[serial] Severance (2022, Apple TV+)
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] Severance (2022, Apple TV+)
Dawać mnie to już
Jutro pierwszy odcinek 2 sezonu. W końcu.
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
-
peterkurten
Dodatkowo recenzje sa mega dobre. Jak czytałem, jest potencjał, żeby przebić sezon pierwszy 
Ruda umie chodzić
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- IllEisenheim
Czekam na całość z ręką wiadomo gdzie. Ostatnio oglądałem drugi raz dla przypomnienia oraz konieczności pokazania partnerce. Zdecydowana topka seriali jakie oglądałem
No właśnie jestem po pierwszym odcinku i rewatch się przyda więc polecam najpierw sobie przypomną ć
- Rozpierdalator
Jest ogień
Cudowne kadry:

...ale mnie jeszcze po 2 odcinkach jakoś nie porwało. Jasne, jest mega przywiązanie do detalu, wszystko niebieskozłote, subtelne granie mimiką i mową ciała, jakaśtam tajemnica, COLD HARBOR, bizarre dziewczynka, ananasy WTF - ale mam wrażenie że za długo czekali po S01 i za wolno się to rozkręca. No zobaczymy - w końcu S01 było goatem

...ale mnie jeszcze po 2 odcinkach jakoś nie porwało. Jasne, jest mega przywiązanie do detalu, wszystko niebieskozłote, subtelne granie mimiką i mową ciała, jakaśtam tajemnica, COLD HARBOR, bizarre dziewczynka, ananasy WTF - ale mam wrażenie że za długo czekali po S01 i za wolno się to rozkręca. No zobaczymy - w końcu S01 było goatem
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Czekam aż wyjdą wszystkie odcinki żeby naraz pochłonąć
- Rozpierdalator
Dobra czwarty odcinek to jest rozpierdol totalny
Spoiler
chociaż wkurza mnie że teraz nie rozumie jakim chujem oni się tam znaleźli. Czytałem na reddicie że to musi być jakiś trzeci level rozdzielenia i jest to symulacja (bo nie oddychają, Irving nie zamarzł i wodospad też powinien być zamarznięty (jakiś typ na reddicie był w tym miejscu tego wodospadu i jest fota że w zimę on zamarza
)
Tylko kurwa jak to była symulacja to po co Milchik bał się że Irving może zabić outie Helly aaaa kurwa tyle pytań. Imo w pierwszym sezonie było więcej logiki i wszystko było spójne, ale jestem przekonany że wszystko będzie później wyjaśnione
Tylko kurwa jak to była symulacja to po co Milchik bał się że Irving może zabić outie Helly aaaa kurwa tyle pytań. Imo w pierwszym sezonie było więcej logiki i wszystko było spójne, ale jestem przekonany że wszystko będzie później wyjaśnione
@Rozpierdalator
Spoiler
Najlepsza jest teoria że cała ta szopka była tylko po to żeby Mark S. zapłodnił Helenę w świętym miejscu gdzie Kier walił konia i ze wstydu wymyślił nieistniejącego brata bliźniaka, zaś COLD HARBOR to jej wagina 
Ogólnie pojechali grubo, ciężko to będzie spójnie wytłumaczyć bez symulacji (telewizor na szczycie góry rodem z Dharma Initiative Orientation Video? klony? co z hipotermią? Montauk Monster?)
I tak w ogóle to po jakim czasie wjedzie reintegracja Marka i czy w Lumonie wyczają że nie można już przełączać jego osobowości bo jest jedna?
I jeszcze
ORTBO = anagram ROBOT
Dieter Eagan = anagram AI-GENERATED
Ogólnie pojechali grubo, ciężko to będzie spójnie wytłumaczyć bez symulacji (telewizor na szczycie góry rodem z Dharma Initiative Orientation Video? klony? co z hipotermią? Montauk Monster?)
I tak w ogóle to po jakim czasie wjedzie reintegracja Marka i czy w Lumonie wyczają że nie można już przełączać jego osobowości bo jest jedna?
I jeszcze
ORTBO = anagram ROBOT
Dieter Eagan = anagram AI-GENERATED
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- Rozpierdalator
I dzisiaj se pomyślałem że to jest trochę lipne podejście w przypadku niektórych seriali (np tego) bo przeleci człowiek wszystko na raz i nie porozkminia i nie wyłapie niektórych rzeczy
@Luxair pojebane
@Luxair pojebane
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Zaraz dojdziemy do momentu, w którym będą już wszyscy na tym samym wózku, a później już podróż w nieznane. Do recenzji dawali tylko 6 odcinków, bo jakikolwiek spoiler z czterech ostatnich podobno by zrujnował oglądanie serialu. Jest dobrze, inaczej niż w pierwszym sezonie, ciężko go będzie jakkolwiek przeskoczyć, ale zanosi się fantastyczna druga połowa.
No i jak Luxair zauważył, przepiękne to wszystko jest.
No i jak Luxair zauważył, przepiękne to wszystko jest.
-
Alberto 11+
- Zbanowany
W dobie tego co jest obecnie serwowane i wtórne nie jest to zły serial, ale uważam że jednak trochę przehypowany. Te 5 odcinkow nie wniosły nic wielkiego
Spoiler
oprócz twistu z Helly R
Nie no, to nie jest serial stojący twistami jak np. The Killing, tylko obliczony na wyłapywanie easter eggów (np. inicjały naszej czwórki to HDMI sRGB), foreshadowingu i detali w tle. Mam tylko nadzieję że ostatecznie wszystkie te smaczki (np. kozy, sceny z ORTBO przewidziane w Lumon is Listening) będą miały sens a nie były wrzucane ot tak se jak w Loście.
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
@Luxair @Rozpierdalator
Spoiler
Nie czytałem wszystkich postów, więc może ktoś to poruszył wcześniej, a to nie jest czasami tak, iż w Lumon tworzą wirtualny świat i robią kalkę pełnego stanu umysłu, aby człowiek stał się nieśmiertelny na kablach tzn jego świadomość - np. żonka Marka rzeczywiście nie żyje, a w firmie pojawia się jej kopia, która jest obecnie zgrywana z umysłu, wspomnień Marka, ogólnie super serial, mam nadzieję że to wszytko zlepią w całość i wymyślą ciekawe zakończenie
@SiNi Obowiązująca teoria na Reddicie jest taka że "refining" polega na
Aczkolwiek Twoja teoria też ma sens
Czytałem że na AppleTV po każdym odcinku są dyskusje obsady, i czasem wymkną im się jakieś szczegóły dotyczące lore'a - np. podobno oldschoolowe samochody nie mają jakiegoś większego znaczenia, zaś Ben Stiller polecał zwracać uwagę na zegar i na to co Mark zostawia w lockerze.
Spoiler
usuwaniu zbędnych wspomnień i emocji ("four tempers") z umysłów "innies" aby stali się perfekcyjnymi odczłowieczonymi korpodronami... i są to "permanent innies", więzieni na specjalnym piętrze. Mark, jako że był mężem Gemmy, najlepiej orientuje się w jej świadomości i - niestety - najlepiej usuwa z niej resztki emocji.
Czytałem że na AppleTV po każdym odcinku są dyskusje obsady, i czasem wymkną im się jakieś szczegóły dotyczące lore'a - np. podobno oldschoolowe samochody nie mają jakiegoś większego znaczenia, zaś Ben Stiller polecał zwracać uwagę na zegar i na to co Mark zostawia w lockerze.
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- Rozpierdalator
Spoiler
też czytałem o tych permanent innies tylko co, to wtedy oni zostają jako jakaś projekcja? Do tej pory wszystko można w miarę racjonalnie (jak na standardy tego serialu) wytłumaczyć i ta teoria o żonie Marka nie ma trochę sensu (o ile nic mi się nie pojebało, ale mówili przecież że pogrzeb normalny był itd), no i nie zatrzymali tak Irvinga a to by była dobra okazja.