Ekstraklasa

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto się zdupcy z ligi?

Arka
17
30%
Cracovia
4
7%
Lechia
10
18%
Motor
2
4%
Piast
8
14%
Widzew
15
27%

Liczba głosów: 56

Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Re: Ekstraklasa

Post autor: kr0pka »

VBSW pisze: 18 maja 2025, 4:27 garstka może zrobić do "decyzyjnych"
to kogo jest więcej? decyzyjnych, czy niedecyzyjnych? bo wydaje mi się, że tych drugich i bez nich to sobie mogą decydować o ubijaniu muchy w kiblu
nic na potem
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

Gdyby był jakiś permanentny konflikt między decyzyjnymi i resztą to działałoby tak jak myślisz (przyklad Jagiellonia w latach 00-05 gdzie dotychczasowi decyzyjni po prostu zostali pogonieni). Ale takiego konfliktu nie ma. Po prostu działania jakichś grup mogą się komuś nie podobać ale zdecydowanie poniżej progu wojny
Awatar użytkownika
2do5

Post autor: 2do5 »

kr0pka pisze: 19 maja 2025, 9:05
VBSW pisze: 18 maja 2025, 4:27 garstka może zrobić do "decyzyjnych"
to kogo jest więcej? decyzyjnych, czy niedecyzyjnych? bo wydaje mi się, że tych drugich i bez nich to sobie mogą decydować o ubijaniu muchy w kiblu
takie rzeczy, chcąc nie chcąc, są ustalane z pozycji siły. analogiczny przykład na Wiśle - kiedy Sharakany przybiły się z Ruchem, a jeszcze kilka tygodni wcześniej wyzywali sobie matki od kurew. początkowo też był spory ostracyzm ze strony trybun, a finalnie zgoda przeszła do porządku dziennego, mimo że większości osób decydujących o niej już nie ma na stadionach czy nawet w środowisku

brak wyraźnej siły przebicia i zaangażowania w sprawę = powolna akceptacja. młodzi nasiąkają tym, co aktualne, a normiki i tak z czasem nie przestaną przychodzić na mecze. Górnik z Gieksą też kiedyś kosa, pewnie pamiętają to starsi kibice z Katowic i Zabrza, ale dziś nie ma to żadnego realnego przełożenia
Obrazek
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Mi dziadek chciał wypłacić blachę kiedyś jak zapytałem czy lubi GieKSę (dziadek kibic Górnika, tata kibic Górnika, ja wtedy dzieciak - jeszcze nie kibic Górnika) i w sumie też mam takie podejście do tej sztamy. Z drugiej strony to nie wiem czy ta sztama nie miała początków w mojej miejscowości właśnie i był to wynik innej, nieoficjalnej sztamy tj. GKS Jastrzębie (Ostatni Bastion Polskości Na Śląsku) z Ruch Chorzów (hanysy alfa, bliżej do Górnego Śląska niż Polski). Krótko mówiąc w mojej ocenie wczuwanie się w to nie ma sensu.
nic na potem
Bartuz

Post autor: Bartuz »

Nie, nie miała początku w Twojej miejscowości skoro 3 lata wcześniej został przybity układ.
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Arka ośmieszona jak zwykle przez ULG patentem z Anglii opartym na dymach do świętowania xD
Sp Zbyszek robi fikołki w grobie za tych pajaców xD
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Bartuz pisze: 19 maja 2025, 11:30 Nie, nie miała początku w Twojej miejscowości skoro 3 lata wcześniej został przybity układ.
3 lata wcześniej od czego?
nic na potem
Bartuz

Post autor: Bartuz »

Od przybicia sztamy na wyjeździe do Szczecina.
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Aaaa, nie znam szczegółów ale wiedziałem że u nas jest nieoficjalna przyjaźń od dawna. Co to znaczy od dawna? Tego nie wiem, nie obracam się już w środowisku.
nic na potem
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

Przecież ten układ śląski to jakiś rok typu 2008 i słynny wpierdol od Jagi przy ataku na specjala, zaraz 20 lat stuknie

Jastrzębie to chyba wtedy mialo jeszcze zgodę z Zawiszą więc do Ruchu mogło im być nie po drodze ;)
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Jean-Pierre Nsame ujawnił, że zapis w umowie został uruchomiony w momencie, gdy Legia z nim w składzie zdobyła pierwszy punkt w rozgrywkach ligowych. Już w sierpniu stało się więc jasne, że stanie się on definitywnie graczem „Wojskowych”.

- Nie jestem już gracze Como. Mało kto o tym wie. Nawet na Transfermarkcie jest błąd. Transfer do Legii Warszawa był wypożyczeniem, ale z obowiązkiem wykupu. Został on aktywowany, gdy zdobyłem pierwszy punkt. Byłem więc zawodnikiem Legii już od pierwszego meczu, którego nie przegrała w Ekstraklasie - powiedział w rozmowie z „Blickiem”.
Co to za zapis xd
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall
Zbanowany

Post autor: FruitOffTheWall »

Hahahaha
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
Megidox

Jutro oficjalny komunikat że Feio zostaje
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

no i fajnie, coś się dzieje

jazda z kurwami panie feio
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

W niedzielę był ostatni mecz u siebie!

Jestem niesamowicie dumna z tego faceta. To, co zrobił pod względem piłkarskim przez te trzy lata, jest po prostu godne podziwu. Kiedy przybyliśmy, Benjamin był oczywiście kompletnie nikim i znienawidzony przez fanów (tutaj zwyczajowo nienawidzi się nowych twarzy, a zwłaszcza obcokrajowców, a oni są dość liczną grupą). Nie odważyłam się założyć koszulki Bena na pierwsze mecze u siebie, a jeśli już, to byłam jedyna na całym stadionie i starałam się ukryć jego nazwiskiem, żeby nikt nie zaczął krzyczeć.

Teraz, 3 lata później, facet osiągnął w piłce nożnej więcej, niż kiedykolwiek myślał. [...] Gdyby tej wiosny temperatury były bardziej sprzyjające, chętnie założyłabym koszulkę Bena na mecze, wiedząc, że w tej chwili jestem jednym z tysięcy, którzy dumnie noszą na plecach imię »Källman«
Nie wiedziałem, że takie antyfińskie nastroje w tym krakowie :lol:
mundialopsychoza
Deyker

Post autor: Deyker »

Co z tym Górnikiem, sprywatyzują czy nie :(
Awatar użytkownika
2do5

Post autor: 2do5 »

eddy_wata pisze: 22 maja 2025, 12:00
Nie odważyłam się założyć koszulki Bena na pierwsze mecze u siebie, a jeśli już, to byłam jedyna na całym stadionie i starałam się ukryć jego nazwiskiem, żeby nikt nie zaczął krzyczeć.
Nie wiedziałem, że takie antyfińskie nastroje w tym krakowie :lol:
farmazon, na stadionie Cracovii niewygodnych oponentów jak kobiety czy dzieciaki załatwia się formatem mp3
Obrazek
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
Awatar użytkownika
Megidox

@Deyker po zmianie prezydent miasta PONOĆ temat ma przyspieszyć
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

Feio w grudniu nie będzie już trenerem Legii @ 1,15, ale obym się mylił
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
VBSW
SZEFITO

Post autor: VBSW »

Jak to jest spierdolone uniwersum. Wszystkie siły na mistrzostwo, a jak nie awansuje do pucharów to go wyjebią albo będzie wyjebane w te puchary jak wejdą do grupy, wyjebane w PP bo trzeba zdobyć mistrzostwo. Idźta w pizdu z tym kodziarzem. Zabawne jest to, że jak nie przystanie na warunek "mistrzostwo to obowiązek, chuj we wszystko inne" to jutro albo będzie przedłużeni Feio albo jakiś nowy wynalazek, tak wywnioskowałem z tego wszystkiego co pojawia się tu i tam.

Dodano po 8 minutach 53 sekundach:
I chwała Bogu, że plotki o powrocie Matim Żyro nie były prawdą i trafił do Widzewa.
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam

https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
ODPOWIEDZ