Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Prez

Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Post autor: Prez »

Przejrzalem wszystko w opcjach w wieśku i nie ma tego nigdzie
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

w ustawieniach grafiki powinien byc do wyboru tryb performance albo quality/ray tracing
Awatar użytkownika
Prez

jest tylko rozmycie w ruchu (motion blur) i rozmycie (blur) - więcej opcji tam nie mam :dunno:
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

@Prez a może ty masz wersję na PS4 zainstalowaną i coś się jebie? to możliwe na PS?
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Lidwin

Post autor: Lidwin »

Możliwe, przed instalacją zawsze jest pytanie czy instalować wersje ps4 czy ps5
F1 to królowa. Zawsze była.
Awatar użytkownika
Prez

Mam wersję PS5 zainstalowaną, z tego co zauważyłem pierdoli się tylko w Novigradzie jak dotąd, na Skellige dzisiaj było elegancko. No nic, będę obserwował

edit: a nie kurwa, jednak mam wersję ps4, to może rzeczywiście to jest przyczyną

edit2: zrobiłem upgrade wczoraj i zobaczymy, ale sposob przeniesienia save'ow jest tak zjebany ze zajelo mi to godzinę. Dzięki wielkie @phobos
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

Kupiłem sobie u chińczyka konsolę Anbernic RG35xx za 150 ziko, żeby pograć w pokemony i mario w łóżku albo podróży. Przyszła z kartą 64gb zajebaną grami - żadnych pokemonów ani mario xdd To akurat nie problem, można sobie wgrać samemu te gierki. Problemem okazało się, że nie mam żadnego czytnika kart SD w domu, więc na razie gram w co innego.
Głównie gram w gry z GBA (chyba) teraz: Fire Emblem i Castlevania. Słyszałem o tym, nie znałem tego, a fajne, grywalne.

Co do samej konsoli, to oglądałem wcześniej jakieś recenzje, gdzie chwalili jakość wykonania, no i nie wiem. Nie jest to najtańszy plastik, ale imo ciężko mieć poczucie, że to produkt premium. jak się potrząśnie tą konsolą na boki to te pstryczki L i R z tyłu konsoli wydają dźwięki, jakby były zbyt luźno przymocowane xd wkurwia mnie to, mimo że nie ma powodu trząść tą konsolką na boki przecież. chyba zamówię Miyoo Mini Plus dla porównania, tam podobno jest to lepiej zrobione
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Tak w tych chińskich handheldach zawsze lepiej wgrać samemu gry na porządne karty Sandiska, Samsunga itp. Nie ma co brać opcji z kartami, bo one są słabej jakości, a gry często są po chińsku. Wszystko tak naprawdę jest w necie, wszelkie paczki z romami z różnych konsol retro, wystarczy wyszukać w google. Np. tutaj.

Mam RG35XX i Miyoo A30, a teraz planuję zakup Retroid Pocketa 5. Ta konsolka akurat wygląda jak produkt premium i liczę, że się nie rozczaruję.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Ja złapałem z 1,5 roku temu zajawe na te retro konsole, mam kilka, sporo testów widziałem i ogólnie mogę powiedzieć tak

Nie posiadam akurat tego Anbernica, ale RG35xxSP, czyli tej samej wersji ale w formie składanej. Też bardzo chwalili, ale przyciski są tragiczne, mega je słychać, bolą palce przy przyciskaniu mocniej, strasznie ciężka jest i ogólnie w sumie to mimo że składana to nie jest mniejsza niż Miyoo Mini Plus. Ogólnie mówię to, że właśnie też jakoś mnie te Anbernici nie porwały z tej serii

Co do Miyoo Mini Plus
- Przychodzi od razu z czytnikiem kart, wiec nie musisz dokupować. Podobno ludziom sie psują, ale mi działa od 1,5 roku i często używam
- DPAD i przyciski to cudo, naprawdę z mega przyjemnością się ich używa
- OnionOS, czyli system operacyjny ktory mozna zainstalowac tylko na tym, jest też cudowny, dosłownie konsolowe doświadczenie, zero pierdolenia się, quick savy, odpalanie po włączeniu już na włącznej ostatniej grze z aktywnym savem, szybkie przełączanie się między grami. Instalowanie to też po prostu pobranie automatycznego instalatora
- MM+ ma moim zdaniem taki vibe zabawki trochę, wykonane jest bardzo dobrze, ale to odczucie jest. Dla mnie dobrze osobiście, od takich urządzeń wole jednak taki vibe
- Jak trzęsiesz to też słychać L i R
- Jak masz duże ręce to jednak moze cie wkurwiać wielkość ogólnie, ja mam małe i mi pasuje xd
- Jak do każdej chinskiej konsoli jak mówi @Parlae jednak najlepiej te karte wykurwić i dac jakąś lepszą, lipne są
- Nie naładujesz tego gówna normalną ładowarką, obsługuje tylko mniejsze napięcie (imo najbardziej wkurwiająca rzecz)
- Leciutkie mega urządzenie, nie czuć nic jak się w kurtce wrzuci do kieszeni (w przeciwienstwie do tego RG35xxSP, ważyłem oba to MM+ jest 20% lżejsze ogólnie)
- Nie pamiętam z głowy czy Anberniki z tej serii też tak mają, ale kojarzy mi się coś że MM+ jest jednak słabsze, istotne do jakiegoś PS1, Gamecuba czy Dreamcasta czy PSP

Ogólnie moim zdaniem to jest piękne urządzenie, dla samego OnionOS uważam że warto dużo bardziej niż Anbernici bo żaden system fanowski nie jest nawet w połowie tak dojebany moim zdaniem

Ale też teraz modny w tej kategorii jest Trimui Smart Pro, ja się nie interesowałem nim akurat specjalnie, ale możesz obczaić. Najlepsze recki moim zdaniem robi Retro Games Corp na YT

Dodano po 1 godzinie 24 minutach 8 sekundach:
Dostałem olśnienia przed snem, nie Trimui Smart Pro a Trimui Brick
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Którego Assassin's Creed polecacie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Blazfm

Post autor: Blazfm »

Cz4rny1337 pisze: 03 kwie 2025, 15:34 Którego Assassin's Creed polecacie?
2 / Black Flag / Origins
https://www.last.fm/user/blazfm

ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Cala seria z uz. Ezio_florencja dozywotni props, a samo AC2 chyba moja ulubiona gra ever :oops: Tak wiec polecam, AC3 tez bylo spoko, do tego blag flag rowniez polecam i chyba tyle. Tylko przed AC2 trzeba bedzie sie doszkolic z fabuly z AC1 (ogrywac tego dzisiaj ani nigdy nie polecam nikomu nawet wrogowi :lol: ) tak zeby wszystko kumac
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Dwójka była najlepsza w historii, jednak już się trochę zestarzała trzeba powiedzieć. W 2025 polecałbym wziąć się za Unity albo Origins, gdzie są lepsze mechaniki i po prostu przyjemnie się w nie gra.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

pewnie zależy od ulubionego klimatu, mi się podobało origins i przysiady na piramidę w ankrahmun, ale jak ktoś woli grecję i wspinanie się na huja zeusa to odyssey
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

Cz4rny1337 pisze: 03 kwie 2025, 15:34 Którego Assassin's Creed polecacie?
pierwsza czesc jako wstepniak do serii AC, koniecznie z polskim dublazem. Mechanicznie troche zacofana wzgledem innych czesci, choc mocno nie odbiegajaca (pomijajac te najnowsze), ale nadrabia klimatem w czasach III wyprawy krzyzowej i mozna poznac wspolczesna historie rywalizacji zakonu templariuszy z bractwem asasynow w grze. Aperitif przed rozpoczeciem trylogii z Ezio Auditore;

trylogia The Ezio Collection. Dwojka jest sztosem, dosyc czesto zaliczanym w top3 serii AC. Brotherhood to po prostu duzy dodatek, w ktorym rozwijasz swoje bractwo. Kiedys uruchomiono nawet tryb multiplayer. Dobrze go wspominam z czasow X360, fajna czesc tez pod wzgledem fabuly, ale najwiecej sentymentu mam do Revelations, jesli chodzi o The Ezio Collection;

III i IV Black Flag tez sa zajebiste. Nawet moglbym sie pokusic o stwierdzenie, ze IV Black Flag jest najlepsza czescia AC w calej serii tej gry. Piracka aura, abordaze, zloty wiek piractwa na Karaibach. Jeszcze lepsza, gdy probujesz ja przejsc bez rozwijania statku. Ja tak gralem na XO, kurwiac o trzeciej nad ranem jak mnie fregaty ostrzeliwaly. A III to kontynuacja zycia Desmonda z czasow wspolczesnych, wiec no ja bym odpalal bez zawahania;

gralem jeszcze w Unity i Syndicate. Pierwsza skonczylem i spoko, chociaz teleportacje w czasie niepotrzebne. Chyba na E3 lub na innych targach mowiono, ze najwieksza zmiana w AC Unity jest zageszczenie miasta. I rzeczywiscie jest bardzo duzo npctow, ale losowe mini misje ciagle sie powtarzaja. W Syndicate przegralem tylko pare godzin i wylaczylem, z nadzieja ze kiedys skoncze;

ostatnio kupilem wersje plytowa Mirage na PS5 i chce przejsc na nowo wszystkie czesci, bo przykladowo AC III Liberation i AC Rogue pominalem. Mialem tez stycznosc z Origins lub Odyssey, ale nie moglem sie przekonac do tych elementow gry RPG w AC. Dla mnie zawsze to byla kwadratowa skradanka z fabula, no i na te fabule najbardziej sie nakrecalem. Takze tez chujnia z grzybnia, moim zdaniem, ze usunieto wspolczesny watek
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Kurczę dziękuję za odpowiedzi

Ogólnie 1-3 mam na switch i rozgrzebana jedynkę, teraz mnie tak naszło i wahałem się między settingiem black flag a valhalla z nowych - a widzę że nikt valhalli nie polecił, hmmm
Obrazek
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Jak masz okazje ograc dodatek do ac2 z dodatkowymi misjami od pieknego leonardo to mozesz tez ograc, jak dobrze pamietam byly spoko ehhh ogolnie misje z leo byly piekne ale nostalgia
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

valhallę też można polecić jak ktoś lubi wikingów, ogólnie te części od origins w górę są w chuj podobne i tak samo zepsute elementami rpg, zbierania gearu, rozwijaniem umiejętności, niepotrzebne to kompletnie
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Ktoś gra w Blue Prince?
Podobno mega indie hit na miarę Balatro i Animal Well

Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

ja stestuje na PS5 kiedys, ale wyglada dosyc intrygujaco i spodziewam sie wczuty jak podczas sesji w Stray. Tymczasem w Larry'ego pogrywam na Switchu, bo jest promka i chcialem sobie przypomniec vibe z tej gry. No i znowu dalem sie wciagnac i znowu sciagnalem House Flipper na PC
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
ODPOWIEDZ