Szczyl
- Bryx Fenrir
Re: Szczyl
Bardzo spoko, wszechstronny jest Szczyl, jeden z lepszych młodych jakich da się słuchać
Nie ślędzę sociali, ktoś wie co się z nim dzieję 2024 i 2025 chyba bez żadnych wydawnictw?
@sowacx
Chodziła swego czasu plotka, że ma depresję. Patrząc, że zniknął na 2 lata nie mając jakiegoś wyrobionego nazwiska to może być to prawda. Szczególnie, że jego ostatni kawałek z Kacperczykami jest właśnie o tym.
Chodziła swego czasu plotka, że ma depresję. Patrząc, że zniknął na 2 lata nie mając jakiegoś wyrobionego nazwiska to może być to prawda. Szczególnie, że jego ostatni kawałek z Kacperczykami jest właśnie o tym.
- ConeyIsland
A on nie zajmuje się organizacją jakichś koncertów czy coś?
Przez Ciebie poszukałem i serio
Facet szybko znudził się tworzeniem muzyki. On jak jeszcze był w podziemiu to chyba wypuścił na YT tylko 2 czy 3 kawałki. I ma jedną legalną płytę. Szybko poszło...Raper zdradził, że nie wie, kiedy pojawi się nowa muzyka od niego, i że jest wiele innych rzeczy, które sprawiają mu aktualnie szczęście. - Przez lata zaznajamiania się z branżą muzyczną bardzo przewartościowałem sobie wiele rzeczy i staram się nie żyć standardami rynkowymi i oczekiwaniami ludzi - tłumaczy Szczyl. - Kiedy zaczynasz robić muzykę dla ludzi, to traci to sens, bo ludzie chcą dostać coś, czego się nie spodziewają.
2 jednak wg mnie - floryda + 8171. Szkoda, ale i tak myślę, że prędzej, czy później coś sprawi, że wróci
Właśnie jedyne, co widziałem (chyba mam jednak jakieś sociale jego) to zapowiedzi festiwali w trójmieście od niego + występ.
sitek 2.0, wróci za pięć lat do robienia muzyki jak już nikt nie będzie o nim pamiętał
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
- ConeyIsland
Coś więcej?
niestety nic, ostatnio na relacji na Instagramie podzielił się tą świetną informacją
Pytaliście, gdzie Szczyl. W filmie zagrał. Premiera Nie ma duchów w mieszkaniu na Dobrej, w reżyserii Emi Buchwald, w Konkursie Głównym na Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni.
Czwórka, wchodzącego w dorosłość, rodzeństwa stara się budować niezależne drogi życiowe, nie tracąc przy tym łączących ich więzi. Najmłodszy Benek zmaga się z odrzuceniem przez, będącego dotąd jego najlepszym przyjacielem, starszego brata Franka. Na dodatek nawiedza go tajemnicza, złośliwa zjawa – Dusiołek, która nie pozwala mu zasnąć. Uciekający od rodziny Franek ma problemy z dziewczyną, narkotykami oraz samym sobą. Stan Franka niepokoi jego bliźniaczkę, poszukującą miłości Nastkę. Najstarsza ze wszystkich Jana pracuje nad projektem artystycznym, który ma przynieść ulgę młodszemu rodzeństwu, ale też jej samej.

Ten utwór mega daje mi vibe kolaboracji King Krule z Mount Kimbie: dobra elektroniczna produkcja, eksperymenty, melancholijny klimat, wokal, jest nawet taka krautrockowa gitarka jak na Empty And Silent. Szczyl nawet wygląda jak ten angol
jesteś poszukiwany przez MOBBYN