Singiel:donGURALesko świętuje dzisiaj 45. urodziny. Z tej okazji poznański raper rzucił 84 linijki na bit od The Returners, które następnie wraz z klipem zaprezentował jako singiel „KALIBER 45”, by konkretnie już zapowiedzieć nowy solowy album, nadchodzący „ATLAS”.
„Czasy się zmieniają, ludzie się zmieniają, zmienia się świat i technologia. Niezmienne jest tylko jedno: DGE rok w rok wydaje nowy album”. W 2025 będzie to „ATLAS”, płyta tytułem nawiązująca do mitologicznego tytana. Zamiast utrzymywać jednak na swoich barkach ciężar sklepienia niebieskiego, donGURALesko nowym albumem „nie pozostawia złudzeń, kto trzyma na barkach ciężar gatunku”.
donGURALesko - ATLAS (2025)
donGURALesko - ATLAS (2025)
"Rap to muzyka, a dla wielu to przez życie droga"
Re: donGURALesko - ATLAS (2025) [Zapowiedź]
no to jest bardzo dobre, o 14 startuje preorder i pewnie kolejny singiel
rym dla rymu, ile można
jak widac to mozna tak 45lat
Lubie to jak fajnie i gesto sklada gural ale fakt ze te teksty maja mniej sensu niz losowy freestyle z 3 slowami rzucony przez tiktokera edzio sprawia ze no bardzo szybko sie to nudzi (czasami juz podczas pierwszego odsluchu danego numeru
)
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
- gods bidness
Płynie jak pojebany po tych linijkach, klasa
Dodano po 22 minutach 22 sekundach:
Zawsze wyłapie coś nieoczekiwanego, tym razem to za mną Maya roztacza wachlarz, ciekawe o jakim wachlarzu mówi Don Dada . Samo określenie Don Dada jest super. Kojarzy się z Big Daddy Kayne albo Big Papa, pierwszy raz tak o sobie powiedział, muszę zapamiętać
Dodano po 22 minutach 22 sekundach:
Zawsze wyłapie coś nieoczekiwanego, tym razem to za mną Maya roztacza wachlarz, ciekawe o jakim wachlarzu mówi Don Dada . Samo określenie Don Dada jest super. Kojarzy się z Big Daddy Kayne albo Big Papa, pierwszy raz tak o sobie powiedział, muszę zapamiętać
Zapowiada sie najlepsza plyta Gurala od lat
tej fajny ten atlas, moze cos z tego bedzie, bo rapowac to on zawsze umial, ale idzie sie czasem zmeczyc tym nawarstwianiem rym rymow jak rym majster na bitach jak wihajster
Mój ulubiony album gurala to projekt jeden z życia moment, ile tam jest bangerów to głowa mała, ale przyznam że ten ostatni też był świetny.
Ale bicior jak za nalepszych czasów dziadziora
Popi.jaku
premiera za tydzień w piątek
preorder zamowiony
- Ezio_Wroclaw
Jestem po odsłuchu preordera, a że tak się złożyło, że wszedł na rotację zaraz po TDF-ie mogę pokrótce stwierdzić tak - dinozaury kurwa nie zawodzą w tym roku 
Nulla è reale, tutto è lecito.
https://musicxperienceblog.blogspot.com/ - maja pisaninka.
RateYourMusic