offtopic książkowy
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: offtopic książkowy
ja se lubię rafala wojaczka zarzucić coś raz na jakis czas i i się posmucić 
jeśli dla kogos czytanie poezji jebie tryhardem to czytanie poezji nie jest dla niego
co do pytania, tak, czasem bardzo lubię. Wata i Czechowicza kocham
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
@sebring @jogi @Jasek A kogo z poetów polecilibyście żeby kupić dziewczynie na prezent? Coś przystępnego ale niebanalnego. Ten Leśmian albo Herbert byłby spoko?
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
Mam Herberta Cogito na półce i dla mnie okropne są te wiersze ale nie znam się, kiedyś tu zemsta bronił Herberta chyba a djniemal jak ja atakował
- przedszkolanek
leśmian dla kobity to bezpieczny pick, herberta baby raczej nie lubia tbh
Stachurę.
Chociaż spokojnie Krzysio Kamil Baczyński też. Urszula Kozioł "Raptularz" - tegoroczne Nike i tytuł na rapie. Ewentualnie coś od Sentino.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Dzięki wariaty. Raptularz wygląda obiecująco, a wkrótce wychodzi nowe wydanie Łąki Leśmiana z opracowaniem, także wybiorę między tymi dwoma
Jak chcesz zaimponować czymś innym niż polski kanon to obczaj Emily Dickinson, też może się babie spodobać mysle, Ossolineum ostatnio jej zbiór wypuścili, a to jest zawsze gwarancja jakości edytorskiej, translatorskiej i poligraficznej ugulem (choć papier im się trochę popsuł ostatnio, ale to u wszystkich chyba ze względu na jego pojebane ceny)
Chcę przeczytać "Dracule" w oryginale, czy dziewiętnastowieczną powieść pisaną przez Irlandczyka da się czytać czy syzyf? xD
- ConeyIsland
Samotny dom - szósta książka Agaty Christie którą przeczytałem i w końcu kurwa, w koń-cu domyśliłem się zakończenia i kto jest złodupcem 
Za zamkniętymi drzwiami BA Paris- kryminał warty uwagi
proza typu love it or hate it. no mi siedzi. przeciez tam jest benger co linijke niemal. niesamowity poziom odwagi i wyobrazni zeby cos takiej puscic w swiat, i to jeszcze w wieku nastoletnim
https://wydawnictwo.artrage.pl/collecti ... any?page=1
ostatni dzień promki, Miasto jest nasze za 15 zł, Kiedy byliśmy młodsi za dychę, KORZYSTAJCIE
ostatni dzień promki, Miasto jest nasze za 15 zł, Kiedy byliśmy młodsi za dychę, KORZYSTAJCIE
Super, choć myślę że gros jej późniejszej twórczości lepiej się ogląda w postaci filmów i w teatrze niż czyta. Np. przebrnięcie przez "Pawia Królowej" czy "Innych Ludzi" w druku to męczarnia, za to film był naprawdę spoko.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
'pawia krolowej' nie czytalem, 'innych ludzi' juz po obejrzeniu filmu - i ekranizacja, i pierwowzor swietne moim zdaniem, a nie jest to tworczosc latwo przekladalna na ekran
nowy żulczyk niesamowicie chujowy, fajnopolacki i #silnirazem, plus nie wiem, te postacie są takie sztuczne, jakbym oglądał jakiś chujowy serial netflaka