Tede

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
myron

Re: Tede

Post autor: myron »

WSZ zajawkowicz. Zajawkowicze, ja na Was licze
Taki ziomek z osiedla, co jest niezbyt bystry, pali trawkę i sobie rapuje, ale w tym wszystkim jest IMO szczery i prawdziwy. Mnie tam morda się cieszy jak go widzę. Jak sobie przypomnę jak tym kijem golfowym wyjebał xDD ehh wariacik wariacik, a Jeszcze raz z CNE, to dla mnie klasyka rapu

Przypomnę jeszcze piękną akcję, gdzie nie obsrał zbroi jak Diox.

Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

diss na wujka samo zlo

Bartuz

Post autor: Bartuz »

Niesamowite jak można po tylu latach stracić flow i pancze :shock:
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Zajebiscie to brzmi wlasnie
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

Przecież warsztat to najmocniejsza strona TDF'a
Popi.jaku
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Pierwszy odsłuch był słaby, ale po drugim zaczęło mi się podobać :oops:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
2do5

Post autor: 2do5 »

szczerze nie myślałem że po tylu latach nagrywania gówna przez rapera tede pierwszym słuchalnym numerem będzie diss na wujka samo zło
Michol
Zbanowany

Post autor: Michol »

marmolad_k2 pisze: 23 sty 2025, 23:09 Pierwszy odsłuch był słaby, ale po drugim zaczęło mi się podobać :oops:
Wydaje ci się, słabe nawet jak na niego. Nikt już nie slucha tede. W sumie słusznie bo typ od melanży w Mielnie dostał chyba udaru i wypuszcza samo gówno, a zapowiadał się całkiem całkiem
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

tede dziś ze swoją dupeczką prowadził lajwa na yt

https://www.youtube.com/live/JmlQoEdjPk ... J_ENnc-sIT

od 1:35h
Śnieg Garbatym Nosom
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

na pustą bramkę Tedas, w miarę delikatny ten diss (porównując choćby do dissu na Nowatura), a i tak mokra plama została z pisowskiej frajerzyny
Sprzet

Post autor: Sprzet »

1:0 dla wujka, albo nawet i dwa
lolita_budapeszt

Post autor: lolita_budapeszt »

1:0 Wujas. Fakty są takie, że legendarny golfista jest dużo bardziej przebojowym człowiekiem od rapera TEDE. Cały potencjał dukacza kryjącego się za trzema przeklętymi literami -TDF poszedł w organizowanie autobusów z Poznania do Warszawy. Jeżeli Jacek Graniecki chce zachować honor musi wyzwać Osame Bin Zło na freakfighowy pojedynek. Rzymska klatka, meksykańskie rękawice i kondycja na półtora minuty. Wszystko zgodnie z kodeksem Boziewicza.
Awatar użytkownika
sychy

Post autor: sychy »

Zajebisty diss TDF :bowdown:
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Bartuz pisze: 23 sty 2025, 22:36 Niesamowite jak można po tylu latach stracić flow i pancze :shock:
Jak on niby stracił pancze, jak on nigdy panczy nie miał. Stracił to on głos przede wszystkim. Tragicznie brzmi od paru lat. Brzmi jak jakiś robot z wtyczką pod tytułem: chrypa.
Awatar użytkownika
The Bitch Fucker

Post autor: The Bitch Fucker »

Elegancki kawałek, adekwatny do sytuacji.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Sam kawałek w sumie też jak większość Tedego w ostatnich latach. Niby warsztatowo nie ma się czego przyczepić, ale też ani nic nie sprawiło, że chciałbym to drugi raz puścić, ani też nic nie zapamiętałem z niego.
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

Kur_a nie wiem jak słabego dissa musiałby nagrać TDF, żeby przegrać beef z Wujkiem Samo Zło. Może i WSZ ma kilka argumentów, ale forma tego jest asłuchalna. Typy co pierwszy raz w życiu nagrywały rap w ramach hot16challenge2 brzmiały lepiej niż on. Tak jakby koleś totalnie nigdy nie rapował :lol: Mam do Wujka jakiś tam szacunek za wkład w rozwój kultury w Polsce, robił spoko programy w Vivie i nie tylko z CNE, kiedy praktycznie nie było możliwości posłuchać wywiadów z raperami, gdziekolwiek.
Co do Tede to od kilku lat też mi przeszkadza jego głos. Jako osoba zawsze gdzieś mnie fascnował, lubiłem wywiady z nim, ale tak teraz jak go słucham, to słyszę wiecznie obrażonego na prawie cały świat typa, czego wyraz dał np. w programie Zero presji na kanale Zero (taki format komediowy). Typ ma ewidentnie cechy narcyza, oczywiście nie mówię że nim jest, natomiast fakt, że 3/4 jego ekipy została z niej wyrzucona, o czymś świadczy. Pewnie każdy z tych ludzi po jakimś czasie miał dość dostosowywania się do zawsze wszystko najlepiej wiedzącego pana Jacka Granieckiego. Najlepsze, że Tede na każdą z tych historii odejścia ma swoje wyjaśnienie i pewnie serio w swojej głowie nie ma sobie (prawie) nic do zarzucenia.
Czasami obejrzę fragment poranku w kanale zero, który często prowadzi i miewa momenty. Poczucia humoru, gawędziarstwa, czy bystrości nie można mu odmówić, natomiast typ ma mocno swój świat i jest specyficzny, ciężko go lubić moim zdaniem.
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

https://glamrap.pl/tede-nie-ma-litosci- ... tego-laka/

współczuję tedemu, że tak często w życiu ma pecha do ludzi
dziejaszek

Post autor: dziejaszek »

"Media? Wujek nawinie w programie, bo to kumpel jest i doskonale zna mnie"
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

X-Lecie Tede - Kurt Rolson | Pal Hajs TV
Dokładnie 17 maja 2014 roku swoją premierę miał "Kurt Rolson" – album nominowany do Fryderyka, który zmienił zasady rap gry o 180 stopni. Dziś płyta ma już 10 lat, a my spotkaliśmy się w warszawskiej Progresji, aby świętować te urodziny. Jak "Kurt Rolson" sprawił, że dzięki niemu fani zdali maturę i dostali się na farmację? Kogo poza Izą Krzan i Young Leosią ściągnął ten koncert? I jakie niespodzianki dla VIPów koncertu przygotował Tede? O tym wszystkim w dzisiejszym odcinku Pal Hajs TV!
ODPOWIEDZ