OFFTOPIC SERIALOWY

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
potter

Re: OFFTOPIC SERIALOWY

Post autor: potter »

FLoo pisze: 11 sty 2025, 20:58 Odpalił to ktoś?

https://www.filmweb.pl/serial/Czarne+st ... 5-10015065

Może @potter
Ja jeszcze nie, czekam na całość, teraz oglądam Ślebodę i Wzgórze psów
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
peterkurten

Post autor: peterkurten »

Wczoraj obejrzałem amerykański świt i jak na produkcję netflixa to naprawdę bardzo dobry serial.
Awatar użytkownika
potter

potter pisze: 11 sty 2025, 21:29 teraz oglądam Ślebodę
Ostatni odcinek to już beka z lokalnych, a i wcześniej nie jest jakoś dobrze tylko tak sobie. Te stokrotki zresztą też nikogo na razie na kolana nie rzuciły więc mamy chyba słabiutki początek roku na polskiej scenie serialowej.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Już mnie nie oszukasz
Kolejny serial na podstawie Cobena sprawdziłem. Zwroty akcji ponownie props, natomiast tym razem trochę zbyt chaotycznie momentami było. Takie 7/10 mimo wszystko dałbym. Jak ktoś lubi kryminały, to się nie zawiedzie.

A, no i z rzeczy najważniejszych to aktorka grająca główną postać prezentuje się tak:
https://www.instagram.com/michkeegan/re ... 5TZ/?hl=pl
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

potter pisze: 13 sty 2025, 1:29
potter pisze: 11 sty 2025, 21:29 teraz oglądam Ślebodę
Ostatni odcinek to już beka z lokalnych, a i wcześniej nie jest jakoś dobrze tylko tak sobie. Te stokrotki zresztą też nikogo na razie na kolana nie rzuciły więc mamy chyba słabiutki początek roku na polskiej scenie serialowej.
W ogóle to w ten weekend oglądałem Śleboda, wzgórza i prosta sprawa (tu jestem w połowie) i widzę to tak

Prosta sprawa > Śleboda > Wzgórza psów

A największa beka ze w 3 różnych serialach dosłownie te same ryjce na zmianę
Awatar użytkownika
potter

No Prosta sprawa akurat props, ten co grał Czachę faktycznie jest też w Ślebodzie i on akurat daje radę
Awatar użytkownika
juwen

Post autor: juwen »

oglądał ktoś czarne stokrotki?
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

@juwen
Połas pisze: 11 sty 2025, 21:19 Jestem po trzech odcinkach i za cholerę nie potrafię tego ocenić. DZIWNE - to jedyne słowo, które na razie mam we łbie. I z tego co gadałem z osobami, które widziały prawie całość, to słowo dziwne ponoć doskonale opisuje serial aż do jego finału. Na razie dla mnie to jedna wielka mieszanka, bo z jednej strony poważny wątek z Karoliną Kominek i lepszą z sióstr Wieniawa, a z drugiej prawie komediowe gejowskie policyjno-cygańskieromskie love story z Ogrodnikiem i Lil Żurawskim. Jak będzie czas, to dokończę serial.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

The Staircase - truecrimowa fabuła, Colin Farell Firth jako pisarz którzy zabił żonę (Toni Collette) zrzucając ją ze schodów ALBO I NIE WIADOMO, BYŁA NAJEBANA I SZAMAŁA VALIUM, MOŻE TO BYŁ WYPADEK. W rolach drugoplanowych Sansa Stark (o dziwo wcale nieźle gra), Juliette Binoche i syn Arnolda Czarnomurzyna.
Pierwsze odcinki całkiem wciągające, coś jak Presumed Innocent - wiadomo, idylliczna bogata rodzinka musi skrywać masę sekretów, które powoli wyłażą - ale pod koniec już się dłużyły te ponadgodzinne odcinki, kolejne procesy i tak dalej. W sumie props bo do końca ciężko ocenić jak to naprawdę było, aczkolwiek tak jak serialowa Sophie pociąłbym to bardziej.
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Tulsa King - obejrzałem drugi sezon, dobrze się bawiłem, polecam. Zdecydowanie wolę takie głupotki niż seriale silące się na autentyczność, a bzdura pogania bzdurę. Stalone jest świetny, w najbliższym czasie odświeżę sobie Rambo oraz Rockiego.
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Obejrzałem go tylko z nudów i ten serial to bieda z drewnianym Rambo na czele no dramat to już lepiej poświęcić czas na "Love/Hate" "Burmistrz Kingstown" "Landmana" czy nawet kozackie "Yellowstone" z dupnym zakończeniem lub "Mr Inbetween".
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Nie znam tych pozycji, ale zachwycałeś się gównianym spin offem Yellostowne, więc mamy po prostu różne gusta ;)
Awatar użytkownika
SiNi

Pomijając gusta, to akurat fakt, iż "1883" jest wyżej, niż Tulsa - sprawdź sobie przynajmniej po jednym odcinku "Mr inbetween" lub "Burmistrz Kingstown" .
Mider

Post autor: Mider »

Landmana zdecydowanie nie warto, Sheridan ostatecznie rozwiał w tym podserialu wątpliwości i potwierdził że jest jebanym kataryniarzem. Odrażająco infantylne postacie, wątki tak o zawiązane żeby były a główny cel to nakręcenie kilku scen gdzie Billy Bob Thorton w kapeluszu kowboja bo takie się nosi w Texas wyjaśnia jakiejś niemiejscowej dupeczce że oil=everything. No i ten Jon Hamm co chyba wszystkie sceny w jeden weekend nakręcił na szybko :lol:

Odpuście sobie te seriale które robi obecnie Sheridan bo koleś po prostu hurtowo kręci pasze dla bydła
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Mr inbetween props akurat.
Tulsa drugi sezon gorszy niż pierwszy, ale dalej ogląda się przyjemnie
Awatar użytkownika
SiNi

No ja się akurat dziwie, iż powstał 2 sezon tak infantylnego serialu, gangsterka przepełniona mocnym kiczem, który nawet nie jest zabawny, niektóre motywy oraz sceny to opad rąk, Stallone powinien brać przykład z Farrella jak nie być na emeryturze, ogólnie 2024 nie był zbyt obwity w jakieś bardzo mocne propozycje, było ich bardzo mało.
Awatar użytkownika
IllEisenheim

Post autor: IllEisenheim »

Jeśli ktoś ma dziurę w serduszku po Mindhunterze to polecam obejrzeć Blackbird, bo naprawdę bardzo podobny klimat i też się świetne ogląda :bowdown:
Awatar użytkownika
Esdoer

Post autor: Esdoer »

Blackbird jak najbardziej spoko, chociaż pamiętam że przez cały serial miałem wrażenie, że główny bohater był przedstawiany w taki podkręcony sposób jako twardziel, jakieś ujęcia jak idzie po dziedzińcu więzienia jakby był u siebie na dzielni po przejęciu dowodzenia itp. . Wyjaśniło się jak w napisach końcowych zobaczyłem że ten gość, w którego rolę się wcielał (serial jest inspirowany historią prawdziwą) był executive producentem :lol:
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

jak koledzy oceniają drugi sezon silosu? poziom niżej dla mnie na pewno niż pierwszy ale ma coś w sobie kurde i obejrzę pewnie kontynuację

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

Takie memłanie. Pewnie 3 sezon będzie opowiadał o
Spoiler
tym co się wydarzyło przed totalnym kataklizmem
. Pewnie obejrzę ale już nie z takim entuzjazmem jak pierwszy sezon.
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
ODPOWIEDZ