ĆPAJ STAJL

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

bobermann3000

Re: ĆPAJ STAJL

Post autor: bobermann3000 »

to prawda, żeby docenić magnum opus czyli melodramat trzeba najpierw się polubić z latem w ghettcie
Marekk

Post autor: Marekk »

bombastyczny

Post autor: bombastyczny »

Przez tego zdechłęgo ose, to nawet się sprawdzać nie chcę. Pewnie kolejne gówno dla emo szmat
bobermann3000

ale niedojebane! już chyba wolę alika perfekcjoniste na którego się czeka 2 lata niż przetrapowanego przez crank alla goofy ziomka
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Gówno
Sebaka

Post autor: Sebaka »

Co to za syf :roll:
Awatar użytkownika
CCORD

Post autor: CCORD »

Dzięki za odpowiedzi, sprawdziłem sobie w końcu trzy z albumów, które tu wymienialiście, przez ostatni tydzień się z nimi zaznajamiałem. Trochę ciężko mi było znaleźć czas, bo miałem ostatnio mocną fazę na LSO i głównie to u mnie leciało.

Jechałem po kolei, pierwszy odsłuch Lata w Gettcie mnie jakoś nie porwał - widziałem w tym jakość, niektóre kawałki zapadły mi w pamięć (gdyby u nas były klamki~~), ale ogólnie klimat był czymś, do czego raczej nie byłem przyzwyczajony. Jakiś czas później podczas pracy wróciłem do tematu, jeszcze raz puściłem Lato w Gettcie, tym razem siadło mi już bardziej, dlatego następny poleciał Melodramat. Też bardzo mi się spodobał, do tego stopnia, że dzisiaj np. umilał mi czas podczas treningu na siłce. Muszę zaznaczyć, że pierwsze dwa kawałki podobają mi się trochę mniej niż pozostałe. Edit: W sumie słucham sobie jeszcze raz i pierwszy track siedzi, także tylko chyba drugi mi się trochę mniej podoba, przy czym na pewno nie nazwałbym go słabym.

Dalej wleciałem w Złoty Strzał i wtedy byłem już bardziej najarany, okazało się to być kolejnym albumem, który bardzo mi się spodobał (zwłaszcza Dzięki Ci Tato). Ogólnie wszystkie albumy miały momenty, które podobały mi się bardzo, zgodzę się chyba, że Melodramat najlepszy, może dlatego, że było tam najmniej rzeczy, które mi się podobały troszkę mniej. Niemniej, nie ma tam (edit: tj. na tych 3 albumach) nic co bym miał przewijać, a mam z muzyką tak, że im więcej słucham, tym bardziej się przekonuję, także może jeszcze zmienię zdanie.

Cieszę się, że sprawdziłem, dzięki za zachęcenie. A jak tam ten nowy album z 2024? Pewnie sprawdzę ostatecznie, ale nie wymienialiście go wyżej, spadek formy? Na Spotify widzę, że sporo bardziej mi znanych gości i brak Kony'ego na liście wykonawców, ale nie do końca ogarniam pod tym względem Spotify i Ćpaj Stajl. To znaczy, rozumiem, że Kony to jest tam głównym raperem, ale jak go nie ma wypisanego, to znaczy, że nie ma go w kawałku, czy po prostu mam zakładać, że jak jest Ćpaj Stajl, to jest i Kony?
Może popełniam błąd, że piszę to przed obejrzeniem filmu o historii, który ktoś linkował na poprzedniej stronie (dopiero teraz, gdy to piszę, przypomniałem sobie, że taki link był wrzucany).
Awatar użytkownika
k4ve

Post autor: k4ve »

imo prosta sprawa, z jakimi przestajesz takimi sie stajesz, a ze crank all to wack w chuj to widzimy efekty
TO SYBERIA
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
Awatar użytkownika
99mayday

Post autor: 99mayday »

o co chodzi z crank all? oni robią te chujowe bity?

nie wiem kto robił bity na lato w gettcie i melodramat, ale tam nie ukrywajmy bity robią 60% roboty, potem Kony robi 30% a 10% jest wisienką na torcie równie ważną jak sam tort

ostatnio miałem zajawę i sobie odpalałem Ćpajla - w temacie podkładów jest to bardzo rozpoznawalny styl ala ZiołoZioło albo Steez

Kony i te bity tak jak Oskar i Steez
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Bity robi Cool P, który też rapuje.

Crank All inny ziomek w ogóle, raper, bity mu robią inni ludzie.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
CeHaTeHaCe

Post autor: CeHaTeHaCe »

coś tam niby wiesz czyli nie wiesz
TdW pisze: 11 gru 2019, 23:28 Chciałbym nominować słowo rondlarz do młodzieżowego słowa roku
bobermann3000

99mayday pisze: 10 kwie 2025, 22:52 o co chodzi z crank all? oni robią te chujowe bity?

nie wiem kto robił bity na lato w gettcie i melodramat, ale tam nie ukrywajmy bity robią 60% roboty, potem Kony robi 30% a 10% jest wisienką na torcie równie ważną jak sam tort

ostatnio miałem zajawę i sobie odpalałem Ćpajla - w temacie podkładów jest to bardzo rozpoznawalny styl ala ZiołoZioło albo Steez

Kony i te bity tak jak Oskar i Steez
ale pierdolenie :bowdown:
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

@99mayday wszystko i wiecej masz pewnie jakieś 20 stron temu
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
CCORD

Post autor: CCORD »

Nie wiem co myśleć. Kojarzy mi się z czymś popularnym, co kiedyś gdzieś słyszałem i w raczej negatywnym sensie.
Nedvved

Post autor: Nedvved »

Myślę że nieprzypadkowo wydane poza projektem Ćpaj Stajl, na myśl przychodzi biały tunel xd
Awatar użytkownika
tkss

Post autor: tkss »

Obrzydliwie to brzmi. Obrzydliwe wersy. W ogóle kurwa obrzydliwe. Smutne bo obaj potrafią dobrze rapować
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

taki młody pi zrobiony przez młodszego brata, ale na poważnie, udając że nie
cztery żubry i dwie kurwy
Marekk

Post autor: Marekk »

Sadzac po relacjach na IG, na tapete wjechal projekt "Lato w ghettcie 2"
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

Kiedyś bym się cieszył, teraz się boje
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Mam swietny pomysl zrobmy to bez konego sabota zalaza i pimpa ld a dajmy crank alla mlodego westa i okiego
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
ODPOWIEDZ