Nowe Rozdanie: Rhythm + Flow Polska - Netflix szuka gwiazdy rapu!

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Re: Nowe Rozdanie: Rhythm + Flow Polska - Netflix szuka gwiazdy rapu!

Post autor: oldschool »

Był hip hop w chuj właśnie.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
youlian

Post autor: youlian »

Był Hip-Hop, jeśli mamy jakiś tematów nie poruszać bo ktoś może się obrazić (szczególnie na free, albo w rapbattle jak w tym przypadku) to zabieramy temu to coś, tę wolność i bezkompromisowość. Wiadomo, że to było po to, żeby wybić rywalkę z rytmu, ale chyba o to chodzi w bitwach wszelakiego rodzaju by rzucić coś takiego, że rywal nie będzie miał jak z tobą wygrać, chociaż rozumiem drugą stronę i że może się to nie podobać, ale jeśli jesteś osobą jakkolwiek rozpoznawalną to trzeba się liczyć że ktoś może ci coś takiego powiedzieć, i trzeba sobie z tym poradzić
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Dzwon do wbw czy ostatnio BOP żeby Spartiakowi o śmierci ojca nie jechać a On o tym żeby stary dupy rywala nie zginął na froncie.

Pierdolone płatki śniegu.
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
kurator

Post autor: kurator »

Team hip-hop. Jestem ciekaw Waszego zdania, czy Nigeryjka sama sobie napisała ten tekst? Sam bylem zaskoczony, że tak dobrze poleciała, bo przed walką uważałem, że Kara ją wciągnie lekko
youlian

Post autor: youlian »

jej występ przed wersem o ojcu zawierał tak proste wersy, że obraziłbym muflona albo te-trisa oskarżając ich o napisanie tego typu wersów, bo wers typu: "DOSTAŁAM INFO OD JURY, MOŻESZ WYPIERDALAĆ" rzuca każdy kto dostanie temat: informacja na pre-elimkach wbw, bo to jest najprostsze skojarzenie i jedynie wers o ojcu mógł być napisany przez kogoś, bo jakby to głupio nie brzmiało widzę to po jej zachowaniu, że nawija i nagle się zajebała i mówi: czekaj, po czym rzuca ten wers, który słychać że nie był napisany przez nią, jest inaczej złożony niż każdy poprzedni, trochę lepiej (oczywiście ten wers nie jest zajebisty, ale ona jest po prostu chujową tekściarką) i to słychać po tym jak wers rzuca następny.
I samo poruszenie tego tematu nie jest złe, ale to że to nie jej wers aż zbyt bardzo kuje w uszy
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Pierdolenie. To jej wers. Bardziej bym powiedział, że się wahała czy go użyć do końca, ale że kara ją wyśmiała za wers poprzedni, to ona weszła w opcję "jak tak, to masz suko, zaraz zrzednie ci mina". Zresztą dajcie spokój. Jak ona skończyła prawo i coś tam się orientuje w tym całym rapie, to to nie są jakieś mont everesty błyskotliwości, żeby na to wpaść.
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Imo tez hip hop jezeli to mialabyc konwencja bitewna (nie znam za bardzo regul bo ogladalem w calosci tylko 2 ostatnie odcinki + wycinek tej potyczki jazzy i kary tbh)
Wkrecil mi sie konkretnie ten kawalek finalowy kajtka, to jest material na przejebany hit jak to jakies radia podlapia. Na tyle ile obejrzalem to mi sie najbardziej wlasnie kajtek podobal (nohomo): bardzo melodyjny, potrafi napisac jakis soft poetycki wers/hook typu ten refren w finalowym kawalku, wrzucic jakies wordplaye, dodac jakies wzmianki typu nawijanie o siorce i jej dziecku, albo ten mini pocisk w kinniego potrafia ktore poruszyc emojonalnie sluchacza, no imo ma w sobie wystarczajaco czegos zeby sie podobac
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Jak kocham bity Magiery to Atut z Kubim na finał stworzyli przejebane aranże, Zippy i Po prostu Kajtek wgniatają tymi trackami.
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

przecież ten wers o stary kary to byla jedyna hiphopowa rzecz w tych dwoch rapowych programach z telewizora
Awatar użytkownika
F88G

Post autor: F88G »

zajebisty program woooow super się oglądało

bed0es klasa no grubas no c0 zrobisz ale kowboj i no bedoes jest jak labrador bardzo mi się podoba ta rasa psów
vipdavid

Post autor: vipdavid »

Kara w wywiadzie u Winiego skomentowała swój pojedynek z Ja22y w programie Nowe Rozdanie: Rythm + Flow Polska:

"Ja miałam bitwę z Ja22y, miałam jakieś ra*istowskie punche i powiedzieli mi, że muszę je usunąć, że nie mogę nawinąć o jej kolorze skóry. Jakby to jest bitwa, wiesz o co chodzi. Tak samo ja biorę na klatę, że przegrałam, gratuluję jej wygranej bo to była bitwa. Personalnie nic nie mam do tej dziewczyny ale koleżankami na pewno nie będziemy.

Mi się wydaje, że to nie był tekst napisany przez nią. Nie wiem tego tak naprawdę, to są moje domysły więc nie mówię, że tak było ale tak podejrzewam. Słyszałam jej numery, które są na Youtube i ona nagle się wpie*dala z taką mocną nawijką. To jest niemożliwe w ogóle bo to nie było jej, to po prostu słychać. Uważam do dziś, że w ogóle nie powinniśmy mieć tam telefonów. Ta gra toczyła się o 500 koła. Jeśli jej to ktoś napisał i ja straciłam szansę na to, żeby te 500 koła wygrać i gdzieś to życie sobie poukładać no to trochę lipa.".

Co wy o tym sądzicie?

Co to za sciek to nie mam pytań.Wersów o kolorze skóry nie można dać,a jechać po ojcu to już wolno??

Ta cała Jay22 to jakiś sztuczny twór.Netflix musiał na siłę wcisnąć czarnoskórych.

Jebać mocno ten program.
Nie oglądam i nie będę oglądał tego.Szkoda mojego czasu.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

miałam jakieś ra*istowskie punche i powiedzieli mi, że muszę je usunąć, że nie mogę nawinąć o jej kolorze skóry
Miała rasistowskie punche w pogotowiu, ale jej powiedzieli, że nie może to ja się pytam kto, skoro chyba prezentowali je dopiero na scenie i ewentualnie kolegom z programu? Może muflon czy tetris, ale to już raczej z troski o samą karę niż poprawność polityczną, bo to by był niezły strzał w kolano, nawinąć w 2025 o kolorze skóry UWAGA - MURZYNA!
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

hahaha, co to jest za typiara xd a mogła zabić rasistowskim panczem
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Widzę ze zwycięzcy robią co mogą zeby zmarnować jakąkolwiek szanse na zrobienie kariery, kurwa rok juz jakos minął od nagrywek i typy żadnego numeru chyba nie zrobiły :rotfl:
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Po skończeniu show mieli chyba w umowie że nie mogą nic wydawać przez jakiś czas, chyba dwa miesiące.

Zamiast tego finałowa trójka koncertuje a ostatnio była z 2115 przed 50 centem. Swoją drogą ten Boron z tak słabymi skillami to złapał pana boga za nogi że się podczepił pod to XD
ODPOWIEDZ