Nowe Rozdanie: Rhythm + Flow Polska - Netflix szuka gwiazdy rapu!

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Megidox

Re: Nowe Rozdanie: Rhythm + Flow Polska - Netflix szuka gwiazdy rapu!

Post autor: Megidox »

Teraz niech Kajtek WCK ich zdissuje
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

no jest dwóch
po prostu kajtek i
"po prostu" kajtek
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

a jest tam moze kajtek bez majtek?
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
lukswgs

Post autor: lukswgs »

O której godzinie ma ten finał wjechać e-koledzy?
Ladacznico nie zabijaj mojej wibracji
GreenBeer

Post autor: GreenBeer »

O 20 rzekomo
gallrdm

Post autor: gallrdm »

Finał w Kinie Luna, od rana przystrajają design.
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

wygrał gość, który zrobił na mnie najlepsze wrażenie jeśli chodzi o technikę. od pierwszego pojawienia się na ekranie widziałem, że tam każdy wers i każde słowo jest przeliczone i ułożone tam gdzie ma być. fajnie. w kilku odcinkach nie dawał sobie rady, jakieś zapominanie tekstu, jakies głupie wyjebki. szkoda. w finale zrobił szoł, tekst fajny, wyszedł poza pudełko ("ostrzygł głowę" :bowdown: ), wygrał zasłużenie, choć stylistycznie nie mój klimat

po prostu kajtek od początku mi nie leżał. a w finale wystąpił z kawałkiem, w którym nie był w stanie nawinać zwrotek, bo były tak pocięte, że głowa mała

boron nie moja jazda w ogóle

wspominana wcześniej jazzy - bardzo mój gust jeśli chodzi o wygląd, fajna laska. czuć, że coś z niej może być, ale na przesłuchaniach już było słychać w głosie, że sie łamie. no trochę pracy przed nią nad warsztatem, a przede wszystkim nad stresem

baby v - pojawiła się dzisiaj u admy na feacie. słuchałem jej wyczynów w programie i dzisiaj w tym kawałku i doszedłem do wniosku, że gdzieś to flow już słyszałem. ona nawija jak jakaś inna panna. totalnie nie wiem która. jak trochę wyluzuje to może coś osiągnąć.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Na przestrzeni całego programu najlepszy i najrówniejszy był po prostu kajtek.
Połas

Post autor: Połas »

Wleciały klipy do finałowych utworów.

Zippy Ogar - Po mojemu albo po mnie (prod. @atutowy)

po prostu Kajtek - Potwory i spółka (prod. Kubi Producent)

Boron - Modlę się o to, żeby o nie był sen (prod. Magiera)

Nowe rozdanie oglądało mi się z przyjemnością. Pierwsze odcinki, gdy twórcy mocno grali typowymi dla reality show ckliwymi historiami były słabe, ale później to się wszystko rozkręciło i na pierwszy plan wyszły umiejętności. Mocno odetchnąłem z ulgą, gdy okazało się, że Ja22y nie ma w finale. Dla mnie to jedna z największych pomyłek tego programu; oczywiście - dziewczyna ma prezencję - ale poza tym nic więcej. Ciekawe jury (chociaż merytorycznego Malika z Rap Generation zobaczyłbym też tutaj) i w odróżnieniu od show Prime Video - NORMALNY MONTAŻ + brak przygłupich prowadzących, którzy, kurwa, nawet na premierze programu nie potrafili poprowadzić Q&A. Ale finalnie obydwa programy zapewniły mi fajną rozrywkę.

Finałowa trójka elegancka. Wygrana Zippiego cieszy, chociaż jego kawałek w wersji studyjnej ma chyba najmniejsze pierdolnięcie. A tak przy numerze Po prostu Kajka i Borona miałem ciary. Na dzień przed emisją finału miałem okazję pogadać z dwójką, która nie wygrała 500 tysięcy jebanych złotych i chłopy, chociaż to dopiero młodziaki, naprawdę mają poukładane w głowach i wiedzą, w jaką stronę chcą iść ze swoją muzyką. Trzymam kciuki. Każdy z nich jest inny, ale w każdym z nich jest fajna energia i radocha z tego wszystkiego, co się zadziało dookoła.

Swoją drogą, program pięknie zweryfikował osoby, które już działają na scenie. O ile Żabson to sceniczne zwierzę, a Rosalie to profesjonalistka w 100%, tak Chivas i Fukaj - jako gwiazdy w duetach - to był jakiś nieśmieszny żart ze strony produkcji. Jeden wprost mówi, że w zasadzie to nie potrafi pracować z innymi :lol:, a drugi zero jakiejkolwiek charyzmy i radź sobie półfinalisto programu xD
Obrazek
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Boron gorzej od Sulina w prajmie
Zippy ok
Kajtek radióweczka

Sokół jako juror stonowany, spoko. Nie dziwię się, że Dziarmie muszą pisać teksty, jak jej zasób słownictwa ogranicza się do kurwa zajebiste. Bedoes pizdowaty i jakieś swoje "emocjonalne" pierdololo.

Goście tragiczni, producenci chujowi.

I tak to się żyje na tej wsi
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Boron no skill, typ brzmi jakby zaczął rapować 3 miesiące temu.
Zippy najlepszy, bardzo dobry raper może z niego być, tylko musi dobry producent wykonawczy mu pomóc.
Kajtek spoko, ale dość jednowymiarowy, nie mój typ rapu. Natomiast słychać i widać, że najbardziej doświadczony i najwięcej z 3 widział.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Przecież to brzmi jakby mu to napisał Tomb po 3 wylewach.

Zwłaszcza punch, postrzelony wiele razy, już znam siebie na wylot
Baggio

Post autor: Baggio »

Mi się podoba, że tam byli ludzie którzy starali się pisać jakieś sensowne teksty. Włączyłem na chwilę i zostałem. Ogólnie tych finalistów ciężko słuchać na codzień, ale na scenie czy właśnie w takim programie super. To coś na primę z malikiem oglądałem ale gówno totalne i uczestnicy słabi. Kurwa. Zadziwiony jestem tym programem, znaleźli naprawdę dobrych typów, nawet tych co wcześniej odpadli.
Awatar użytkownika
kurator

Post autor: kurator »

Z końcowej piątki jeden wszedł do programu bez castingu, a pozostała czwórka (w tym zwycięzca) była od Uszatego, props. Obejrzałem całość na dwa razy i wrażenia mam pozytywne, pierwszy Cypher dodałem sobie nawet do playlisty.
Spoiler
Jury czasem irytowało jak w przypadku Kajtka na etapie teledysków, gdzie miałem odczucie, że jest bezpieczny i wejdzie do top4, a tu go zjechali do spodu i przepchnęli Nigeryjkę
Jeden z ulubionych, dla mnie, momentów typu XD był jak Sokół kogoś podsumował, mówiąc mniej więcej, że ma robotyczną flow/nawijkę :rotfl:
Ostatnio zmieniony 01 cze 2025, 17:38 przez kurator, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

kurator pisze: 01 cze 2025, 14:09 Jeden z ulubionych, dla mnie, momentów typu XD był jak Sokół kogoś podsumował, mówiąc mniej więcej, że robotyczną flow/nawijkę
:lol:
ja jestem tylko narratorem
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

prosto nie pokrętnie
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

W ogóle to jest ciekawy koncept tego jurorskiego sita i wszystkich tych czelendży, jakby to zestawić z polską czołówką rapową, zwłaszcza tą co jest na scenie od dekad, jakby tak miała przejść przez te wszystkie zawody, czelendże, bitwy, cyphery, teledyski, uczenie się zwrotek na pamięć w dobę i rapowanie ich na żywo przed jury, to to by przecież trup ścielił się gęsto jak w bitwie nad Sommą.

Z tych jurorów to może Bedoes by sobie poradził, a w tych z Prime pewnie Pezet jako tako. Reszta do odstrzału w max drugim odcinku, bo Sokół musiałby pokazać różnorodność w delivery, a Dziarma zwrotkę napisać, zgon na miejscu, sudden death, kaplica.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Oczywiście, że z wszystkich jurorów Malik by wypadł najlepiej. Potem rzeczywiście Pezet i Bedoes.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
kurator

Post autor: kurator »

Pod warunkiem, że w swoich występach potrafiliby
Spoiler
WYRAZIĆ SIEBIE
Awatar użytkownika
99mayday

Post autor: 99mayday »

Dopiero nadrabiam i ale mnie wkurwiła typiara co na rodzinę wjechała na free
Nigdy nie byłem i nie będę Kara team ale tak wyrachowanej kurwy jak jej oponentka dawno nie widziałem public

Czytam teraz komentarze na FB i oczywiście znawcy rapu od wczoraj mówią "to jest rap battle wszystkie chwyty dozwolone" , ale ja stary już chuj przyznam to sam przed sobą dawno tak nie zniesmaczyłem publiczną sytuacją... ciekawe jestem zdania expertów

Był hip-hop czy było za mocno?
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
ODPOWIEDZ