Single:Hej!
Nagrałem płytę, która składa się z dwunastu numerów. Wydam ją 25 kwietnia.
Zawartość preorderu na ten moment pozostanie dla Was niespodzianką, ale z czasem postaram się uchylić rowka tajemnicy.
Mogę Wam zagwarantować, że zawsze będziemy razem, będziecie bezpieczni i wszystko się ułoży. A no i fajnie będzie znowu się zobaczyć!
Premiera albumu: 25.04
Bardal (Rów Babicze) - HARDCOCK (2025)
Bardal (Rów Babicze) - HARDCOCK (2025)
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2025, 15:49 przez Prez, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Bardal (Rów Babicze) - HARDCOCK [25.04.2025]
Przejebanie dobre ma te klipy, ogólnie utalentowanych gości mamy w Polsce w tym temacie
- FruitOffTheWall
Warto to sprawdzać? Dla mnie ruw to delikatny bezbek bo paru traczynach
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Ciekawe jakie elo na chesscomie, a singiel spk
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Dobry kawałek i w ogóle nie śmieszkowy. Mam wrażenie, że Bardal jest w tym roku wszędzie, featy z Bambi, Eripe, chyba najbardziej hot ksywka obecnie w polskim erape
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2025, 19:57 przez edenmar, łącznie zmieniany 1 raz.
zmęczyłem się słuchając tego prawie jak on rapując, już nowy mesik lepszy
- MalkoNTENT
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
Racja, zapomnialem ze tamte numery też były singlami, edytuje
Fajne to w chuj.
Ogólnie to dość późno wsiadłem do rowobabiczowego hypetrainu i dopiero całkiem niedawno nadrobiłem/poznałem ich twórczość. Do tej pory nie wiem, czy ich tam jest dwóch, trzech i jak widzę "rów babicze" to nie wiem do końca czyich zwrotek mam się spodziewać i jak to działa
, ale ten Bardal to jest najmocniejszy z nich IMO.
Mój wewnętrzny truskul jest bardzo zadowolony. Fajnie wyważona beka, gierki słowne, wieloznaczności, flow. Bity mocarne, ten pierwiastek patusowatości i autoironii też na propsie. No wszystko mi się tu zgadza. I chyba w obecnym rapie to u nich chyba najczęściej zdarza mi się takie "O KURWA JAK ON NA TO WPADŁ?" przy niektórych wersach (nie mówię, że z tych konkretnych singli, tylko ogólnie z całej twórczości), a i nieczęsto kącik ust drgnie przy tych linijkach.
No i najważniejsze. Na ten moment nie czuć tutaj tryhardu. Przynajmniej ja tego nie czuję, ale sam jestem ciekawy jak długo utrzyma to swieżość.
Chyba bez kitu mogę powiedzieć, że zostałem fanem. A nie przypominam sobie kiedy z tego "nowego" rapu, ostatnio o kimś mogłem takie coś stwierdzić.
Ogólnie to dość późno wsiadłem do rowobabiczowego hypetrainu i dopiero całkiem niedawno nadrobiłem/poznałem ich twórczość. Do tej pory nie wiem, czy ich tam jest dwóch, trzech i jak widzę "rów babicze" to nie wiem do końca czyich zwrotek mam się spodziewać i jak to działa
Mój wewnętrzny truskul jest bardzo zadowolony. Fajnie wyważona beka, gierki słowne, wieloznaczności, flow. Bity mocarne, ten pierwiastek patusowatości i autoironii też na propsie. No wszystko mi się tu zgadza. I chyba w obecnym rapie to u nich chyba najczęściej zdarza mi się takie "O KURWA JAK ON NA TO WPADŁ?" przy niektórych wersach (nie mówię, że z tych konkretnych singli, tylko ogólnie z całej twórczości), a i nieczęsto kącik ust drgnie przy tych linijkach.
No i najważniejsze. Na ten moment nie czuć tutaj tryhardu. Przynajmniej ja tego nie czuję, ale sam jestem ciekawy jak długo utrzyma to swieżość.
Chyba bez kitu mogę powiedzieć, że zostałem fanem. A nie przypominam sobie kiedy z tego "nowego" rapu, ostatnio o kimś mogłem takie coś stwierdzić.
-
pearl harbor
- Zbanowany
Kurwa ale to jest męczące.
Jak słuchasz Bardala pierwszy raz to myślisz kurde ciekawy głos, jest w tym charyzma, linijke niezłe.
Po dość niedługim czasie ten mocny głos zaczyna męczyć, a linijki wypisz wymaluj podrasowany Eripe 2025, generalnie poziom polskiego stand upu.
Nawet numery mają podobne:
To nie jest chujowy raper, da się tego słuchać, ale póki co zbiera propsy za bycie nowym jak kiedyś Avi, a dla mnie to ta sama półka nudy w stilo. Siermiężne jak piłka Atletico.
Jak słuchasz Bardala pierwszy raz to myślisz kurde ciekawy głos, jest w tym charyzma, linijke niezłe.
Po dość niedługim czasie ten mocny głos zaczyna męczyć, a linijki wypisz wymaluj podrasowany Eripe 2025, generalnie poziom polskiego stand upu.
Nawet numery mają podobne:
To nie jest chujowy raper, da się tego słuchać, ale póki co zbiera propsy za bycie nowym jak kiedyś Avi, a dla mnie to ta sama półka nudy w stilo. Siermiężne jak piłka Atletico.
w szoku ale real talk od bortwicka
-
peterkurten
Różnica między paluchem, a bardalem jest taka, że paluch nie nagrał jeszcze tak dobrej płyty jak e pusia.
-
pearl harbor
- Zbanowany
Dodałbym jeszcze, że Bardal nie przeprosił nigdy Wojewódzkiego. Brawo Bardal! Odpalam płytę E PUSIA, już po tytule widzę że mam do czynienia z POWAŻNYM GRACZEM.
-
peterkurten
- Moltisanti
Nie moglem zrozumiec jaki mam problem z jego nawijką, aż skumałem że tam się nie ma do czego dojebać i to jest ten moj problem. Tak jakby każdy wers był nagrywany 10 razy żeby akcent i basowy pozbawiony emocji głos bardala wypadły perfekcyjnie.
Słuchając punchline rapu chce się poczuć jakbym wchodził w nocy do biednego kebaba gdzie wszystko jest upierdolone, drzwi wypadają, ale cel wycieczki czyli kebsik jest pełen mięska, ostrego sosiwa i o to chodzi.
A tutaj niby ma to być larwa ale to tak na prawdę motylek ładny jest i ten feat z bambi jak rozumiem mial być takim "łoo ale połączenie, szalenstwo" a ja w ogóle tego tak nie czuje. Jakby to był eripe czy tomb to owszem.
Słuchając punchline rapu chce się poczuć jakbym wchodził w nocy do biednego kebaba gdzie wszystko jest upierdolone, drzwi wypadają, ale cel wycieczki czyli kebsik jest pełen mięska, ostrego sosiwa i o to chodzi.
A tutaj niby ma to być larwa ale to tak na prawdę motylek ładny jest i ten feat z bambi jak rozumiem mial być takim "łoo ale połączenie, szalenstwo" a ja w ogóle tego tak nie czuje. Jakby to był eripe czy tomb to owszem.
-
pearl harbor
- Zbanowany
Dobre spotrzeżenie Molti. To forum zaczyna odzyskiwać godność merytoryczną.
problem rowu jest taki, że jak słyszałeś jeden kawałek, to słyszałeś wszystkie.
fajne na początku, ale na dłuższą metę męczące jak płyty fokusa, ostrego czy pei
fajne na początku, ale na dłuższą metę męczące jak płyty fokusa, ostrego czy pei
dziwki basen i machanie kutasem
- ConeyIsland
Zamiast Bangcock EP fromaża mamy Hardcock LP Bardala. Jak sie nie ma co się lubi to się słucha co popadnie.
Bangkok też mamy