Pokémon!
Moderator: con shonery
Re: Pokémon!
Ta gra wygląda jak guwno. xD
zmiany w systemie walki wygladaja ciekawie, ale to miasto w ogole mi sie nie podoba i mam nadzieje, ze poza nim beda tez sielskie widoczki jak w jedynce. oby bylo 30fps na switch2, bo ci partacze z gamefreak nie nadaja sie do robienia gier 3d 
No grafika kuleje jak zwykle, ale sama rozgrywka wydaje sie miodna, moze sie skusze bo nie gralem w 1 w ogole a te najnowsze poksy mi z reguly siadaly
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
jak coś obiecam to słowa dotrzymam, przeszedłem główną grę (kupiłem sobie ostatnio 3dsa to sie zmotywowałem, piekna konsolka) ale na Kanto chyba nie mam już mocy, level curve jest tragiczny na tym dalszym etapie gry a czytałem że Red ma poksy na ponad 80 poziomie
wjade sobie chyba zara w omega ruby zamiast tam grindować bez sensu
Dodano po 18 godzinach 31 minutach 31 sekundach:
pograłem chwilę, ale jakoś tak nie wiem pokemony w 3d lekko są pałe na razie, zastanawiam się czy nie lepiej jednak pograć w Emerald po prostu
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
A tutaj AI gra sobie w pokemony
- piernikowyskoczek
ciekawe
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Ehhh po twoim pierwszym poscie kupilem impulsywnie wlasnie ruby red zeby pograc w cos nostalgicznego, co za zbieg okolicznosciPiters pisze: ↑01 mar 2025, 18:55jak coś obiecam to słowa dotrzymam, przeszedłem główną grę (kupiłem sobie ostatnio 3dsa to sie zmotywowałem, piekna konsolka) ale na Kanto chyba nie mam już mocy, level curve jest tragiczny na tym dalszym etapie gry a czytałem że Red ma poksy na ponad 80 poziomie
wjade sobie chyba zara w omega ruby zamiast tam grindować bez sensu
Dodano po 18 godzinach 31 minutach 31 sekundach:
pograłem chwilę, ale jakoś tak nie wiem pokemony w 3d lekko są pałe na razie, zastanawiam się czy nie lepiej jednak pograć w Emerald po prostu
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
no niestety do gold/silver nie było takiego zajebistego poradnika
https://archive.org/details/pokemon-ofi ... y/mode/2up
trzeba było ze słownikiem ang-pol nieść ten krzyż i tłumaczyć niezrozumiałe dialogi
https://archive.org/details/pokemon-ofi ... y/mode/2up
trzeba było ze słownikiem ang-pol nieść ten krzyż i tłumaczyć niezrozumiałe dialogi
Po co komu znajomość języka, jak miałem Crystale to były po włosku i udalo mi się przejść całość - może trochę dłużej, bo ponad 70h do ostatniej walki, ale ukończyłem! Zelda w dwutystięcznym była gorsza po angielsku dla pięciolatka
Ja Fire/Red też za dzieciaka prawie do końca dociągnąłem bez ogarniania angielskiego (prawie do konca bo zawsze mi sie juz nudziło pod koniec). Pamiętam jak robiłem te jaskinie co sie flasha używa całkowicie po ciemku bo nie ogarniałem i normalnie mi się udało po jakimś czasie, piękne to było
Co do HeartGold to czytałem że tam w sumie w tym Kanto nie za wiele się dzieje. W sensie fabułka w pokemonach to wiadomo jaka jest, ale jednak ja lubie jak po prostu jest, a tam w Kanto niby tylko walki z gym liderami, elite 4 i Redem jak czytałem. Ale może dogram bo jak zrobiłem sobie te 1,5 dnia przerwy to mnie kusi lekko, jednak sama w sobie gra jest mega przyjemna. Gdyby lepiej zrobić levelowanie pod koniec to by był ideał
Co do Omega Ruby to powoli się wkręcam, na bank trzeba było wyłączyć exp share bo to zamula pałe
Co do HeartGold to czytałem że tam w sumie w tym Kanto nie za wiele się dzieje. W sensie fabułka w pokemonach to wiadomo jaka jest, ale jednak ja lubie jak po prostu jest, a tam w Kanto niby tylko walki z gym liderami, elite 4 i Redem jak czytałem. Ale może dogram bo jak zrobiłem sobie te 1,5 dnia przerwy to mnie kusi lekko, jednak sama w sobie gra jest mega przyjemna. Gdyby lepiej zrobić levelowanie pod koniec to by był ideał
Co do Omega Ruby to powoli się wkręcam, na bank trzeba było wyłączyć exp share bo to zamula pałe
haha klasyk akcjaPamiętam jak robiłem te jaskinie co sie flasha używa całkowicie po ciemku bo nie ogarniałem
BOUT IT BOUT IT
się kurwa strzałki rysowało w zeszycie w kratkę w podbazie by wytłumaczyć kolegom
jak byłem w drugiej klasie podstawówy, to miałem jeszcze moment długiej zawiechy w Redach, jak tam w mieście Misty zaatakowanym przez Team Rocket trzeba było pójść na górę mapki, pójśc do chaty gościa co się zamienił w pokemona i go odmienić z powrotem w człowieka i nikt mi nie potrafił wytłumaczyć, jak to przejść, miałem jakieś absurdalnie wyekspione poksy przez to, bo się biłem z botami z nudów
Hahahhaha bez kitu pamietam ze tez bylem zablokowany tam
Klasyk akcja to tez z sudowoodo jak trzeba bylo go podlac zeby go przejsc, przez to tez nabilem pare levelow z nudow
Jak dobilem w koncu do final four johto to moj feraligatr mial juz 70lvl jezeli mnie pamiec nie myli

to nawet teraz musiałem solucje sprawdzić bo nie ogarnąłem xd
no z tym sudowoodo to pamiętam, że grałem z ziomkiem, który przechodził wcześniej i mnie uprzedził, to jakoś poszło
też np. przechodzenie tego gymu, co trzeba było te dwa elektryczne kubły odpalić jeden po drugim, to w czasach sprzed emulatora, gdzie wchodziło łatwe save/load to to było masakrycznie denerwujące; ogólnie jak grałem po latach, to jednak trochę za łatwe to się wydaje, to bezmyślne tłuczenie team rocketów pojedynczymi atakami w pewnym momencie już przestaje sprawiać przyjemność, gymy też mogłyby być trudniejsze, ale ogólnie odkrywanie mapy, liczba side-questów, jakiś przejść różnych przeróżnych (np. jak tam w wodzie się na te wysepki przeróżne przechodziło, dzięki temu HM co rozwalał wiry i potem jakimiś jaskinami), to było super
no i jednak zawsze się wkurwiałem, że nie dało się 100% poksów złapać, bo nie wszystkie były
i kurwa, kiedys studentem będąc, miałem ze wspóllokatorem zajawkę na grę i na oglądanie anime po raz enty i w tym samym czasie Janusz Radek miewał jakieś lajwy na facebooku z wokalizami czy śpiewaniem swoich piosenek i coverów i razem z naszymi dziewczynami z czterech kont go atakowaliśmy, żeby zaśpiewał pokemon theme, ale skurwiel zawsze osrywał te komentarze - na szczęście w zeszłym roku się doczekałem xd
też np. przechodzenie tego gymu, co trzeba było te dwa elektryczne kubły odpalić jeden po drugim, to w czasach sprzed emulatora, gdzie wchodziło łatwe save/load to to było masakrycznie denerwujące; ogólnie jak grałem po latach, to jednak trochę za łatwe to się wydaje, to bezmyślne tłuczenie team rocketów pojedynczymi atakami w pewnym momencie już przestaje sprawiać przyjemność, gymy też mogłyby być trudniejsze, ale ogólnie odkrywanie mapy, liczba side-questów, jakiś przejść różnych przeróżnych (np. jak tam w wodzie się na te wysepki przeróżne przechodziło, dzięki temu HM co rozwalał wiry i potem jakimiś jaskinami), to było super
no i jednak zawsze się wkurwiałem, że nie dało się 100% poksów złapać, bo nie wszystkie były
i kurwa, kiedys studentem będąc, miałem ze wspóllokatorem zajawkę na grę i na oglądanie anime po raz enty i w tym samym czasie Janusz Radek miewał jakieś lajwy na facebooku z wokalizami czy śpiewaniem swoich piosenek i coverów i razem z naszymi dziewczynami z czterech kont go atakowaliśmy, żeby zaśpiewał pokemon theme, ale skurwiel zawsze osrywał te komentarze - na szczęście w zeszłym roku się doczekałem xd
no to są gry dla dzieci, dla dorosłych za łatwe, chociaż raidy w pokemon scarlet wymagają troche taktycznego podejścia, jak nie masz wyskillowanego w odpowiednim kierunku teamu to nie rozjebiesz niektórych zawodników
można grać w pokemmo, gdzie poziom trudności jest podkręcony i ciężko przejść walki z bossami
ja kiedyś złapałem wszystkie pokemony w wersji yellow wymieniając się z kolegami z podbazy, miałem ten kabel, chuj wie skąd pojawił się w sklepie auchan (albo geant/real? coś takiego, co teraz jest auchanem) za kilkanaście złotych, niestety później próbowałem klonować itemy wykorzystując buga z missingno z pokemon red/blue, no ale na yellow nie działa on w ten sposób, skończyło się jakimś crashem i wyjebaniem save w kosmos, nawet ziomkom nie zdążyłem pokazać dyplomu najlepszego trenera, ostatni pokemon jakiego mi brakowało to był golduck i grindowałem psyducka, po ewolucji wpadłem na ten genialny pomysł, chuj bombki strzelił
można grać w pokemmo, gdzie poziom trudności jest podkręcony i ciężko przejść walki z bossami
ja kiedyś złapałem wszystkie pokemony w wersji yellow wymieniając się z kolegami z podbazy, miałem ten kabel, chuj wie skąd pojawił się w sklepie auchan (albo geant/real? coś takiego, co teraz jest auchanem) za kilkanaście złotych, niestety później próbowałem klonować itemy wykorzystując buga z missingno z pokemon red/blue, no ale na yellow nie działa on w ten sposób, skończyło się jakimś crashem i wyjebaniem save w kosmos, nawet ziomkom nie zdążyłem pokazać dyplomu najlepszego trenera, ostatni pokemon jakiego mi brakowało to był golduck i grindowałem psyducka, po ewolucji wpadłem na ten genialny pomysł, chuj bombki strzelił
heh, no w te nowsze już się nie umiałem wkręcić nigdy, próbowałem w pokemmo, ale finalnie wróciłem do jakichś tam fireredoq czy innych z tej serii. Próbowałem też w te fanowskie mody np. z tymi wyspami pomarańczowymi, ale tam już w sumie wjeżdżały nowe pokemony, a sentyment mam tylko dla pierwszych dwóch generacji i potem już nie umiałem z nimi relować, a to jednak bardzo ważny aspekt bycia trenerem pokemon
no poziom trudności w poksach to zazwyczaj kwestia tego że jesteś underlevel sporo, mi to wystarcza żeby czuć w miare fun (jak nie przesadzają w drugą stronę też)