Popkillery 2025 [livescore]
Re: Popkillery 2025 [livescore]
Kiedy wreszcie zagraniczni raperzy zapraszani przez Emateja się nauczą żeby nie prosić o zrobienie hałasu ani żadne powtarzanie przez publikę, bo kończy się to dźwiękiem świerszczy i mnie skręca jak jem orzeszki przed komputerem
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
tylko dragana tam brakowało xd
o chuj chodzi z tymi mówmentami, oglądam od 20 minut, a słyszałem podobną ilość razy już
dziękuję panowie za wspólne oglądanie tego ścierwa. z waszymi komentarzami czułem się nieco lepiej. pora iść spać, bo jutro kolejny dzień zakurwiania na byt tych pokemonów. na wypłatę zamawiam karton płyt bambi
dziwki basen i machanie kutasem
Molesta nagrała 5 płyt od 98, a PROBLEM 10 czy 11 od 2013. Nawet bym się pokusił o stwierdzenie, że PROBLEM jako grupa aktywni byli więcej niż Molesta przez te lata, w której regularnie się kłócili, wracali grać koncerty, żeby znowu się pokłócić i potem znowu wrócić do grania.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- Moltisanti
Na chuj oni tam dają tam jakies nagrody wg publiczności
Jakbym chciał dowiedzieć się ze oki zrobił zajebistą płytę to bym odpalił jakis kanał yt typu krzysiek06skrr który mi wytlumaczy ze oki jest fresh. Czeresniaki wybiorą jakies gówno i później jest to legitymizowane jakże prestiżową nagrodą popkillera
- Moltisanti
No niby wiem ale jednak mnie to boli. Niech zmienia nazwę na popshiller w takim razie
Mam niewyobrażalną chęć kąśliwie skomentować coś w tym temacie ale OKI, Bambi, Kubi Producent czy Sobel to w ogóle nie są moje klimaty. Ich muzyka moim zdaniem nie jest w ogóle świeża i jest kopią popularnych trendów.
Nie oglądałem, teraz oglądam szorty i widzę, że to nadal kołko wzajemnej adoracji.
Widzę, że polski hiphop przejeli influenserzy, którzy w większości przypadków rapowanie traktuja jako kolejny produkt do sprzedania w swoim asortymencie.
Gdybym był raperem, to bym tam nigdy nie poszedł, nawet jakby mnie zaproszono.
Już samo bycie młodym wilkiem było obciachem, a ta gala mimo swojego rozmachu jest jeszcze większym.
Dodano po 3 minutach 9 sekundach:
Polscy masowi raperzy stali się boysbandami i girlsbandami.
Na szczęście w amerykańskim rapie tego nadal nie ma.
Widzę, że polski hiphop przejeli influenserzy, którzy w większości przypadków rapowanie traktuja jako kolejny produkt do sprzedania w swoim asortymencie.
Gdybym był raperem, to bym tam nigdy nie poszedł, nawet jakby mnie zaproszono.
Już samo bycie młodym wilkiem było obciachem, a ta gala mimo swojego rozmachu jest jeszcze większym.
Dodano po 3 minutach 9 sekundach:
Po prostu polski rap dzisiaj to popcorn czy bravo.
Polscy masowi raperzy stali się boysbandami i girlsbandami.
Na szczęście w amerykańskim rapie tego nadal nie ma.
Popkillery pokazują, że nawet muzykę można zabetonować. Mata, Oki,Sobel,Young Igi, Otschodzi i Szpaku to praktycznie co roku zgarniają większość nagród. Szpaku to ma już takie znajomości, że epka wystarczyła aby dostać nominacje do albumu roku.
Friz mówiący na przemówieniu, że jego Genziary tworzą tą samą subkulturę co obecny rap to trochę symbol tego wszystkiego. Rozwaliło mnie to, ale potem sobie zdałem sprawę czy naprawdę dziś taka Young Leosia czy Oki się od nich różnią. Ma rację chłop.
Friz mówiący na przemówieniu, że jego Genziary tworzą tą samą subkulturę co obecny rap to trochę symbol tego wszystkiego. Rozwaliło mnie to, ale potem sobie zdałem sprawę czy naprawdę dziś taka Young Leosia czy Oki się od nich różnią. Ma rację chłop.
Głos rozsądku.
no chyba się jednak odkleił. to, że influenserski świat wpierdolił się do rapu nie znaczy, że tworzy subkulturę. nie ważne w tej chwili czy jest ta subkultura, czy to kultura czy cokolwiek. chodzi o to, że nie wnoszą niczego ciekawego. są osobami rapującymi, a to różni się jednak od bycia raperem.
te młode rapery to jednak rapery
te młode rapery to jednak rapery
- marmolad_k2
Subkultura normictwa
A była kategoria cycki roku? Jak była to kto wygrał, Bambi czy fagata?