Oscary
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: Oscary
Mam nadzieje, ze "Flow" cos ugra. Kibicuje.
Ciekawa w ogóle kategoria, bo i Flow, ale i Dziki Robot i W głowie się nie mieści 2 są bardzo fajne.
Ciekawe czy ten facet wygra w kategorii najlepsza aktorka.
Ciekawe czy ten facet wygra w kategorii najlepsza aktorka.
-
genocidegeneral
https://www.filmweb.pl/news/Karla+Sof%C ... sza-159172
-
genocidegeneral
To jedyna animacja, która zasługuje na nagrodę, nie dość, że jest nafaszerowana alegorią to jest pięknie zrobiona z krótką sceną po napisach, będącą wspaniała klamrą filmu i do tego na szczęście jest pozbawiona dialogów bo u nas zaraz by ją spierdolili podkładając nieudolne głosy.
ogromne pozdro dla laureatów, takiego sweepa w wykonaniu Anory się nie spodziewałem (zasłużenie proszę pana), do tego Flow ze statuetką
Madison przed Demi Moore xdd
Filmów wszystkich jeszcze nie widziałem więc się nie wypowiem, ale Anora nic specjalnego. Natomiast reszta aktorskich chyba spodziewana (Zoe Saldana była świetna w tym słabym filmie), podobnie jak dla Flow.
Filmów wszystkich jeszcze nie widziałem więc się nie wypowiem, ale Anora nic specjalnego. Natomiast reszta aktorskich chyba spodziewana (Zoe Saldana była świetna w tym słabym filmie), podobnie jak dla Flow.
no a widziałeś Substancję
przecież to idealny kolejny krok, jak druga część
przecież to idealny kolejny krok, jak druga część
anora srogie oscarowe gówno, które za kilka lat w listach największych akademickich pomyłek obok jakiejś cody czy kształtu kurwa wody, spośród tego co widziałem wszystko o półkę wyżej (brutalist, substancja, diuna 2, a nawet konklawe)
ostatnia scena
na jakimś europejskim festiwalu alternatywy może i ten koncept mógłby zrobić furorę, nie jest to oczywiście zły film, no ale ludzie kochani, gdzie rzym, gdzie krym, dobry film o wyszczekanej dziwce szukającej prawdziwej miłości powstał już 70 lat temu, nazywał sie noce cabirii i tutaj ziomuś tak naprawdę wkomponował go w realia tik toka i cyk 4 oscary, tragiczna dekada dla tych nagród, które kiedyś może i jeszcze były jakimkolwiek wyznacznikiem
ale chyba nigdy ne były skoro czas apokalipsy i taksówkarz nie dostały oscara, za to film o murzynie, który zwalił konia drugiemu typowi na plaży, po dziesięciu latach do niego zadzwonił, bo usłyszał w radio piosenkę, ale ten zasnął zanim znowu mu zwalił konia - jak najbardziej tak
Spoiler
spoko tempo w drugiej połowie filmu nie rekompensuje scenariusza, który w trzech częściach polega na machaniu tyłeczkiem, pogoni idiotów za idiotą (tyrada gangusa o młodym pokoleniu jest tak w huj sztucznie wklejona) i impotencji emocjonalnej wieśniary z ruskiem o tępym ryju
no coś niesamowitego, nigdy wcześniej tego nie widziałem w filmach tego motywu, że ktoś biedny zakochał się w pieniądzach i robił wszystko, żeby utrzymać tę stopę życia, a życie obleśnie bogatych i zepsutych ludzi jest puste
no coś niesamowitego, nigdy wcześniej tego nie widziałem w filmach tego motywu, że ktoś biedny zakochał się w pieniądzach i robił wszystko, żeby utrzymać tę stopę życia, a życie obleśnie bogatych i zepsutych ludzi jest puste
Spoiler
och jakaż w niej symbolika, dziwka nie umie w miłość, upokorzona i bez pieniędzy tuli się do ruska o 100% kacapskim ryju, bo tylko on wykazał jej jakiekolwiek zainteresowanie, ale jedyne co ona potrafi to jebanko, więc kiedy dostaje buzi to przeżywa szok, come on kurwa, gimme a break
ale chyba nigdy ne były skoro czas apokalipsy i taksówkarz nie dostały oscara, za to film o murzynie, który zwalił konia drugiemu typowi na plaży, po dziesięciu latach do niego zadzwonił, bo usłyszał w radio piosenkę, ale ten zasnął zanim znowu mu zwalił konia - jak najbardziej tak
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
- stratemirat
Na Brutaliście dziadki z akademii usnęły w połowie filmu, lub nawet nie rozpoczęły, body horroru nie lubią, Diuny też (po mnie w sumie też spłynęła), a z pozostałych opcji całkiem dobrze bawiąca sale kinowe komedia o Ruskach nie jest złym wyborem
sztyc pisze: ↑03 mar 2025, 10:32
Ale tam Demi Moore roznosiło w środku przy ogłoszeniu Mikey xddd
Anora średniostrawne gówno.
Oscar za machanie dupą i mówienie FAK, potężny występ
Oscar za machanie dupą i mówienie FAK, potężny występ
no ta anora to z dupy ten oskar. nie jest to zły film, ale na bank nie najlepszy. ruchanie, machanie dupą itp. zajebiste
substancja zrobiła na mnie ogromne wrażenie. końcówka trochę za bardzo rozciągnięta, ale ogólnie rzecz biorąc film jest KO ZA KIEM
czekam, aż będę mógł zobaczyć brutalistę, bo czuję, że to też sztos
substancja zrobiła na mnie ogromne wrażenie. końcówka trochę za bardzo rozciągnięta, ale ogólnie rzecz biorąc film jest KO ZA KIEM
czekam, aż będę mógł zobaczyć brutalistę, bo czuję, że to też sztos
- Cz4rny1337
- Moderator
no średnia w chuj ta Anora, uncut gems ale z cycami - brutalista full lepszy
/edit
i ten kimat nieporadnych "gangsterów" to jak w jakimś czasie surferów mocno
/edit
i ten kimat nieporadnych "gangsterów" to jak w jakimś czasie surferów mocno
Ostatnio zmieniony 05 mar 2025, 22:59 przez Cz4rny1337, łącznie zmieniany 1 raz.

Uncut Game to jeden z nielicznych filmów, które mam ochotę obejrzeć po raz kolejny co jakiś czas, wspaniała rzecz
Uncut Gems klasyczek straszny
widziałem 3 razy i chyba znowu sobie obejrzę, wg mnie jeden z najlepszych filmów ostatniej dekady.
Swoją drogą polecałem ten film z tysiąc razy. Zawsze bawi jak ludzie patrzą na cb jak na bezguście co poleca adama sandlera, a jeżeli obejrzą to NIE DLA MNIE TAKIE STRESUJĄCE FILMY
Swoją drogą polecałem ten film z tysiąc razy. Zawsze bawi jak ludzie patrzą na cb jak na bezguście co poleca adama sandlera, a jeżeli obejrzą to NIE DLA MNIE TAKIE STRESUJĄCE FILMY
yer a wizard, Harry