[serial][HBO] The Last of Us (2023 - )
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] The Last Of Us (2023)
Nie warto
Na ten moment nie wyszedł w tym roku lepszy serial, więc na pewno warto, jest jeden który ma mocne rokowania Spy/Master, ale jak to wypadnie finalnie to czas pokaże, dodatkowo jak grałeś w grę to będziesz miał dwa obrazy historii.
- con shonery
- Moderator
Team nie warto jeśli grałeś
Pytanie do tych co grali i oglądali: Jak bardzo ta mityczna genialna fabuła gry odbiega od tego co mamy w serialu? Zmogłem się żeby obejrzeć serial i jak do tej pory miałem w głowie przez lata, że TLOU absolutnie muszę nadrobić na konsolce, tak mi się po serialu odechciało. W tą przedstawianą jako wybitną relacje między Joelem a dziewczynką z wodogłowiem absolutnie nie da się uwierzyć, fikołki scenariuszowe są niesamowite (w grze to by było zapewne do przełknięcia, bo medium jakim są gry rządzi się jednak innymi prawami), paskudne CGI i CC (wtf? Produkcja HBO + gość od Czarnobyla zapowiadało że tego akurat się nie da zjebać przy tych budżetach). 5,5/10 i to tylko za przebłyski, ludzie są tak przyzwyczajeni do netflixowej paszy że cokolwiek ponad to sprawia ogólnoświatową masturbacje
Gra na pewno daje Ci dużo więcej czasu, żeby serio uwierzyć, że ich relacja jest realna. Zresztą samo to wynika z długości bo gre przechodzi się średnio w 17h jak widzę. W serialu było to strasznie przyśpieszone, zwłaszcza że w chuj czasu poświęcali pobocznym postaciom, które w grze faktycznie są istotne, ale celem ich pokazania było to aby własnie uwiarygodnić relacje Joela i Ellie, a nie po prostu rozwinąć przedstawione uniwersum. Z drugiej strony w grze naprawdę widać, że tam na każdym kroku jest zagrożenie, w serialu miałeś 3 zombiaków i wrogów na krzyż.
Grając są momenty kiedy siedzisz zesrany że na każdym kroku ktoś Ci wyskoczy i Cie odjebie, serial tego nie oddaje. Prawdopodobnie nie chcieli zanudzać widza skradaniem się w ciemnych pomieszczeniach. Dodatkowo w grze (w zależności od poziomu trudności, wiadomo) mega ważne jest zarządzanie ekwipunkiem, masz z 3 naboje, jedną cegłe i chuj walcz z 10 zombiakami.
Wrzuciłem krótki fragment (30s) z drugiej części, który nie spoileruje a pokazuje czemu w grze mozna sprawdzać zesranym każdy kąt, a czego kompletnie nie czuć w serialu
Chociażby flashback Ellie. W grze jest to przeplatane akcją z czasu obecnego (nie chce mi sie jebać spoilera specjalnie o co chodzi), więc jest to fajnie wyczute i nie nudzi jak ten odcinek po prostu.
Dodając do tego, że po prostu mechaniki walki są po prostu przyjemne moim zdaniem
Ale no ja jestem sajko gier od kiedy ograłem je rok temu
Grając są momenty kiedy siedzisz zesrany że na każdym kroku ktoś Ci wyskoczy i Cie odjebie, serial tego nie oddaje. Prawdopodobnie nie chcieli zanudzać widza skradaniem się w ciemnych pomieszczeniach. Dodatkowo w grze (w zależności od poziomu trudności, wiadomo) mega ważne jest zarządzanie ekwipunkiem, masz z 3 naboje, jedną cegłe i chuj walcz z 10 zombiakami.
Wrzuciłem krótki fragment (30s) z drugiej części, który nie spoileruje a pokazuje czemu w grze mozna sprawdzać zesranym każdy kąt, a czego kompletnie nie czuć w serialu
Spoiler
Dodając do tego, że po prostu mechaniki walki są po prostu przyjemne moim zdaniem
Ale no ja jestem sajko gier od kiedy ograłem je rok temu
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- con shonery
- Moderator
Dokładnie, praktycznie to samo napisałem jak obejrzałem gambit królowej
Nie warto [3]
Podobno Kaitlyn Dever została wybrana na...Abby Anderson.
Jeśli to prawda, to 2 sezon obejrzę, bo będę się czuł jakbym oglądał postać z gry, 1 sezonu nie chce mi się ruszać przez tą Bellę co wygląda strasznie i jej uroda aż mnie męczy by ją obserwować dłużej niż 3 minuty.
Co prawda Dever będzie mieć inną historię w ciele Abby, ale lepsze to niż nic, bo facetka wygląda jak żywcem wyjęta z gry.
Z resztą nie zaskoczy mnie ta plotka, bo przecież gdyby wybrać bardziej fizyczna aktorkę, to byłoby to karykaturalne przy tej Belli, która wygląda jakby miała 10-13 lat. Denver będzie do niej pasować podczas scen walk.Z resztą dla mnie ta Bella i tak będzie ostro karykaturalna z bronią w ręku w 2 sezonie, gdzie rozwala pełne osady.Prywatnie bym ją z recastował szybko, bo to będzie wyglądać strasznie.
Dla mnie ten wybór castingowy, ten serial z hypu na 10/10 , zrobił z tego serialu maksymalnie na 3.
Jeśli to prawda, to 2 sezon obejrzę, bo będę się czuł jakbym oglądał postać z gry, 1 sezonu nie chce mi się ruszać przez tą Bellę co wygląda strasznie i jej uroda aż mnie męczy by ją obserwować dłużej niż 3 minuty.
Co prawda Dever będzie mieć inną historię w ciele Abby, ale lepsze to niż nic, bo facetka wygląda jak żywcem wyjęta z gry.
Z resztą nie zaskoczy mnie ta plotka, bo przecież gdyby wybrać bardziej fizyczna aktorkę, to byłoby to karykaturalne przy tej Belli, która wygląda jakby miała 10-13 lat. Denver będzie do niej pasować podczas scen walk.Z resztą dla mnie ta Bella i tak będzie ostro karykaturalna z bronią w ręku w 2 sezonie, gdzie rozwala pełne osady.Prywatnie bym ją z recastował szybko, bo to będzie wyglądać strasznie.
Dla mnie ten wybór castingowy, ten serial z hypu na 10/10 , zrobił z tego serialu maksymalnie na 3.
@Mefisto Nie wiem gdzie ty jakieś podobieństwo widzisz
Nie kojarzyłem pani Dever, ale na pierwszy rzut oka jest zbyt dziewczęca, a Abby to dopakowana maszyna do zabijania z męskimi grymasami. Dever mogłaby raczej grać dorosłą Ellie (serialową) dzięki swojej jasnej karnacji
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Cały mój post odnosi się do tego właśnie, że to Elly żywcem z gry, tylko będzie grać Abby.Luxair pisze: ↑16 gru 2023, 12:01 Mefisto Nie wiem gdzie ty jakieś podobieństwo widzisz Nie kojarzyłem pani Dever, ale na pierwszy rzut oka jest zbyt dziewczęca, a Abby to dopakowana maszyna do zabijania z męskimi grymasami. Dever mogłaby raczej grać dorosłą Ellie (serialową) dzięki swojej jasnej karnacji
I tylko dlatego zamierzam ruszyć 2 sezon, bo będę się czuł jakbym oglądał Elly.
Możemy mieć Ellie w domu?
Mamy Ellie w domu
Nie no tak serio to dla bycia fair to u góry chyba z pierwszego sezonu, ale tak chciałem zarzucić bo 2 sezon wychodzi jutro chyba jakoś
Spoiler

Spoiler

-
tacocabana
Oglądał ktoś?
obejrzałem ep1 i wg mnie to wyglądał on lepiej niż prawie cały pierwszy sezon. daje to nadzieję i nie będę się napalał, ale obejrzę całość. aktorka od diny jest cute.
swoją drogą pewnie niedługo sobie zagram od nowa, szczególnie że jest ten remaster jedynki
swoją drogą pewnie niedługo sobie zagram od nowa, szczególnie że jest ten remaster jedynki
yer a wizard, Harry
Ja pierdole ale gowno, ta ellie w drugim sezonie wyglada jeszcze bardziej komicznie a jeszcze jak to kurwa skisłem 
Spoiler
wjebała się na plecy klikaczowi i walila nozem na oslep wiszac metr nad ziemia
na pewno nie podoba ci sie tylko dlatego że są wątki lgbt
jebani homofobi ehh
jebani homofobi ehh
W przypadku jedynki najpierw oglądałem, później grałem. Z drugim sezonem chyba zrobię na odwrót, jak polecacie?
I tak zrób. Najpierw gra, potem serial.
- marmolad_k2
Nie grać, nie oglądać