1.Poetry
2.South Bronx
3.9mm Goes Bang
4.Words From Our Sponsor
5.Elementary
6.Dope Beat
7.Remix For P Is Free
8.The Bridge Is Over
9.Super-Hoe
10.Criminal Minded
Spoiler
Spoiler
Debiut Krs'a na majku, klasyczna pozycja choć niektóre beaty strasznie się zestarzały, to uważam ten album za jeden z przełomowych i najlepszych z lat 80tych. Ulubione tracki to zdecydowanie kultowe "9mm Goes Bang" i "The Bridge Is Over". Mimo zestarzenia się produkcji KRS na majku podnosi poziom tego wydawnictwa. Myślę, że warto znać ten kultowy album, ale jak ktoś nie lubi oldschoolu to po tej płycie to się raczej nie zmieni.
Album wydany w 1987 i słychać już delikatną zmianę brzmienia względem wydawnictw z roku poprzedniego chociażby. W tym roku zadebiutowali m.in. Public Enemy, Ice T oraz Heavy D. Wyszło także NWA and the pussy Posse ale przede wszystkim zadebiutował Rakim z Paid in Full.
South Bronx to klasyk nad klasykami. Na płycie jest kilka gorszych numerów przez co nie jest to raczej album do którego 38 lat później wracałoby się z chęcią. Warto znać, warto posłuchać jak brzmiało oryginalne BDP.
34beatajuice pisze: ↑28 sty 2025, 17:06
odpuściłem sprawdzanie nowości ponad dekadę temu
haha, ja podobnie Ostatnie co od niego sprawdzilem w calosci to survival skills (z najgorsza okladka swiata ) i Hip Hop Lives (ktore akurat bylo naprawde zajebiste)