Zioło

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
kosciey

Re: Zioło

Post autor: kosciey »

gambler pisze: 23 paź 2019, 20:42 Może pamięć zawodzi, ale wydaje mi się że grał wtedy PARIAS w Alibi, całość organizował uż. LuckyLuke i jeśli dobrze pamiętam, uż. kosciey najebany się gdzieś zataczał i chyba miał jakąś spinkę z ochroną, a LuckyLuke go ratował/wprowadzał z powrotem (mogę mylić akcje i koncerty, to było kilka lat temu). To był w ogóle fajny czas. Za 35zł można było pójść na koncert, gdzie grały z cztery mocne ksywy ze sceny. Można było poznać full ciekawych ludzi i porozmawiać o wszystkim, ale przede wszystkim ludzie żyli tam rapem. Jak nie chciało ci się iść na któryś koncert, to zawsze miałeś bar, ogródek, albo schody na przeciwko, zawsze się coś działo.
Było coś takiego, potwierdzam ale nie wiem czy to była akurat ta biba Pariasowa.
Awatar użytkownika
LuckyLuke

Post autor: LuckyLuke »

Parias nie raczej, bo nie robiłem ich koncertu nigdy. Ale no super czasy to były i te legendarne schodki, łezka w oku się kręci.
ether

Post autor: ether »

Oczywiscie jebać te wszystkie dissy, ale czy bit w drugim dissie na Guziora też był w całości Zioła? Pamietam, że jak uslyszalem to kiedys po raz pierwszy to juz wtedy mi kopara opadla, a teraz mi się przypomnialo, wróciłem do tematu i stwierdzam, że nic się w tym temacie nie zmieniło. Mr. West za chuj nie powstydziłby się takiego bitu
dziejaszek

Post autor: dziejaszek »

Przypomniały mi się dziś wersy Cruza, nie wiem, czy ktoś tu cytował:
"Narysuję tu na kartce, o tu obok szubienicę wykurwistą i podpiszę Zioło
To jest tak, że mam poczucie humoru, pozdrawiam cię Michał, widzimy się w prosektorium"
https://www.youtube.com/watch?v=GZnsXVkK_2Y
Awatar użytkownika
Beny

Post autor: Beny »

dziejaszek pisze: 24 paź 2019, 19:32 Przypomniały mi się dziś wersy Cruza, nie wiem, czy ktoś tu cytował:
"Narysuję tu na kartce, o tu obok szubienicę wykurwistą i podpiszę Zioło
To jest tak, że mam poczucie humoru, pozdrawiam cię Michał, widzimy się w prosektorium"
https://www.youtube.com/watch?v=GZnsXVkK_2Y
Też mi się to wczoraj przypomniało przy okazji czytania tego tematu. Piękne to były czasy, jak wychodziło tyle świetnych materiałów ze Skweru, Cruz nie grał techno tylko coś tam rapował, no i Zioło produkował piękne rzeczy. Wydaje mi się, że Zioło nawet kiedyś nawijał, że mieszkał razem z Cruzem, taka mała ciekawostka, o ile to faktycznie prawda.
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

A zaspal to jego kuzyn
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
GeorgePortfel

Post autor: GeorgePortfel »

Mieszkałem w chacie z Cruzem, Zaspał to mój kuzyn

Skończył jak ci, z których kiedyś beztrosko się śmiał. Szkoda chłopaka.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

śmieję się z bezdomnych, meneli i ćpunów

od tego tragicznego wydarzenia płyta Hip Hop nie schodzi ze słuchawek, świetny materiał.

//edit: [mention]gambler[/mention] bardzo fajny post, propsy.
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
bialyjelen

Post autor: bialyjelen »

gambler pisze: 23 paź 2019, 20:42
Jak ktoś wam będzie proponował, a spróbujmy kontrolnie hery - walcie go w mordę, z miejsca.

Amen :bowdown:
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
Ablazir

Post autor: Ablazir »

[mention]gambler[/mention] naprawdę świetny post :bowdown:

przed śmiercią wszystkie róbrzeczowe rzeczy były poblokowane na yt?
Obrazek
Suseł
PRZEPROŚCIE MEZO

Post autor: Suseł »

Jakiś czas temu zniknął cały kanał Zioła (https://www.youtube.com/user/zioloakazioloziolo) oraz niektóre tracki z kanału Rób Rzeczy (np. Łup Whoop, Jep Yep). Teraz chyba wszystko jest znowu na miejscu.
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
Awatar użytkownika
krychaj5

Post autor: krychaj5 »

dissy na Guziora usunęli, reszta wróciła
Awatar użytkownika
LuckyLuke

Swego czasu planowaliśmy z Michałem wypromować go jako producenta, miał zacząć też grać biby jako dj, ale niestety wszystko się posypało z różnych przyczyn. Generalnie Zioło strasznie się zajarał pomysłem, kupił sprzęt, ja miałem ogromną zajawę, żeby z tym ruszyć, ale pewna osoba wszystko spierdoliła, ja się podłamałem i stanęło na niczym.

Dążę do tego, że odkopałem na dysku paczkę, którą Michał kiedyś mi podesłał. Jest tam 48 produkcji. Pewnie większość nigdzie nieopublikowana. Niektóre są naprawdę piękne. Rozklejam się w chuj jak tego słucham, bo kojarzy mi się właśnie z okresem, kiedy siedziałem z ziomkami u niego i pokazywał mi te bity. Jak puścił mi Twice, to wziąłem od niego słuchawki, telefon i siedziałem pół godziny odcięty od otoczenia. Przegadam jutro temat z naszymi wspólnymi znajomymi i zdecydujemy co z tym zrobić. Fajnie jednak jakby to się gdzieś ukazało.

W dupie mam te dramy wszystkie i mnie osobiście nie dotyczy okres, w którym Zioło się tak pogubił. Poznałem go jako wesołego, sympatycznego człowieka z ogromną pasją i takiego go zapamiętam. Okres, w którym odpierdalał te wszystkie rzeczy to już nie był on. Trafił na najgorszych ludzi i Sitko typie, mam nadzieję, że nigdy nie spotkamy się w realu. Ten post z Symulatora to najobrzydliwsza rzecz jaką można było zrobić. Rzeczy, które do mnie docierają nie mieszczą się po prostu w głowie, to wszystko przechodzi kurwa ludzkie pojęcie.
Awatar użytkownika
guzi

Post autor: guzi »

jego produkcje miały mega klimat i były zawsze na najwyższym poziomie, za to jako raper był średniakiem nie wyróżniającym się z tłumu niczym konkretnym.
RIP bo to wielka strata dla plhh
Awatar użytkownika
BENGAL

Post autor: BENGAL »

LuckyLuke pisze: 25 paź 2019, 21:21 Swego czasu planowaliśmy z Michałem wypromować go jako producenta, miał zacząć też grać biby jako dj, ale niestety wszystko się posypało z różnych przyczyn. Generalnie Zioło strasznie się zajarał pomysłem, kupił sprzęt, ja miałem ogromną zajawę, żeby z tym ruszyć, ale pewna osoba wszystko spierdoliła, ja się podłamałem i stanęło na niczym.

Dążę do tego, że odkopałem na dysku paczkę, którą Michał kiedyś mi podesłał. Jest tam 48 produkcji. Pewnie większość nigdzie nieopublikowana. Niektóre są naprawdę piękne. Rozklejam się w chuj jak tego słucham, bo kojarzy mi się właśnie z okresem, kiedy siedziałem z ziomkami u niego i pokazywał mi te bity. Jak puścił mi Twice, to wziąłem od niego słuchawki, telefon i siedziałem pół godziny odcięty od otoczenia. Przegadam jutro temat z naszymi wspólnymi znajomymi i zdecydujemy co z tym zrobić. Fajnie jednak jakby to się gdzieś ukazało.

W dupie mam te dramy wszystkie i mnie osobiście nie dotyczy okres, w którym Zioło się tak pogubił. Poznałem go jako wesołego, sympatycznego człowieka z ogromną pasją i takiego go zapamiętam. Okres, w którym odpierdalał te wszystkie rzeczy to już nie był on. Trafił na najgorszych ludzi i Sitko typie, mam nadzieję, że nigdy nie spotkamy się w realu. Ten post z Symulatora to najobrzydliwsza rzecz jaką można było zrobić. Rzeczy, które do mnie docierają nie mieszczą się po prostu w głowie, to wszystko przechodzi kurwa ludzkie pojęcie.
[mention]LuckyLuke[/mention] jak byles jego ziomalem to ruszcie glowami i rozkmincie nad dwoma patentami jeden to taki zeby te produkcje jakos wydac z duzym echem i wypromowac i spieniezyc i zeby jego matula dostala z tego szmal bo jej sie przyda i jest kobiecie ciezko i to dla niej w huj niewyobrazalna strata bo facet to nawet nie wie co to jest matczyna milosc a biedna musi katusze przezywac. drugi patent jest taki zeby te produkcje uzyc i odjebac kilka imprez ku pamieci waszego ziomala sw pamieci ziola na ktorych zaprzyjaznieni dje graliby te produkcje np w swoich wlasnych interpretacjach i z ktorych zysk by zostal przekazany jego matuli i na jakies cele charetatywne wiesz ocb.
jedno to ze by ocieplilo to wizerunek goscia bo najpierw po smierci pokazali go jako blyskotliwego a teraz nagle wiesz do ludzi dochodza brudy ze mial swoje za uszami. fakt jest tez taki ze to bylby na poczatku ciezki kawalek chleba ale jego matula ucieszylaby sie ze jego znajomi dobrze go zapamietali i kurwa wiesz chca by obcy ludzie tez go zapamietali dobrze i mogli sie bawic przy jego muzyce a przy okazji zeby jej jakos to polepszylo sytuacje
Ostatnio zmieniony 25 paź 2019, 22:34 przez BENGAL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MoTyW
Pierwszy Mod

Post autor: MoTyW »

Props.
Awatar użytkownika
BENGAL

plus macie potezna moc sprawcza bo cale srodowisko hiphopowe starszej generacji by w to poszlo a ziolo mial dobre kontakty wszedzie i goscie ktorzy maja jeszcze cos do powiedzenia typu mateusz natalii kuba stemplowsky od niego yurorsky by to klepneli zeby to poszlo grubym echo w polsce glowy takie jak kuba knap czy kto inny mi tam tera na mysl przychodzi okoliczny element wiesz
Ostatnio zmieniony 25 paź 2019, 22:37 przez BENGAL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
formaszczytu

Post autor: formaszczytu »

Bengal dobrze gada. @LuckyLuke jak tego nie zrobicie to Was znajdziemy.
Bolo pisze: 08 maja 2020, 22:44 Forma przeora ci życie i pole.
https://www.last.fm/pl/user/parodyofzombie
https://www.instagram.com/deprawacja/
Awatar użytkownika
BENGAL

jedno ze nie bylo takiej akcji jeszcze w polskim rapie dwa ze macie w huj narzedzia zeby to wyszlo i bylo dobrze wykonane a ty chyba pisales ze wogole robiles kiedys imprezy takze przemysl to sobie [mention]LuckyLuke[/mention] jak to serio byl twoj ziomal od serca to sprobuj chociaz ruszyc w tym kierunku
Awatar użytkownika
LuckyLuke

Bez obaw, to o czym piszecie to pierwsze co mi przyszło do głowy jeśli chodzi o wykorzystanie tych produkcji. Tak więc na pewno dobrze rozkminimy temat. A imprezę upamiętniającą na pewno zorganizuję, aż dziwne że o tym nie pomyślałem. Za dużo się dzieje ostatnio.

Ziomalem od serca nie był, ale w serduchu pozostanie na zawsze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ostatnio zmieniony 25 paź 2019, 23:02 przez LuckyLuke, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ