potter pisze: ↑16 lut 2025, 2:00
potter pisze: ↑14 lut 2025, 0:34
I co, widziałeś całość? Co sądzisz? Albo ci co pytali @juwen, @Floo? Mi został tylko finał i rzeczywiście trudno coś powiedzieć innego niż dziwne.
Finał oczywiście najgorszy, bezsensowny i nudny, tylko czekałem aż się skończy, temat dlaczego w polskich serialach nie potrafią dowozić ostatnich odcinków to powinien na jakąś pracę magisterską iść spokojnie
nadrobiłem w weekend i jestem dość pozytywnie zaskoczony. początek był trochę nudnawy, zapowiadało się na typowy kryminał z wolno rozkręcającą się akcją, ale gdy z czasem stało się jasne, że obrazy pojawiające się u głównej bohaterki to nie tylko zwykłe sny, to zaczęło się robić ciekawie i nawet się wkręciłem. końcówka faktycznie nieco przekombinowana, ale jak dla mnie nie psuje to jakoś bardzo całości, z tym że
zdziwiła mnie decyzja Leny o pozostaniu po drugiej stronie portalu, myślałem że po latach rozłąki z córką będzie chciała odnowić kontakt.
historia sama w sobie jest interesująca, chociaż kilka pobocznych wątków albo zostało nie do końca rozwiązanych, albo ja nie zwróciłem na coś uwagi i mi umknęło.
jak choćby z właścicielką Daisy i jej zastrzykami czy dokładnymi właściwościami krwi tych zwierząt
na minus rola Ogrodnika, no ni chuja mi nie pasował na bohatera - pokraczny, momentami żenujący, jakiś taki meh, nawet jak starał się być wkurwiony to wyglądało to komicznie. wątek gejowski, choć ciągnął się przez cały serial, to też nie wniósł nic do fabuły. podobnie z cyganami - mogłoby ich nie być w ogóle i niewiele byśmy stracili.
niemniej jak ktoś się waha to warto sprawdzić, nie widziałem jeszcze polskiego serialu w klimacie sci-fi więc za sam pomysł daję już okejkę