Szczyl

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Połas

Re: Szczyl

Post autor: Połas »

Sara James, Szczyl - Dziś mnie mija cały świat
Obrazek
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Bardzo spoko, wszechstronny jest Szczyl, jeden z lepszych młodych jakich da się słuchać
sowacx

Post autor: sowacx »

Nie ślędzę sociali, ktoś wie co się z nim dzieję 2024 i 2025 chyba bez żadnych wydawnictw?
Gedzu
Zbanowany

Post autor: Gedzu »

@sowacx

Chodziła swego czasu plotka, że ma depresję. Patrząc, że zniknął na 2 lata nie mając jakiegoś wyrobionego nazwiska to może być to prawda. Szczególnie, że jego ostatni kawałek z Kacperczykami jest właśnie o tym.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

A on nie zajmuje się organizacją jakichś koncertów czy coś?
Gedzu
Zbanowany

Post autor: Gedzu »

Przez Ciebie poszukałem i serio
Raper zdradził, że nie wie, kiedy pojawi się nowa muzyka od niego, i że jest wiele innych rzeczy, które sprawiają mu aktualnie szczęście. - Przez lata zaznajamiania się z branżą muzyczną bardzo przewartościowałem sobie wiele rzeczy i staram się nie żyć standardami rynkowymi i oczekiwaniami ludzi - tłumaczy Szczyl. - Kiedy zaczynasz robić muzykę dla ludzi, to traci to sens, bo ludzie chcą dostać coś, czego się nie spodziewają.
Facet szybko znudził się tworzeniem muzyki. On jak jeszcze był w podziemiu to chyba wypuścił na YT tylko 2 czy 3 kawałki. I ma jedną legalną płytę. Szybko poszło...
sowacx

Post autor: sowacx »

Gedzu pisze: 22 kwie 2025, 18:22 Facet szybko znudził się tworzeniem muzyki. On jak jeszcze był w podziemiu to chyba wypuścił na YT tylko 2 czy 3 kawałki. I ma jedną legalną płytę. Szybko poszło...
2 jednak wg mnie - floryda + 8171. Szkoda, ale i tak myślę, że prędzej, czy później coś sprawi, że wróci
ConeyIsland pisze: 22 kwie 2025, 18:13 A on nie zajmuje się organizacją jakichś koncertów czy coś?
Właśnie jedyne, co widziałem (chyba mam jednak jakieś sociale jego) to zapowiedzi festiwali w trójmieście od niego + występ.
Awatar użytkownika
loco

Post autor: loco »

sitek 2.0, wróci za pięć lat do robienia muzyki jak już nikt nie będzie o nim pamiętał
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Gedzu pisze: 22 kwie 2025, 18:22 staram się nie żyć standardami rynkowymi i oczekiwaniami ludzi
czyli chujowo się ostatnia płyta sprzedała
a szkoda bo jestem fanem szczyla
nic na potem
zerosev3n

Post autor: zerosev3n »

robi nową płytę!
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Coś więcej?
zerosev3n

Post autor: zerosev3n »

niestety nic, ostatnio na relacji na Instagramie podzielił się tą świetną informacją
Połas

Post autor: Połas »

Pytaliście, gdzie Szczyl. W filmie zagrał. Premiera Nie ma duchów w mieszkaniu na Dobrej, w reżyserii Emi Buchwald, w Konkursie Głównym na Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni.

Czwórka, wchodzącego w dorosłość, rodzeństwa stara się budować niezależne drogi życiowe, nie tracąc przy tym łączących ich więzi. Najmłodszy Benek zmaga się z odrzuceniem przez, będącego dotąd jego najlepszym przyjacielem, starszego brata Franka. Na dodatek nawiedza go tajemnicza, złośliwa zjawa – Dusiołek, która nie pozwala mu zasnąć. Uciekający od rodziny Franek ma problemy z dziewczyną, narkotykami oraz samym sobą. Stan Franka niepokoi jego bliźniaczkę, poszukującą miłości Nastkę. Najstarsza ze wszystkich Jana pracuje nad projektem artystycznym, który ma przynieść ulgę młodszemu rodzeństwu, ale też jej samej.
Obrazek
Awatar użytkownika
yaml

Post autor: yaml »

Ten utwór mega daje mi vibe kolaboracji King Krule z Mount Kimbie: dobra elektroniczna produkcja, eksperymenty, melancholijny klimat, wokal, jest nawet taka krautrockowa gitarka jak na Empty And Silent. Szczyl nawet wygląda jak ten angol
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
ODPOWIEDZ