Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
@Technikolorysta kolejny zajebisty post. Mimo tego ze wole swiatla miasta to jednak nie sposob nie zgodzic sie z niektorymi argumentami.
- Bryx Fenrir
Rzadko coś sprawdzam już, ale w tym roku poszły albumy Peji, Tedego, Weny i Ducha, i najlepszym z tych wszystkich była płyta Ducha, ktoś może polecić jakiś lepszy album? Ale nie interesuje mnie pianie do bitów, bo mam koguta na podwórku, więc White Whidow odpuszczamy, coś gdzie jest 100% hip hop
A żeby nie robic offtopicu - Paluch to jeden z gorszych MC z Poznania i jakby nie Peja i Mrokas to nikt by o nim nie słyszał, i tak powinno pozostać, z albumu na album regres.
A żeby nie robic offtopicu - Paluch to jeden z gorszych MC z Poznania i jakby nie Peja i Mrokas to nikt by o nim nie słyszał, i tak powinno pozostać, z albumu na album regres.
Zerologo - Jeden Krok od Upadku
Biak - Chwasty
Konrad Brzos - Acta est
Biak - Chwasty
Konrad Brzos - Acta est
- scam_sakawa
kuqe 2115 – nareszcie w domu
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- gods bidness
Gural (leśny samuraj).Bryx Fenrir pisze: ↑07 cze 2025, 17:52 Rzadko coś sprawdzam już, ale w tym roku poszły albumy Peji, Tedego, Weny i Ducha, i najlepszym z tych wszystkich była płyta Ducha, ktoś może polecić jakiś lepszy album? Ale nie interesuje mnie pianie do bitów, bo mam koguta na podwórku, więc White Whidow odpuszczamy, coś gdzie jest 100% hip hop
- yungXpaproch
nowy zabson wyszedł w tym roku, posłuchaj se
Polski hip-hop był najlepszy w całej europie w latach 2014-2018
Nie rozumiem na czym polega podjarka Zerologo
Przesłuchałem tylko Hit na lato i jest to średniutkie - wyhamowania w pierwszej zwrotce brzmią źle, refren to antyteza czegoś co możnaby nucić, a Boomer, choć leci lepiej niż kolega, ma głos jak Rado. Gdzie ta mityczna agresja?
Choć w sumie może nie jestem targetem, bo taka np. Hałastra też mnie nie ujęła.
Także sorry, bo w wywiadzie u Josego i Horrego wydawali się całkiem sympatyczni
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
wtedy pnl we francji wychodzilo, konnichiwa i godfather w uk, 187 w de
To Nie Hit Na Lato*, i to akurat jest takie o, sprawdź kawałki z Ero, Peją, czy Kółka i Krzyże. Raczej jarają się boomerzy, którym brak takiego bezkompromisowego rapu na zajawie.
Ktoś pisał, że polski Onyx (pewno bity NoNameFullofFame), dla mnie kolejne Bez Cenzury/Pasjonaci - coś pomiędzy, mało takich rzeczy ostatnio. I to chyba główny powód, deficyt takich produkcji sprawia, że od razu podjarka +1. Bo co niby wyszło w temacie:
agresywny, ale nie stricte uliczny rap w starym stylu, ale nie za starym, 2-3 MC. Nie wiem, Kosi/Hades i?
Rogal DDL to najbardziej przehajpowany uliczny grajek w historii rapowych forów.
Typ jest takim trochę bystrzejszym sebastianem, ale bystrzejszym w oczach studenciaków intelektualistów z pizdy, ale w świecie patoli typ jest planktonem. Jak wejdziesz na melinę gdzie siedzą same chamy to taki Rogal DDL jest tym głupszym okazem, który czasem jebnie jakimś błyskotliwym przemyśleniem, ale ogólnie nie klei bryły i ma jakieś swoje fazy, które poza nim samym dla nikogo innego nie są zrozumiałe - a siedzący obok Bonus RPK uchodzi przy nim za mega ogarniacza i obrotnego chłopaka z łbem na karku.
i dokładnie taki sam jest rap Rogala DDL - kilkanaście zaskakujących peuntą linijek, a reszta to prymitywne dukanie do bitu o dziwkach, dragach i laserach. Do bólu trywialne i proste linijki przecinające się od święta jakimś ciekawszym przemyśleniem. Rogal cały swój dorobek oparł na enigmatycznym wizerunku, dosadnych wersach i dukaniu pod niestandardowe jak na ulicę brzmienia... ale to są przebłyski geniuszu podczas nawałnicy gówna.
Żeby nie było - lubię posłuchać tego wariata i często przy słuchaniu mam takie wow wow bo Rogal ma naprawdę legendarne wersy, ale całościowo jest tam również mnóstwo średnich i słabych wersów, dlatego uważam, że typ jest co najwyżej ciekawostką, a spusty nad tym osobnikiem są przesadzone.
Typ jest takim trochę bystrzejszym sebastianem, ale bystrzejszym w oczach studenciaków intelektualistów z pizdy, ale w świecie patoli typ jest planktonem. Jak wejdziesz na melinę gdzie siedzą same chamy to taki Rogal DDL jest tym głupszym okazem, który czasem jebnie jakimś błyskotliwym przemyśleniem, ale ogólnie nie klei bryły i ma jakieś swoje fazy, które poza nim samym dla nikogo innego nie są zrozumiałe - a siedzący obok Bonus RPK uchodzi przy nim za mega ogarniacza i obrotnego chłopaka z łbem na karku.
i dokładnie taki sam jest rap Rogala DDL - kilkanaście zaskakujących peuntą linijek, a reszta to prymitywne dukanie do bitu o dziwkach, dragach i laserach. Do bólu trywialne i proste linijki przecinające się od święta jakimś ciekawszym przemyśleniem. Rogal cały swój dorobek oparł na enigmatycznym wizerunku, dosadnych wersach i dukaniu pod niestandardowe jak na ulicę brzmienia... ale to są przebłyski geniuszu podczas nawałnicy gówna.
Żeby nie było - lubię posłuchać tego wariata i często przy słuchaniu mam takie wow wow bo Rogal ma naprawdę legendarne wersy, ale całościowo jest tam również mnóstwo średnich i słabych wersów, dlatego uważam, że typ jest co najwyżej ciekawostką, a spusty nad tym osobnikiem są przesadzone.
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
portret psychologiczny artysty przez pryzmat domniemanego statusu na melinie99mayday pisze: ↑09 lip 2025, 23:00 Typ jest takim trochę bystrzejszym sebastianem, ale bystrzejszym w oczach studenciaków intelektualistów z pizdy, ale w świecie patoli typ jest planktonem. Jak wejdziesz na melinę gdzie siedzą same chamy to taki Rogal DDL jest tym głupszym okazem, który czasem jebnie jakimś błyskotliwym przemyśleniem, ale ogólnie nie klei bryły i ma jakieś swoje fazy, które poza nim samym dla nikogo innego nie są zrozumiałe - a siedzący obok Bonus RPK uchodzi przy nim za mega ogarniacza i obrotnego chłopaka z łbem na karku.
druga sprawa jest taka, że przekaz rogala nigdy nie aspirował do przewózki na ulicznego ważniaka, więc nawet jeśli sam był tylko bystrzejszym sebą a nie streetowym kozakiem to chyba nie ujmuje mu autentyczności w muzyce, przecież sam nawijał że komornik mu blokuje przelew albo że odkłada hajs na adwokata, to chyba sprzeczne z byciem obrotniakiem więc raczej nikt nie twierdzi że tak powinno być (aby przekaz był interesujący) a tym bardziej sam artysta tak o sobie nie uważa co wynika z tekstów także umowna uczciwość na linii raper - odbiorca jest jak najbardziej zachowana
ten twój anegdotyczny bonus akurat płakał u gozdyry że go zamykają w pudle a jak już wyszedl to zaczął monetyzowac pobyt w więzieniu albo nagrywać z walczukiem, faktycznie jest w tym element bycia obrotniakiem ale gdzieś się chyba rozmywa z twoją rozkminką o gitach, potrzebny jakiś kalkulator prawilnosci do obliczeń
no odpowiedziałeś sobie czemu ludzie lubią tylko może wiecej wersów uważają za fajne i nie twierdzą że jest dukaczem, pzdr99mayday pisze: ↑09 lip 2025, 23:00 Żeby nie było - lubię posłuchać tego wariata i często przy słuchaniu mam takie wow wow bo Rogal ma naprawdę legendarne wersy, ale całościowo jest tam również mnóstwo średnich i słabych wersów, dlatego uważam, że typ jest co najwyżej ciekawostką, a spusty nad tym osobnikiem są przesadzone.
słuchacze rogala znajdują się głównie na obydwu krańcach rozkładu iq, nie wszyscy muszą go zrozumieć
ja jestem na lewo jbc
ja jestem na lewo jbc
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE ENZO
FREE NAFAS
zgadzam sie rogal nie ma szans np. z gitem heńkiem albo markiem westernem
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
czy jakiś polski raper poradziliby sobie na melinie bez wykluczenia przez radę gitów?
Pomidor na pewno
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE ENZO
FREE NAFAS
członkowie rady gitów się nie liczą
- Moltisanti
No na pewno gdyby Rogal mial aparycję i wizerunek jakiegoś intelektualisty to aż takiego szału by nie robil. Duża rolę gra ten dysonans ze patus moze czytać książki i umieć powiedzieć cos ciekawego.