Tede - Vox Veritatis (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
joey

Re: Tede - Vox Veritatis (2024) [Zapowiedź]

Post autor: joey »

podwórko pyta kiedy diss panie graniecki, nas sie nie interesuje ta nowa plyta
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
sychy

Post autor: sychy »

i znowu nawiązanie do Hot16Challenge w refrenie, ech...
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
2do5

Post autor: 2do5 »

ale sraka najgorsza, dowolny kawałek z nowej płyty Pejowca > to

Dodano po 7 minutach :
a tam są same chujowe piosenki
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Ze słuchawek coś leje się jak sraka. To 186 straconych sekund, które z wielką chęcią przeznaczyłbym np. na słuchanie nowego Eurobiznesu, gdyby pan Jacek łaskawie ruszył dupę w tym kierunku... no, ale niestety.

Mizerne to strasznie.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
TRAPSTAR

Post autor: TRAPSTAR »

gracjangk pisze: 01 sty 2025, 14:51 Kolejny marny singiel
TEDE - NONTOPER (prod. Yottsu, Majki, Stosicki) / VOX VERITATIS
Spoiler
Brakowało takiego Jacka z numeru Wyje wyje bane, takiego typowego wyjca na autotune, taki nasz polski Future :bowdown: :bowdown: :bowdown: jeszcze ten refren z hot 16 zawyty w chuj lepiej niż w oryginale :bowdown: bicik zajebisty. Tede I tak rozjebał w porównaniu do obecnych łaków z polskiego mainstreamu 🤣
Indio

Post autor: Indio »

"polski future" :lol:

jeden głos zajebany od leanu drugi od bycia 50 letnim dziadem, obaj wypuszczający aktualnie przydługie albumy z połową tracków do skipu
Połas

Post autor: Połas »

Premiera płyty: 18.04.2025.
Legenda powraca z prawdą na bicie. Vox Veritatis to podwójny album Tedego, który łączy klasyczne i nowoczesne brzmienie w perfekcyjnie dopracowanej formie. To nie tylko muzyka – to ikoniczna certyfikacja stylu, który przywołuje ducha złotych czasów, jednocześnie przesuwając granice współczesnego rapu. Ma to odzwierciedlenie w dwóch krążkach: Vox Populi i Vox Dei.

Za produkcję odpowiadają topowi producenci, dostarczając różnorodność i świeżość, które czynią ten projekt jednym z najważniejszych wydarzeń na polskiej scenie hip-hopowej. Wśród gości znalazła się ścisła czołówka kobiecego rapu, udowadniając, że top3 to za mało.

Kolekcjonerskie złoto. Vox Veritatis to więcej niż album – to doświadczenie. Edycja preorderowa zawiera złoty krążek (dosłownie – pod spodem płyty CD ukryto złoty kolor), a wyszukane zestawy kolekcjonerskie dostępne są w limitowanych wariantach: 7, 77, 777 sztuk. Album pojawi się na 2CD, 2LP oraz MC.

777 dni od poprzedniego wydawnictwa, 18.04.2025 – Największy Piątek™. Nieprzypadkowa data premiery podkreśla rangę tego wydarzenia. Album ukaże się nakładem NWJ, Polski Rap oraz Sony Music Poland.
Preorder:

2CD: https://polskirap.co/product/tede-vox-v ... ta-edycja/
Winyl: https://polskirap.co/product/tede-vox-v ... ion-winyl/
Kaseta: https://polskirap.co/product/tede-vox-v ... ededition/

TEDE - SZKLANY DACH / F150 (prod. SIR MICH, THE LAKE) - VOX VERITATIS (official video)
Obrazek
Połas

Post autor: Połas »

TEDE - TSTMF (prod. Koszo) / VOX VERITATIS (official street video)
Obrazek
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Chat GPT, zrób mój kawałek w stylu tych, co mi przywróciły popularność u gimbów 10 lat temu, w stylu hot16challenge itd.
Awatar użytkownika
sychy

zapowiada się najgorsza płyta Tedego, czekam na chociaż jeden ŚREDNI singiel i doczekać się nie mogę.
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

to brzmi jak mix i master brany od Sentino
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

To nie tylko muzyka – to ikoniczna certyfikacja stylu, który przywołuje ducha złotych czasów, jednocześnie przesuwając granice współczesnego rapu.

Za produkcję odpowiadają topowi producenci, dostarczając różnorodność i świeżość, które czynią ten projekt jednym z najważniejszych wydarzeń na polskiej scenie hip-hopowej.

Vox Veritatis to więcej niż album – to doświadczenie. Edycja preorderowa zawiera złoty krążek (dosłownie – pod spodem płyty CD ukryto złoty kolor), a wyszukane zestawy kolekcjonerskie dostępne są w limitowanych wariantach: 7, 77, 777 sztuk.

777 dni od poprzedniego wydawnictwa, 18.04.2025 – Największy Piątek™. Nieprzypadkowa data premiery podkreśla rangę tego wydarzenia.
Ja pierdole co za głupoty :bowdown: :rotfl:
Awatar użytkownika
JANPALONY

Post autor: JANPALONY »

niestety kawałek z Leokadią nie wróci Tedego na szczyty list przebojów. Premiera płyty w piątek, ale oczekiwania i oczekiwanie na poziomie 0.

Myślałem, że Tede w wieku ~50 lat da nam jakiś Maybach Music rap o wygrywaniu, a mamy pierdolenie o niczym w zasadzie.
Awatar użytkownika
sychy

Dokładnie tak – problem tej płyty polega na tym, że wszystkie dotychczasowe single są zupełnie o niczym. Mam wrażenie, że zapowiada się najsłabszy album w karierze Tedego.

I jako fan, czuję się z tym dziwnie. Gość potrafi dla zabawy nagrać DJ Buhh "Wakacje z Buhhami", gdzie każdy numer ma sens, klimat i jakąś treść. A kiedy przychodzi czas na oficjalny, legalny album – dostajemy potok słów bez większego znaczenia. :roll:
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Po co robic takie gowniane plyty. Jeszcze pozapraszal jakies chujozy. Najmniej zdziadzialy ze wszystkich dinozaurow a nagrywa takie obesrane ,wyplowiale ,nudne, mialkie pałossanie.
Wez zrob hip hop w koncu. No i odpowiedz mesowi obesrancu.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
pearl harbor
Zbanowany

Post autor: pearl harbor »

No nie zgodzę się, Tede jest już mocno zdziadziały. Może ubiera się wciąż jak nastolatek ale to widać...
Awatar użytkownika
Dzonson

Post autor: Dzonson »

sychy pisze: 15 kwie 2025, 11:26 Dokładnie tak – problem tej płyty polega na tym, że wszystkie dotychczasowe single są zupełnie o niczym. Mam wrażenie, że zapowiada się najsłabszy album w karierze Tedego.

I jako fan, czuję się z tym dziwnie. Gość potrafi dla zabawy nagrać DJ Buhh "Wakacje z Buhhami", gdzie każdy numer ma sens, klimat i jakąś treść. A kiedy przychodzi czas na oficjalny, legalny album – dostajemy potok słów bez większego znaczenia. :roll:
Kurwa stary, no podbijam w stu procentach. Jestem chyba sajko ale to już dla mnie za wiele. Streszczam wam cały album i zaoszczędzam półtorej godziny: robię rap, palę ziółko.

Słabo, nie ma podjazdu nawet do hajp hajs hejt, a co dopiero do buhha.
Pussyhole fatter than a Benz with a body kit

RYM LAST FM
Awatar użytkownika
JANPALONY

Re: Tede - Vox Veritatis (2024)

Post autor: JANPALONY »

Dzonson pisze: 18 kwie 2025, 8:58 sychy pisze: ↑15 kwie 2025, 11:26
Dokładnie tak – problem tej płyty polega na tym, że wszystkie dotychczasowe single są zupełnie o niczym. Mam wrażenie, że zapowiada się najsłabszy album w karierze Tedego.

I jako fan, czuję się z tym dziwnie. Gość potrafi dla zabawy nagrać DJ Buhh "Wakacje z Buhhami", gdzie każdy numer ma sens, klimat i jakąś treść. A kiedy przychodzi czas na oficjalny, legalny album – dostajemy potok słów bez większego znaczenia.
Kurwa stary, no podbijam w stu procentach. Jestem chyba sajko ale to już dla mnie za wiele. Streszczam wam cały album i zaoszczędzam półtorej godziny: robię rap, palę ziółko.

Słabo, nie ma podjazdu nawet do hajp hajs hejt, a co dopiero do buhha.

Another ex-sajko here, jak odpaliłem płytę i wleciał kawałek Rick Ross to pomyślałem, oho, jednak będzie porządny album o czymś. Ale później w którymś kawałku sam nawinął, że rap nie ma być o czymś tylko po coś, więc już bez złudzeń. Odsłuchałem raz, raczej do tego nie wrócę. Niech s'e Jaca robi co chce ale hajs i splendor już nie dla niego będą z tego.

Top kawałek płyty to kawałek z Modelkami. Nic innego nie zapamiętałem.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

No też po rick ross liczyłem na coś więcej, chujowa ta idea z wbijaniem do studia bez pisania

Oczywiście musiał znów o pei - tym razem robiąc refren z jego kawałka XD
Obrazek
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
ODPOWIEDZ