Quebonafide
Re: Quebonafide
umrze dzis czy nie?
bo nie wiem czy serio konczy kariere
quebo najlepszy ale w marketring i dojenie sluchaczy, muzycznie nawet nie ta sama liga co sentino lol
moze jakies top25 by sie zalapal
bo nie wiem czy serio konczy kariere
quebo najlepszy ale w marketring i dojenie sluchaczy, muzycznie nawet nie ta sama liga co sentino lol
moze jakies top25 by sie zalapal
https://www.discogs.com/seller/bialystok/profile - kup se winyla
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
Albo go zawiną za VAT xd. Mówił na kanale zero że na następny dzień po ostatnim koncercie wylatuje do Indonezji na urlop 
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Niech się pento uczy od legendy - może wrzucą pełną nagrywkę bo coś kręcili, wielka szkoda, że nie było Taco chyba, że się dzisiaj pojawi.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2025, 12:32 przez SiNi, łącznie zmieniany 1 raz.
- zemsta1camzata
quebonafide musi się na swoim WIELKIM koncercie graniem nieswojego numeru?

jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
prawda, ale dalej nie robi to z niego lepszego rapera i nie sądzę, że kogokolwiek z fanów Sentino to bolimoody pisze: ↑28 cze 2025, 11:53 sebastiana, ale wszyscy wiemy, ze prawda jest dla psychofanow alvareza bolesna - to quebo ma na tyle szerokie horyzonty, rozum i godnosc czlowieka ze mozna go posadzic kolo dragana czy stanoskiego i se wstydu nie narobi, a sento jest idiota ktorego strach wypuscic do doroslych ludzi, taka malpka w cyrku dla osob lubiacych poogladac jak ktos robi z siebie glupka (nie bede ukrywal, sam jestem jedna z nich)
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
niech ten kasztan już znknie z polskiej sceny jego gimbo widowni wyjdzie to na dobre.
Wieczna kłótnia gimbusów na forach nie zmieni tego w żaden ze znanych mi sposobów bo zwyczajnie opiera się na pierdoleniu niedojebanych dzieci wczutych w wikipedię i funkcję wybierania kolorów czcionki.
najbardziej przereklamowany raper w tym kraju zdecydowanie, przebił nawet magika
99% czegośtam
1% dobrych kawałków, z czego większość to chyba jeszcze z płyty z eripe i część, które albo ratowały bity albo featy taco hemingwaya
naprawdę jest dla mnie zagadką kto najebał te miliony pod tymi wszystkimi odyseuszami, absolutna większość tego skrzeczenia jest asłuchalna
99% czegośtam
1% dobrych kawałków, z czego większość to chyba jeszcze z płyty z eripe i część, które albo ratowały bity albo featy taco hemingwaya
naprawdę jest dla mnie zagadką kto najebał te miliony pod tymi wszystkimi odyseuszami, absolutna większość tego skrzeczenia jest asłuchalna
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
- zemsta1camzata
jak oglądasz mecz piłki nożnej to uważasz że lepszy jest chiellini, który ukończył ekonomię czy neymar, który ma 50 iq ale talentem wpierdala dupą chielliniego?moody pisze: ↑28 cze 2025, 11:53 krotko mowiac mozemy sobie cisnac z quebo, ze jest nudny, ze jest normikiem, czy wyrobnikiem i wywyzszac przy tym wybitna osobowosc (osobowosci?) sebastiana, ale wszyscy wiemy, ze prawda jest dla psychofanow alvareza bolesna - to quebo ma na tyle szerokie horyzonty, rozum i godnosc czlowieka ze mozna go posadzic kolo dragana czy stanoskiego i se wstydu nie narobi, a sento jest idiota ktorego strach wypuscic do doroslych ludzi, taka malpka w cyrku dla osob lubiacych poogladac jak ktos robi z siebie glupka (nie bede ukrywal, sam jestem jedna z nich)
100% prawdy. Nierównowaga między realnym muzycznym wizjonerstwem (którego moim zdaniem mało u niego) a pompowaniem opakowania swoich ruchów jest ogromna. Co do Magika to każdy rozsądny człowiek wie, że Księga Tajemnicza> cokolwiek od Que. Sam Quebo to według mnie trafił po prostu perfekcyjnie marketingowo i czasowo, ale teza że on jest jakimś GOATem czy wizjonerem, że zamknął grę itp. jest dla mnie jedną z najbardziej kosmicznych jakie czasem można przeczytać. Jeżeli mielibyśmy brać pod uwagę samą otoczkę to może, ale muzycznie absolutnie nie i nigdy się chyba z tym nie zgodzę. Jakbym się sprężył to może w top20 raperów bym go zmieścił, ale potęgi muzycznej nie buduje się samym szumem medialnym
Nawet jeśli założyć, że Eklektyka była stylistycznie czymś świeżym, ale też była balansowaniem między jakimś takim około truskulowym a około trapowym brzmieniem. Fajne nawet ale czy wizjonerskie? No chyba, że są jakieś rzeczy których ja nie dostrzegam w tej twórczości to chętnie poczytam
Ostatnio zmieniony 28 cze 2025, 13:04 przez mario995, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakby tak pomyśleć to Quebo w ostatnich latach wizerunkowo kopiuje ruchy Seby, Sentino ma dwubiegunowość - Quebo udaje dwubiegunowość; Sentino kończy karierę 10 razy - Quebo kończy karierę 10 razy. Różnica jest taka że ruchy Sentina nie są wykalkulowane tylko przychodzą naturalnie.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2025, 12:58 przez Burak, łącznie zmieniany 2 razy.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
jak ogladam mecz to po pierwsze nie porownuje stopera z napastnikiem, bo to nie ma sensuzemsta1camzata pisze: ↑28 cze 2025, 12:35jak oglądasz mecz piłki nożnej to uważasz że lepszy jest chiellini, który ukończył ekonomię czy neymar, który ma 50 iq ale talentem wpierdala dupą chielliniego?moody pisze: ↑28 cze 2025, 11:53 krotko mowiac mozemy sobie cisnac z quebo, ze jest nudny, ze jest normikiem, czy wyrobnikiem i wywyzszac przy tym wybitna osobowosc (osobowosci?) sebastiana, ale wszyscy wiemy, ze prawda jest dla psychofanow alvareza bolesna - to quebo ma na tyle szerokie horyzonty, rozum i godnosc czlowieka ze mozna go posadzic kolo dragana czy stanoskiego i se wstydu nie narobi, a sento jest idiota ktorego strach wypuscic do doroslych ludzi, taka malpka w cyrku dla osob lubiacych poogladac jak ktos robi z siebie glupka (nie bede ukrywal, sam jestem jedna z nich)
po drugie zawodnik moze byc utalentowany, a chuja grac i odwrotnie, byc troche mniej utalentowany ale byc bardziej wartosciowy dzieki pracowitosci, powtarzalnosci, skutecznosci, przykladowo taki raphinha z zeszlego sezonu ktorego nikt nie wymienilby wsrod najbardziej utalentowanych zawodnikow swiata, a zagral sezon na poziomie ocierajacym sie o zlota pilke
podsumowujac: jak ogladam mecz to uwazam ze dobrze gra ten, ktory moim zdaniem gra dobrze, a nie ten ktory ma wiekszy talent albo ciekawsze konto na instagramie
i podobnie mam z raperami. oddzielam ocene tworczosci od wizerunku, a cytat do ktorego sie odnosisz to tylko odbicie pileczki w stosunku do cytowanych uzytkownikow, ktorzy skupili sie wlasnie na ocenie wizerunku quebo i sentino
no ale muzyke starając sie obiektywnie ocenic poza technikaliami i otoczką jak mix/mastering/teledyski to sentino ma 20x lepszą poczynając od melodyjności i flow na tekstach kończąc, stosując twoje porównanie to jarasz się tym jak ternują zawodnicy na siłowni i jak im idzie w gierce w dziadka, a nie to co pokazują na boisku xD
Ostatnio zmieniony 28 cze 2025, 13:00 przez eddy_wata, łącznie zmieniany 1 raz.
świadomość swojej ignorancji
Może puści kiedyś nagranie z tego koncertu na Netflixie tak jak PNL kiedyś. Tak btw ten dokument z koncertu PNL niedawno zniknął z Netflixa co też jest zagadką. I też nie zdziwię się jak ten musical trafi kiedyś do kin albo na streamingi.
Światem kręcą pieniądze
obiektywnie to mozemy jedynie stwierdzic, ze znacznie wiecej ludzi woli sluchac kawalkow queby, niz sentino, bo to po prostu potwierdzaja liczbyeddy_wata pisze: ↑28 cze 2025, 12:59 no ale muzyke starając sie obiektywnie ocenic poza technikaliami i otoczką jak mix/mastering/teledyski to sentino ma 20x lepszą poczynając od melodyjności i flow na tekstach kończąc, stosując twoje porównanie to jarasz się tym jak ternują zawodnicy na siłowni i jak im idzie w gierce w dziadka, a nie to co pokazują na boisku xD
melodyjnosc sento ma topowa, spokojnie poradzilby sobie w branzy disco polo, ale teksty? technicznie jest imo sredni, jakies zabawy slowem czy blyskotliwe linijki to raczej sytuacje incydentalne, no a jesli chodzi o tematyke, to umowmy sie - nuda totalna, zanim odpalisz numer z gory wiesz o czym bedzie. taki one trick pony z tego naszego sebastiana
Teksty Sentino to jest wiesniactwo na poziomie nieosiągalnym dla nikogo. To jest coś co mnie odrzucą od tego typa całkowicie.
A u Quebo artykulacja i to że tryhardzi praktycznie całym sobą.
Obaj są mierni w tym temacie. Na melodyjność mam wyjebane. Nie tego szukam w rapie.
A u Quebo artykulacja i to że tryhardzi praktycznie całym sobą.
Obaj są mierni w tym temacie. Na melodyjność mam wyjebane. Nie tego szukam w rapie.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Dobra to robimy pojedynek na piosenki jedna Sentino vs jedna Quebo.
Ja zaczynam.
Ja zaczynam.
średnia analogia z tym magikiem bo o ile faktycznie jego status w pewnym momencie wykraczał poza granice zdrowego rozsądku tak przynajmniej byl zdolnym raperem z ciekawym głosem i legendarną księgą na koncie, także kuba nie ten kaliber nomen omeneddy_wata pisze: ↑28 cze 2025, 12:33 najbardziej przereklamowany raper w tym kraju zdecydowanie, przebił nawet magika
99% czegośtam
- zemsta1camzata
to na chuj pierdolisz o jakichś horyzontach, rozumie czy godności skoro to jest wizerunek a nie twórczość
pod względem twórczości SENTINO jest lata świetlne przed quebonafide