Kanye West - JESUS IS KING (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
KillerCroc

Re: Kanye West - JESUS IS KING (2019)

Post autor: KillerCroc »

Przesłuchałem wczoraj wieczorkiem kilka razy na spokojnie i na razie mogę stwierdzić że z ostatnich poczynań Westa od TLOP jest to jego najlepsza płyta. Uwielbiam Closed on Sunday, to jest pierdolone mistrzostwo :oops: On God to samo. Gdyby wypuścil to jako EP tylko z pierwszymi pięcioma numerami to nie mógłbym zarzucić tej płycie wtedy niczego bo była by idealna. Boli że jest krótka, boli że tyle leaków nie wpadło jak na to patrzę bo materiału jest naprawdę wiele. Na razie się osłucham z płytą a potem zabiorę się za leaki

Bardzo mi przykro że te leaki w jakiś sposób tam wpływają na finalną tracklistę.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

Mi mimo religijnych odjazdów pierwszy odsłuch wszedł na pewno lepiej, niż Ye :dunno: zobaczymy, jak będzie dalej, bo na bombie słuchałem
Grigorij

Post autor: Grigorij »

Najgorszy Kanye, czyli nadal całkiem ok. Jednak irytuje mnie niezmiernie ten chór przez niemalże cały album. Ja tam uwielbiam Ultralight Beam, ale dlatego że to był jedyny taki track na TLOP. Generalnie ta płyta brzmi trochę jak sample z College Dropout, ale Kanye zapomniał zrobić bitów. Najlepsze Closed On Sunday (zwłaszcza od drugiej połowy), On God, Everything We Need.
mrw

Post autor: mrw »

Jeden z najgorszych albumow Yeezusa.

Nie rozumiem wyboru mixu, wszedzie jest clipping i wszystko jest za glosne - przy Yeezusie byl to wybor artystyczny, o czym sam Kanye i Rick Rubin mowili, disortion mial nadac albumowi bardziej rockowo/metalowy feel. Przy Yeezusie to mialo sens, a tutaj daje zupelnie odwrotny efekt. Nie wiem czemu Kanye zdecydowal sie pojsc ta droga. Ta sama historia z wokalami.

Lirycznie jest nudno. Albo mamy kawalki typowo gospelowe, w ktorym Kanye wychwala Jezusa (nuda), albo linijki sa zwyczajnie slabe. W On God narzekanie na IRS i podatek dochodowy na gospelowym albumie, "Everybody wanted Yandhi, but Jesus did the laundry" i nawijanie o lean w Salem?
Kanye nie zaskakuje niczym. MBDF byl o wiele lepsza plyta o wybaczeniu, wierze - byla plyta ktora zadawala wiele trudnych pytan i starala sie na nie odpowiedziec. Teraz wydaje sie, ze Kanye zaslonil swoje uszy i krzyczy: "Nie slysze co mowisz, Jezus mnie poprowadzi".

Dla mnie Kanye zawsze byl ciekawym artysta, bo na nowych albumach zaskakiwal nowymi pomyslami - muzycznie, lirycznie, wizerunkowo. Teraz dostalismy gorsze lirycznie, muzycznie i wizerunkowo TLOP. Nic nowego, nic ciekawego.

Produkcja jest super, ale to album Kanyego. Nie mozna spodziewac czegos innego. Tylko... Slyszelismy juz to wszystko wczesniej. "Selah" to nowe "Ultralight Beam" z TLOP, "Closed on Sunday" zabiera nas w minimalistyczny swiat 808s & Heartbreak, "Outro" moglo rownie dobrze pojawic sie na Late Registration.

Muzycznie Kanye nie wprowadzil nic nowego od TLOP/Ye. Flow jest takie same, muzycznie jest tak samo, tylko tresc jest inna, tylko z gorszymi linijkami.

Ant Clemons > Kanye na tym albumie.

Pierwszy album Kanye'go ktorego nie jestem fanem. Nie rozumiem co innym podoba sie w tym albumie.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2019, 10:38 przez mrw, łącznie zmieniany 2 razy.
/mrw
Awatar użytkownika
exyou
Zbanowany

Post autor: exyou »

mrw pisze: 26 paź 2019, 10:12 Jeden z najgorszych albumow Yeezusa.
Co Ty pierdolisz.
Muzyke odbiera się przede wszystkim emocjonalnie a już szczególnie Kanye.

Na pitchforku przewiduje w granicach 8.7-9.0.
Awatar użytkownika
Chojny

Post autor: Chojny »

exyou pisze: 26 paź 2019, 10:19
mrw pisze: 26 paź 2019, 10:12 Jeden z najgorszych albumow Yeezusa.
Co Ty pierdolisz.
Muzyke odbiera się przede wszystkim emocjonalnie a już szczególnie Kanye.

Na pitchforku przewiduje w granicach 8.7-9.0.
https://pitchfork.com/reviews/tracks/on-god/
https://pitchfork.com/thepitch/kanye-we ... takeaways/

no nie zapowiada się na pozytywną recenzję u nich
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

dużo toto lepsze niz cała zeszłoroczna twórczość Kanyego, spokojnie poziom TLOP

a, i pierwszy album Ye, który spodobał mi się OD RAZU od dawna. na docenienie Yeezusa i The Life of Pablo potrzebowałem chwili, a do samego Ye do dziś nie mam przekonania
Awatar użytkownika
NEGRO

Post autor: NEGRO »

Jakis Bangerek jest? bo nie jestem fanem westa, ale bym cos przesluchal.
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

On god
Awatar użytkownika
exyou
Zbanowany

Post autor: exyou »

Ja tylko czekam na fale krytyki ultra lewaków bo Kanye przecież nagrał płytę o Jezusie :bowdown: :bowdown: :bowdown: Już się zaczyna w mediach :lol:
Wgl nie ogarniam o co chodzi z tym mixem bo słucham na spotku i brzmi to naprawde fajnie, a sam produkuje. Co tu powiedzieć w takim razie o mixie TLOP.
Awatar użytkownika
Ablazir

Post autor: Ablazir »

po pierwszym odsłuchu use this gospel i closed on sunday sztosy jebane :bowdown:

i dużo wiecej by sie znalazlo :D
Ostatnio zmieniony 26 paź 2019, 11:38 przez Ablazir, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Delvekk

Post autor: Delvekk »

exyou pisze: 26 paź 2019, 11:07 Ja tylko czekam na fale krytyki ultra lewaków bo Kanye przecież nagrał płytę o Jezusie :bowdown: :bowdown: :bowdown: Już się zaczyna w mediach :lol:
Wgl nie ogarniam o co chodzi z tym mixem bo słucham na spotku i brzmi to naprawde fajnie, a sam produkuje. Co tu powiedzieć w takim razie o mixie TLOP.
Ponoć już jakieś poprawki z mixem wleciały, może dlatego, aczkolwiek nie wiem czy to potwierdzone.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2019, 11:31 przez Delvekk, łącznie zmieniany 1 raz.
mast

Post autor: mast »

Akurat Pitchfork okrutnie (i głupio) zjebie ten album.

Nie chce mi się rozwodzić o swoich wrażeniach, więc napiszę tylko coś, czego jeszcze wcześniej nie czytałem - Hands On to jeden z najciekawiej wyprodukowanych numerów jakie od dawna słyszałem.
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

ale słabe, szkoda
Awatar użytkownika
luk0as
Moderator

Post autor: luk0as »

sa fajny momenty na tej plytce ale na razie tylko momenty, moze potem sie bardziej wkreci
ok is the hardest, I swear to God
We gon' be okay
TheD

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 20 lut 2023, 20:49 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

Mike Dean potwierdził że ten mix celowy taki i wlecialy poprawki w pierwszej połowie płyty.
Ack do pitchforka to przecież oni od akcji z trupem są w chuj biased przeciwko Kanye, nawet nie ma mowy o żadnym bnm nieważne co by nagrał
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Okej, mam kilka pytań z perspektywy człowieka, który nie słuchał przed premierą żadnego leaka żeby nie psuć sobie odbioru w momencie premiery

Wiec premierę przespałem / piłem wtedy wódke, i tera jak już album wyszedł nie wiem czy posłuchać go teraz, czy poczekać jakiś czas na jakieś poprawki w mixie / trackliście itd itp, co sądzicie?

I kolejna piekąca kwestia, [mention]instinct[/mention] ta paczka z leakami którą wrzuciłeś kilka stron temu, zawiera wszystkie nieudostępnione kawałki? Chciałbym przesłuchać co mnie ominęło.

Których traków z leaków nieobecnych na płycie wam najbardziej brakuje?
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
Awatar użytkownika
Blazfm

Post autor: Blazfm »

God is najlepsze. Tak ta płyta powinna brzmieć. Generalnie na ostatnich płytach jak się Kanye bierze za śpiewanie to mu wychodzą najlepsze numery (Ghost Town, God is) także no do roboty panie Kanye i przerzucić się na rnb
https://www.last.fm/user/blazfm

ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

Przesłuchałem 3 razy dzisiaj na trzeźwo i piękna brzmieniowo jest ta płyta, no do żadnego kawałka nie mam zarzutów :bowdown: Co se tam pierdoli Kanye o pustynnym demonie to jebać, ale jak to brzmi :bowdown:
ODPOWIEDZ