Premier League - liga angielska

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto skończy w TOP6 2023/2024?

Arsenal
68
17%
Aston Villa
21
5%
Bournemouth
4
1%
Brentford
2
0%
Brighton & Hove Albion
17
4%
Burnley
3
1%
Chelsea
38
9%
Crystal Palace
0
Brak głosów
Everton
1
0%
Fulham
1
0%
Liverpool
55
14%
Luton Town
5
1%
Manchester City
66
16%
Manchester United
44
11%
Newcastle United
43
11%
Nottingham Forest
5
1%
Sheffield United
3
1%
Tottenham Hotspur
25
6%
West Ham United
3
1%
Wolverhampton Wanderers
2
0%

Liczba głosów: 406

Awatar użytkownika
Piters

Re: Premier League - liga angielska

Post autor: Piters »

Ale Napoli to chyba nie gra w Premier League, za którą nagrode dostał Van Dijk, co?
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

W sumie racja, ale myślę, że czerwo i zawieszenie mogłoby rzutować na dalsze poczynania tego piłkarza, ale to już gdybanie.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
WnukUbeka

Post autor: WnukUbeka »

The reds w tym sezonie wreszcie aygraja mam nadzieję . We franxji moje ziomki uwielbiają salah
Chuja grajom opierdolimy ich
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

Bramki przeciwko drużynom z top six w tym sezonie
Aguero - 11
Messi - 6
Firmino - 5
Kane - 4
Mane - 3
Aubameyang - 3
Sterling - 3
Lacazette - 3
Vardy - 3
Salah - 2
Hazard - 1
Lukaku - 0
Rev

Post autor: Rev »

XD to wyjasnia ta marna lige
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Z Mourinho Liverpool w dwa sezony mistrzostwo i LM, pora zwolnić Kloppa
Awatar użytkownika
czardi

Post autor: czardi »

https://mobile.twitter.com/cameronbyrne ... 2161335297

Wybłagają to mistrzostwo czy nie? :lol:
Krynew pisze: 20 kwie 2021, 14:15No z pewnością po 2 dniach porzuca projekt, który był planowany latami xD
SLG SINCE 2013
Awatar użytkownika
nihil Novi

Post autor: nihil Novi »

:bowdown:
Sensei życia
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Derby dołączyło do Leeds, Aston Villi i West Bromu w walce o Premier League. Całkiem fajny skład tych baraży, jedynie nie chciałbym znów widzieć WBA w elicie, a tak to albo Polaczek i Bielsa, albo Terry, albo Lampard, całkiem spoko wybór.
Awatar użytkownika
Kali

Post autor: Kali »

Szkoda, że Leeds w ostatnich tygodniach grało katastrofalnie i na własne życzenie stracili szanse na bezpośredni awans, jeszcze dziś na koniec dostali od ostatniego w tabeli Ispwich. Jak się na playoffy ogarną to może coś jeszcze z tego będzie, chociaż Derby Lamparda też całkiem fajna ekipa.
Awatar użytkownika
serwus

Post autor: serwus »

to teraz co, pochettino piąte miejsce i wylot z lm w półfinale, klopp drugie miejsce i wylot z lm w półfinale. obydwaj wciąż bez żadnego trofeum

a niedoceniany jose mourinho w zeszłym sezonie wicemistrzostwo i ponad 80 punktów z bandą chuja, która nie potrafi pokonać zdegradowanego od 3 miesięcy huddersfield, do tego cenna liga europy, karabach cup i niezwykle prestiżowa tarcza dobroczynności.

dets łot aj kol futbol eritejdż

http://www.youtube.com/watch?v=Ux4BgQxhNik
Awatar użytkownika
czardi

Post autor: czardi »

"Clasificación de la Premier League desde que llegó Solskjaer:

49 Liverpool
48 City*
40 MANCHESTER UNITED
34 Chelsea
32 Arsenal*
32 Wolverhampton
31 Tottenham y Crystal Palace

Si el United se ha quedado fuera de UCL es por el lastre que dejó Mourinho. Datos, no opiniones."
Krynew pisze: 20 kwie 2021, 14:15No z pewnością po 2 dniach porzuca projekt, który był planowany latami xD
SLG SINCE 2013
Awatar użytkownika
serwus

Post autor: serwus »

jose dobrze przygotował ekipę na końcówkę sezonu, wesoły norweg opowiedział 3 anegdoty o tym jak ferguson rzucił butem w beckhama i spił śmietankę, po drodze odpadając z ligi mistrzów i pucharu anglii (warto dodać, że mourinho w zeszłym sezonie doszedł do samego finału, gdzie minimalnie przegrał po dyskusyjnym rzucie karnym)
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Obrazek
Liga Mistrzów wraca na SB 8)
Obrazek
Kalom

Post autor: Kalom »

:bowdown:
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

:rotfl:
Obrazek
Awatar użytkownika
nihil Novi

Post autor: nihil Novi »

Po fali propsów nadeszła fala hejtu dla Ole. Szkoda.

IMO ManU ostatnimi laty zrobiło chyba najgorsze transfery w Anglii, a może nawet i patrząc globalnie. Kogo oni tam sprowadzili w ostatnich kilku okienkach? Tak na szybko.

- Fred - spoko zawodnik, ja w niego wierzę i myslę, że może odpalić
- Dalot - solidny zmiennik mogący aspirować na przyszłego bardzo dobrego obrońcę
- Lukaku - kloc. W Evertonie coś tam grał, ale generalnie to moim zdaniem to wlasnie gracz na poziomie max takiego Evertonu, chociaż na mundialu byłem w szoku, nieźle wtedy grał.
- Matić - spoko i tyle. Sprawdzony zadaniowiec.
- Sanchez - szkoda komentować.
- Miki - nie bez powodu już tu nie gra.
- Pogba - niby world class player tylko tak jakby nie bardzo mu się chce grać.
- Bailly - mam problem z oceną tego zawodnika. W villarealu mi się podobał, w Manchesterze niekoniecznie.

Już sam nie wiem czy to wina United, że nieźli gracze przychodzą i nagle zapominają jak się gra w piłkę czy to jednak byli po prostu słabi piłkarze z jednym niesamowitym sezonem w karierze. Mimo wszystko, tam do wymiany jest ogrom zawodników.

edit: tak dodając jeszcze jedna linijke do tego chaotycznego posta... Ja nie widzę zadnej filozofii, żadnego pomysłu jeśli chodzi o budowanie tej kadry.
Sensei życia
Awatar użytkownika
brethf

Post autor: brethf »

Problem jest przede wszystkim z tym ze całym klubem steruje bankowiec, który nie ma pojęcia o piłce. Jakby jeszcze było mało to jest jedna gorsza informacja - nie zamierza zrezygnować ze swojej władzy. Od kilku lat rzekomo ma być dyrektor sportowy odpowiedzialny za transfery i jakąś wizje klubu - nie ma go do dzisiaj. Za to pojawił się ostatnio pomysł dyrektora technicznego, który w sumie miałby się czymś takim zajmować, ale decyzje i tak należałyby do Woodwarda. Ja sobie chyba na razie odpuszczę oglądanie tego, bo to szkoda czasu.
Awatar użytkownika
svnchez

Post autor: svnchez »

United robi tak chujowe transfery, które w tak oczywisty sposób w większości nie mają prawa wpłynąć na podniesienie jakości i przywrócenie miejsca w Europie z okolic końcówki Fergusona, że szok. Wprawdzie już wtedy mnie dziwiło, że Ferguson i jego ekipa muszą robić mega robotę, że takim składem zdobywali mistrzostwo Anglii czy zachodzili daleko w LM i po jego odejściu to musiało jebnąć, ale tu nie ma żadnej mądrej przebudowy. Ściągają masę piłkarzy, których równie dobrze mógłby sobie ściągnąć jakiś Everton. Latem nie kumałem tego entuzjazmu i hajpu na Freda, który przychodził jak jakiś zbawiciel. Większość tych wynalazków Szachtara nie potrafiła przeskoczyć pewnego poziomu i mógłby być sobie w tym United, ale co najwyżej na ławce. Obrona tragiczna, praktycznie bez klasowego piłkarza, biegały tam sobie Darmiany, Valencie, Youngi czy Daloty... Dalot fajny transfer, ale to nie będzie zawodnik, który z miejsca wyniesie drużynę poziom wyżej. Liderem projektu uczynienie Pogby, o którym wiadomo, że raz mu się chce, dwa razy nie (w ogóle na miejscu kibiców United całowalbym Pereza po rękach jeśli go zabierze - oby nie!). Mourinho też trochę odjebał z tymi transferami, wiem że kilku graczy mu nie dali, ale sam też porobił słabe deale i szkoda, że nawet on tego nie pozbierał. Generalnie takie ruchy jakie powinno robić United, robi City. W Manchesterze pałka została przejęta przez niebieskich, ale United mogłoby się chociaż na nich powzorować, tymczasem jak czytam o celach transferowych to szykuje się powtórka z rozrywki i ściąganie niewiadomych na miarę Crystal Palace czy chuj wie czego.
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
ODPOWIEDZ