Dodano po 4 godzinach 57 minutach 40 sekundach:
Dobra mam. Dzisiaj dostałem info, że sympatyczny Franco nie czuje się już zmuszany do odejścia. Pojebany jakiś. W poprzednim sezonie chciałem się zorientować czy 150 mln za niego bym dostał i od tamtej pory miał na mnie focha. Pff.
@ConeyIsland jeszcze ewentualnie: dynamika->widok ogólny->najeżdżasz kursorem na "tak" w kolumnie obietnice po ww. sekwencji wyświetli się dymek z obietnicą + ile czasu zostało do końca i postęp: zielony- póki co wywiązujesz się z obietnicy, czerwony- nie wywiązujesz się z obietnicy, żółty- chvj wie
Spoiler
Ale ta gra jest czasem niedopasowana do realiów. Wziąłem sobie Standard Liege na aktualnym updejcie, w pierwszym sezonie grałem więc kadrą tą samą, transfery wyłączone, jedynie z wolnego dołożyłem Vadisa. Po tych wszystkich grupach mistrzowskich i innych cudach belgijskich zrobiłem czwarte miejsce czyli eliminacje LE, sukces. No ale tak, okazało się że nie ma pieniędzy więc budżet płacowy z 530 tys redukcja na 330 tys, 0 na transfery, miałem 7-8 gości w składzie na wypożyczeniu, z których 5 robiło dużą robotę, ale nie dało się przedłużyć wypożyczenia, o wykupie nie mówiąc. Ograniczyli mi wysokość kontraktu do maks 3.5 tys euro miesięcznie, co nawet taki Odidja jak chciałem go przedłużyć żeby było komu grać to chciał 6.5-7 i też sobie poszedł. Więc uznałem, że trudno, będę grał tym co mam i jakoś to będzie. Jeszcze Djenepo wrócił z wypożyczenia to liczyłem, że on to pociągnie to mi go sprzedali za 7 baniek a dali z tego 300 tys. I tak, na 23 ludzi mam 16 wychowanków, większość ściągnąłem z drugiej drużyny i u-18, podstawowy bramkarz się rozjebał na 5 miesięcy, mam jednego młodego i ściągnąłem typa utalentowanego na ten 3.5 tys kontrakt, w środku pola mam 6 chłopaków a żaden nie ma ponad 21 lat (i tak dają radę), no i w połowie listopada jestem na 12 miejscu bo trudno coś z tym więcej ugrać (choć i tak wiele meczów przegrywamy mając lepsze xg ale napastników też mam chujowych), no i jestem zagrożony już całkiem bo miałem być w górze tabeli. I co ja więcej tutaj mogę zrobić? Jeszcze większość pilkarzy tych starszych typu Chadli ma kontrakty do czerwca 25, a ja nie mogę z nimi gadać, bo nie mam za co i zaraz też sobie podpiszą z kimś innym. Pewnie mnie zaraz wyjebią, ale w takiej sytuacji to powinni kazać tylko utrzymać klub i czekać aż ktoś go kupi a nie, że zarząd wkurwiony, piłkarze na mnie też i pograne. Bez sensu
bo liga belgijska jest od 3 lat zbugowana jeśli chodzi o finanse klubów xD
kilka lub już kilkadziesiąt stron temu jeden z użytkowników miał podobny problem z Anderlechtem, gdzie pomimo osiągania co raz lepszych wyników zaczynał każdy sezon z ujemnym bilansem transferowym
FruitOffTheWall pisze: ↑10 mar 2025, 17:13
Wypożyczyłem z Legii Rejczyka do Zagłębia, ale to jest kocurek. Gramy zaskakująco dobrze, kto wie może opisze wam dalej jak to będzie wyglądać
to już ci mogę napisać, że będą z niego ludzie, sam kupiłem chłopaka z bvb, na początku w opcji rezerwowy młody-gniewny, później już luźno wskoczył do podstawowej jedenastki, gdzie robił naprawdę solidne liczby jak na swój wiek, pozycję, poziom rozgrywek; fakt że gdyby nie był polakiem być może znalazłbym kogoś bardziej og, ale i tak przyznaję odznakę jakości (w spoilerze tylko przebieg kariery, bez atrybutów)
Spoiler
jak widać finalnie został sprzedany, niestety zbyt mało czasu na grę a algorytm nie wybacza, trzeba robić wynik
cholibka, dopiero co pisałem na forum slizgawka.eu, że mój world class franco Mastantuono nie chce przedłużyć kontraktu a tu czytam dziś że:
Najlepsze kluby w Europie wciąż bacznie śledzą sytuację Franco Mastantuono z River Plate. Jego klauzula wynosi 41 milionów euro - przekazał Fabrizio Romano.
A tak całkiem serio to propsy dla ludzi z FM za to, że wynajdują takie perełki zawczasu.
ConeyIsland pisze: ↑17 mar 2025, 9:25
Najlepsze kluby w Europie wciąż bacznie śledzą sytuację Franco Mastantuono z River Plate. Jego klauzula wynosi 41 milionów euro - przekazał Fabrizio Romano.
Właśnie dzisiaj Romano potwierdził, że Mastantuono przechodzi do Realu
W przeciwieństwie do EA, Sports Interactive o wiele częściej trafia pod względem tego kto zostanie dużym nazwiskiem (ofc trafiają im się pomyłki, ale to normalne)
Zgodzę się z tobą, ale na ogół FM jest dobrą bazą danych jeśli chodzi o młodzieżowców, i bardziej chodziło mi o to, że dzięki skautom, pasjonatom itd
Jest to o wiele bardziej rozwinięte i o wiele lepsze niż tryb kariery w takiej Fifie
youlian pisze: ↑09 cze 2025, 12:10
Zgodzę się z tobą, ale na ogół FM jest dobrą bazą danych jeśli chodzi o młodzieżowców, i bardziej chodziło mi o to, że dzięki skautom, pasjonatom itd
Jest to o wiele bardziej rozwinięte i o wiele lepsze niż tryb kariery w takiej Fifie
Ja lubię sam po tych argentyńskich i brazylijskich drużynach młodzieżowych poszukać talenciaków jak mam wolne miejsce dla zagranicznego piłkarza.
Fajne perełki ta gra generuje tam i to jest standard. Wielu kozaków w kolejnych FMach tam wyłowiłem.
no niestety (albo stety, jak kto woli) to jest speedrun kariery z tymi arabami, biorą nawet średnich grajków powyżej wartości rynkowej, jak zaczynam klubami z championship to zazwyczaj powijam bramkarza pescary o nazwisku plizzari, który ma mocno zaniżoną cenę względem umiejętności, a wyrasta potem na jeszcze większego kozaka i to tylko kwestia czasu nim al-ahli czy al-ittihad wchodzą uśmiechnięci czterdziestoma milionami euro
e: w sumie już kiedyś wklejałem tu foty
2do5 pisze: ↑04 paź 2024, 20:19
taki obraz ich
Spoiler
Ostatnio zmieniony 14 cze 2025, 23:06 przez 2do5, łącznie zmieniany 2 razy.
W pierwszych trzech czterech sezonach co okno praktycznie miałem oferty za ok 100 mln Ojro za bruno czy innego rashforda ale po paru już sezonach widzę że się ta tendencja nieco zmienia i araby głównie w mediach mówią że się interesują moimi topowymi grajkami ale oferty składają raczej poniżej wartości rynkowych