bałkański rap

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów spoza naszego kraju.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
przedszkolanek

bałkański rap

Post autor: przedszkolanek »

ciekawe czy się doczekamy na wiadomo co

tak na rozruszanie tematu
mnie się kiedyś Klinac spodobał (może dlatego, że to brzmi jak włoski rap), ale sprawdzam cokolwiek raz na dwa lata
Spoiler
a tak poza tym, to się nie znam w sumie :/
radoslaw

Re: bałkański rap

Post autor: radoslaw »

czekam czekam na post pewnego uzytkownika
Awatar użytkownika
Hytry Wałek

Post autor: Hytry Wałek »

Sir Bia Bia
No cat can match me... I'm passing fastly. Who's half as nasty?
Awatar użytkownika
Pvsio

Post autor: Pvsio »

dobra podbijam temat ma ktoś może coś do polecenia z tamtej sceny? cokolwiek w sumie chętniej jakieś niezależne rzeczy
ja badałem paru zawodników m in

(^tu jest grubo w klipie)

no, ale myślę fajnie by się było bardziej w te ich scene wkręcić o ile to możliwe w ogóle
dzięki za odpowiedzi wszelakie poZDRo
lygrys pisze: 27 lis 2023, 12:52 Mogę się bić z każdym, teraz i w każdej innej chwili.
Mam wyjebane na konsekwencje, niech świat zapłonie.
Awatar użytkownika
Gawka

Post autor: Gawka »

Już kilka lat temu miałem się tu wpisać...
Ostatnio aż tak nie siedzę w bałkańskim rapie, z tego co wrzuciłeś, to raczej nie są niezależne rzeczy, ale Crni Cerak na propsie oczywiście.

Od siebie na start mogę polecić całą ekipę Zicer Inc (szczegolnie Kene Beri)

Polecam sprawdzić całe płyty, klimat po prostu garściami wypływa, no ale to też przez teksty (Zicer Inc - Gostoprimstvo, letnje smrti - misteriozne okolnosti, Kene Beri - anđelo: biće suza)

I kilka wybranych klipów/nutek od tej serbskiej ekipy:

Honorowe wspomnienia, może kiedyś się rozpiszę: Ljudi Srbi (Serbia, pewnie tu znani niektorym), Dječaci/Vojko V (Chorwacja, już lekko przestarzałe, troche jak grupa operacyjna, gdyby Mieszko brał narkotyki, ale warto sprawdzić, jest to chorwacki klasyk), Black Beriz i Stoposto (Bośnia), Z++ (Serbski the weekend), 30zona (Chorwacja, mają kilka mocnych wakacyjnych bengierków) i Fox (Serbia, troche bardziej uliczny klimat).
To proste - jak pójdę leżeć to w końcu odpocznę
Wiem jak to się kończy, nie jestem głupcem
Będę bogaty w kurwę! lub martwy, okaże się wkrótce
Awatar użytkownika
Pvsio

Post autor: Pvsio »

Gawka pisze: 09 kwie 2025, 19:43 z tego co wrzuciłeś, to raczej nie są niezależne rzeczy
a oczywiście to co wrzuciłem to icuniejesza bardziej mainstreamowa scena, zapomniałem w tym temacie napisać o tym bo w offtopicu zhh już pisałem, właśnie do tej niezależnej sceny miałem problem z dotarciem, więc dzięki wielkie za polecenia na dniach będzie słuchane i może już z tą bazą muzyczna coś mi się samemu oda podiggować :joint:
lygrys pisze: 27 lis 2023, 12:52 Mogę się bić z każdym, teraz i w każdej innej chwili.
Mam wyjebane na konsekwencje, niech świat zapłonie.
2ps__

Post autor: 2ps__ »

spejs noksi klasyka w huj dobrych projektów człowiek orkiestra - malo visky, malo kokakola
coby feat marlon - ja to volim hit
thc familia ogólnie kozak

no słuchało się kiedyś gdyby tylko człowiek miał lepszą pamięć..
ODPOWIEDZ