Tede - Vox Veritatis (2025)
Re: Tede - Vox Veritatis (2024) [Zapowiedź]
podwórko pyta kiedy diss panie graniecki, nas sie nie interesuje ta nowa plyta
trójkąt bermudzki wola mokotów
i znowu nawiązanie do Hot16Challenge w refrenie, ech...
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
ale sraka najgorsza, dowolny kawałek z nowej płyty Pejowca > to
Dodano po 7 minutach :
a tam są same chujowe piosenki
Dodano po 7 minutach :
a tam są same chujowe piosenki
Ze słuchawek coś leje się jak sraka. To 186 straconych sekund, które z wielką chęcią przeznaczyłbym np. na słuchanie nowego Eurobiznesu, gdyby pan Jacek łaskawie ruszył dupę w tym kierunku... no, ale niestety.
Mizerne to strasznie.
Mizerne to strasznie.
Brakowało takiego Jacka z numeru Wyje wyje bane, takiego typowego wyjca na autotune, taki nasz polski Future
"polski future"
jeden głos zajebany od leanu drugi od bycia 50 letnim dziadem, obaj wypuszczający aktualnie przydługie albumy z połową tracków do skipu
jeden głos zajebany od leanu drugi od bycia 50 letnim dziadem, obaj wypuszczający aktualnie przydługie albumy z połową tracków do skipu
Premiera płyty: 18.04.2025.
2CD: https://polskirap.co/product/tede-vox-v ... ta-edycja/
Winyl: https://polskirap.co/product/tede-vox-v ... ion-winyl/
Kaseta: https://polskirap.co/product/tede-vox-v ... ededition/
TEDE - SZKLANY DACH / F150 (prod. SIR MICH, THE LAKE) - VOX VERITATIS (official video)
Preorder:Legenda powraca z prawdą na bicie. Vox Veritatis to podwójny album Tedego, który łączy klasyczne i nowoczesne brzmienie w perfekcyjnie dopracowanej formie. To nie tylko muzyka – to ikoniczna certyfikacja stylu, który przywołuje ducha złotych czasów, jednocześnie przesuwając granice współczesnego rapu. Ma to odzwierciedlenie w dwóch krążkach: Vox Populi i Vox Dei.
Za produkcję odpowiadają topowi producenci, dostarczając różnorodność i świeżość, które czynią ten projekt jednym z najważniejszych wydarzeń na polskiej scenie hip-hopowej. Wśród gości znalazła się ścisła czołówka kobiecego rapu, udowadniając, że top3 to za mało.
Kolekcjonerskie złoto. Vox Veritatis to więcej niż album – to doświadczenie. Edycja preorderowa zawiera złoty krążek (dosłownie – pod spodem płyty CD ukryto złoty kolor), a wyszukane zestawy kolekcjonerskie dostępne są w limitowanych wariantach: 7, 77, 777 sztuk. Album pojawi się na 2CD, 2LP oraz MC.
777 dni od poprzedniego wydawnictwa, 18.04.2025 – Największy Piątek™. Nieprzypadkowa data premiery podkreśla rangę tego wydarzenia. Album ukaże się nakładem NWJ, Polski Rap oraz Sony Music Poland.
2CD: https://polskirap.co/product/tede-vox-v ... ta-edycja/
Winyl: https://polskirap.co/product/tede-vox-v ... ion-winyl/
Kaseta: https://polskirap.co/product/tede-vox-v ... ededition/
TEDE - SZKLANY DACH / F150 (prod. SIR MICH, THE LAKE) - VOX VERITATIS (official video)

TEDE - TSTMF (prod. Koszo) / VOX VERITATIS (official street video)

- gods bidness
Chat GPT, zrób mój kawałek w stylu tych, co mi przywróciły popularność u gimbów 10 lat temu, w stylu hot16challenge itd.
zapowiada się najgorsza płyta Tedego, czekam na chociaż jeden ŚREDNI singiel i doczekać się nie mogę.
- scam_sakawa
to brzmi jak mix i master brany od Sentino
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- ConeyIsland
Ja pierdole co za głupotyTo nie tylko muzyka – to ikoniczna certyfikacja stylu, który przywołuje ducha złotych czasów, jednocześnie przesuwając granice współczesnego rapu.
Za produkcję odpowiadają topowi producenci, dostarczając różnorodność i świeżość, które czynią ten projekt jednym z najważniejszych wydarzeń na polskiej scenie hip-hopowej.
Vox Veritatis to więcej niż album – to doświadczenie. Edycja preorderowa zawiera złoty krążek (dosłownie – pod spodem płyty CD ukryto złoty kolor), a wyszukane zestawy kolekcjonerskie dostępne są w limitowanych wariantach: 7, 77, 777 sztuk.
777 dni od poprzedniego wydawnictwa, 18.04.2025 – Największy Piątek™. Nieprzypadkowa data premiery podkreśla rangę tego wydarzenia.
niestety kawałek z Leokadią nie wróci Tedego na szczyty list przebojów. Premiera płyty w piątek, ale oczekiwania i oczekiwanie na poziomie 0.
Myślałem, że Tede w wieku ~50 lat da nam jakiś Maybach Music rap o wygrywaniu, a mamy pierdolenie o niczym w zasadzie.
Dokładnie tak – problem tej płyty polega na tym, że wszystkie dotychczasowe single są zupełnie o niczym. Mam wrażenie, że zapowiada się najsłabszy album w karierze Tedego.
I jako fan, czuję się z tym dziwnie. Gość potrafi dla zabawy nagrać DJ Buhh "Wakacje z Buhhami", gdzie każdy numer ma sens, klimat i jakąś treść. A kiedy przychodzi czas na oficjalny, legalny album – dostajemy potok słów bez większego znaczenia.
I jako fan, czuję się z tym dziwnie. Gość potrafi dla zabawy nagrać DJ Buhh "Wakacje z Buhhami", gdzie każdy numer ma sens, klimat i jakąś treść. A kiedy przychodzi czas na oficjalny, legalny album – dostajemy potok słów bez większego znaczenia.
Po co robic takie gowniane plyty. Jeszcze pozapraszal jakies chujozy. Najmniej zdziadzialy ze wszystkich dinozaurow a nagrywa takie obesrane ,wyplowiale ,nudne, mialkie pałossanie.
Wez zrob hip hop w koncu. No i odpowiedz mesowi obesrancu.
Wez zrob hip hop w koncu. No i odpowiedz mesowi obesrancu.
-
pearl harbor
- Zbanowany
No nie zgodzę się, Tede jest już mocno zdziadziały. Może ubiera się wciąż jak nastolatek ale to widać...
Kurwa stary, no podbijam w stu procentach. Jestem chyba sajko ale to już dla mnie za wiele. Streszczam wam cały album i zaoszczędzam półtorej godziny: robię rap, palę ziółko.sychy pisze: ↑15 kwie 2025, 11:26 Dokładnie tak – problem tej płyty polega na tym, że wszystkie dotychczasowe single są zupełnie o niczym. Mam wrażenie, że zapowiada się najsłabszy album w karierze Tedego.
I jako fan, czuję się z tym dziwnie. Gość potrafi dla zabawy nagrać DJ Buhh "Wakacje z Buhhami", gdzie każdy numer ma sens, klimat i jakąś treść. A kiedy przychodzi czas na oficjalny, legalny album – dostajemy potok słów bez większego znaczenia.![]()
Słabo, nie ma podjazdu nawet do hajp hajs hejt, a co dopiero do buhha.
Re: Tede - Vox Veritatis (2024)
Dzonson pisze: ↑18 kwie 2025, 8:58 sychy pisze: ↑15 kwie 2025, 11:26
Dokładnie tak – problem tej płyty polega na tym, że wszystkie dotychczasowe single są zupełnie o niczym. Mam wrażenie, że zapowiada się najsłabszy album w karierze Tedego.
Kurwa stary, no podbijam w stu procentach. Jestem chyba sajko ale to już dla mnie za wiele. Streszczam wam cały album i zaoszczędzam półtorej godziny: robię rap, palę ziółko.
Słabo, nie ma podjazdu nawet do hajp hajs hejt, a co dopiero do buhha.
Another ex-sajko here, jak odpaliłem płytę i wleciał kawałek Rick Ross to pomyślałem, oho, jednak będzie porządny album o czymś. Ale później w którymś kawałku sam nawinął, że rap nie ma być o czymś tylko po coś, więc już bez złudzeń. Odsłuchałem raz, raczej do tego nie wrócę. Niech s'e Jaca robi co chce ale hajs i splendor już nie dla niego będą z tego.
Top kawałek płyty to kawałek z Modelkami. Nic innego nie zapamiętałem.
- Cz4rny1337
- Moderator
Re: Tede - Vox Veritatis (2024)
No też po rick ross liczyłem na coś więcej, chujowa ta idea z wbijaniem do studia bez pisania
Oczywiście musiał znów o pei - tym razem robiąc refren z jego kawałka XD
Oczywiście musiał znów o pei - tym razem robiąc refren z jego kawałka XD