uznanie.

Miałby trochę godności, to by odszedł i zamknął raz na zawsze mordę, ale wiadomo - trzeba wcześniej zrobić dramę.

Gość dosłownie od lat ma pretensje do całego świata że jest znany, zresztą patrząc na Solara to widać że oni byli w stanie udawać choroby psychiczne więc nic by mnie tutaj nie zdziwiło. Generalnie żenada.

Szkoda że nie znajdzie się na scenie poza odklejeńcami typu Sentino nikt kto pociśnie tej ciechanowskiej wuwuzeli.
2do5

Post autor: 2do5 »

tybdo_yntogliw pisze: 28 cze 2025, 19:08 Najlepsza płyta Quebo to chyba Taconafide xD
najlepszy singiel kryptowaluty na który sound mobsi bit wysmażyli dla polskich wizjonerów
dobryjoint

Post autor: dobryjoint »

Polecam grupkę na fb PÓŁNOC / POŁUDNIE XD
Vibe jak sekty jak u Prezydenta Stanów Zjednoczonych Polski Polski z schowka na miotły. Que śledzi tę grupę, więc nic dziwnego, że robi takie ruchy, bo wie, że jakby zesrał się tam na środku sceny i zakończył koncert po tym hehe akcie, to i tak by klaskali uszami, mdleli i pisali, że przeszedł rapgrę i goat i wielki artysta (i jeszcze zarobił za to sobie spory hajs).

Muzycznie mam sentyment i jarałem się od czasów jak puszczał luźne numery u Solara, które potem były na Eklektyce (nawet złożyłem zamówienie, ale ostatecznie zapomniałem przelać hajsu...), ale przez ten fanbase i sporą część jego ruchów już nie umiem traktować go poważnie i wolę posłuchać Chilijczyka z schizofrenią, co rapuję ciągle te same numery, z klipami za 500 zł i bitami/mixem/masterem za 100 zł.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2025, 20:05 przez dobryjoint, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Co jest bardziej przypałowe, robienie koszulek z Nitrozyniakiem czy puszczenie Okiego, żeby skakał na bungee i rapował jednocześnie podczas twojego pożegnalnego koncertu?
dobryjoint

Senitno to człowiek przypał i ja biorę na to poprawkę (taki Belmondo), on miał w chuju tego Nitro, Trumanów, chciał tylko z nich wycisnąć co się da, zrobić kwitflip, wykorzystać ich popularność dla własnego interesu i mu się udało, robienie takich petów na kwitflip to wręcz rzeczy zasługująca na pochwałę, dla mnie to wręcz jego urok, i tylko debil na poważnie chciałby wchodzić w jakieś interesy z Sentino XD, a Que kalkuluje każdy swój ruch przez kilka lat i robi przerost formy nad treścią bawiąc się w artystę. Ale odpowiadając na pytanie, to obie rzeczy cringe w chuj. XD
Ostatnio zmieniony 28 cze 2025, 20:13 przez dobryjoint, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

co jest przypałowe w robienie koszulek z nitro? akurat jakościowo z tego co czytałem to jego firma się broni
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
dobryjoint

Ja nawet nie wiem jak te koszulki wyglądały, ale jeśli nie było tam logo Nitro to nawet nic złego, bo chodzić w koszulce z logiem Nitra to jednak przypał, jak jak w każdej koszulce jakiegoś influ.
Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

ja pierdole co za dyskusja wyżej, przecież quebonafide to nawet przy taco hemingway'u prezentował się na zjeba, na taconafide kompletnie zjedzony muzycznie przez egipcjanina, nie mówiąc już o tym jaki był podniecony tym projektem w tych wiadomościach z making offu tej płyty w książecce dorzuconej do płyty (czy tam odwrotnie płyta dorzucona do książeczki), gdzie quebo jakieś elaboraty pisał, a taco mu odpisywał jak leszczowi półsłówkami, że spoko. quebonafide to raper w krótkich spodenkach, taki filipek co zainwestował w stylistę, chłopaczek co pod wieloma względami zatrzymał się na poziomie solara białasa ad. 2012, zjadających grę, spotykających się na cypherkach z kolegami w rondlach na głowie i sobie śpiewający fristajle. quebonafide pod względem poczucia dobrego smaku, estetyki, to ta sama półka co happysad (zresztą chyba na tych bitwach fristajlowych śpiewał ich piosenki, więc to musiała być ultra ważna inspiracja dla niego i to słychać), chujowe, miałkie, ale ma swoich odbiorców, z których niektórzy nawet się doszukują w tym jakiejś wyjątkowej wartości. zresztą ten taco to nawet liczbowo zjada quebonafide, wcześniej sprzedał stadion, przez wiekszosć czasu więcej słuchaczy na spotify, mimo braku pajacowania w mediach, robienia performensów, malowania się jak klaun, po prostu nagrywa muzykę, którą jako tako da się jeszcze posłuchać. stawianie quebonafide w kategorii goat wyżej niż taco, sento czy belmondo, można jedynie wytłumaczyć, że oni są "not like us", a z "kubą" możecie na jakimś etapie się utożsamić - wymienieni przeze mnie panowie to niemalże rasowe, bananowe cool kidsy (wystarczy porównać zdjęcia taco i quebo z legitymacji szkolnych jakie latały przy taconafide), z dobrym startem, którym wszystko wychodzi od niechcenia, z kolei quebo z natury nudny szarak, tryhardujący na każdym kroku, ale w kreskówkowym stylu jednak mu wszytsko wychodzi (co akurat można docenić), quebo to postać z komiksu dla przeciętniaków i lamusów, która daje im nadzieję, że jak będą ciężko pracować, to też mogą coś w życiu osiągnąć, no ale pod względem rapowym, "artystycznym" zero podjazdu do taco, sento czy belmondo
chippi

Post autor: chippi »

haha quebo goat pl rapu xD gosc ktory nigdy nie wydal plyty chociaz 7/10 idz pan w chuj
BouncedDuck5106

Post autor: BouncedDuck5106 »

borek falecki pisze: 28 cze 2025, 19:18 Wyjebać 6 milionów na nagranie jakiegoś gówna, zamiast po prostu nagrać zajebistą płytę
W przypadku quebonafide jest to niemożliwe i jako stosunkowo inteligentna osoba dobrze on o tym wie. Tu nawet nie ma potencjału na nagranie czegoś na poziomie jego poprzednich płyt, stąd takie a nie inne ruchy.

Proste, że Quebonafide jest Lewandowskim polskiego rapu, jednak w wyszukiwarkę na jutubje ludzie częściej wpisują guti top 10 asist lub quaresma best trivela niż wszystkie 800 bramek Roberta Lewandowskiego.

Sztuka to freestyle nawinięty pod mask off przy biurku na którym stoi płyn do szyb i kapsułki do prania a nie jakieś kurwa skakanie na lince z dachu, ubieranie się jak pajac czy sprzedawanie jakiegoś japońskiego gówna w biedronce.
ODPOWIEDZ